NFL: szabadlábon védekezhetnek a rablással vádolt játékosok

Dorogi László
Dorogi László

Egészen elképesztő történet látott napvilágot NFL-berkekből: a New York Giants és a Seattle Seahawks játékosa közösen rabolta ki egy kerti parti résztvevőit.

Fotó: Getty Images

Óvadék ellenében szabadlábon védekezhet a profi amerikai futball-ligában játszó DeAndre Baker és Quinton Dunbar, akikkel szemben fegyveres rablás elkövetése a vád - írja az MTI. Az NFL holtszezonjában nem ritka, hogy különböző botrányokba keverednek az "unatkozó" játékosok, a rendőrség most arról számolt be, hogy több szemtanú is állította, a két futballista és két társuk egy kerti partin fosztották ki a vendégeket, több ezer dollárt, valamint karórákat és egyéb értéktárgyakat zsákmányoltak, majd luxusautóikon elhagyták a helyszínt.


Baker, akit négy rendbeli fegyverrel okozott súlyos testi sértéssel is vádolnak 200 ezer dolláros, Baker 100 dolláros óvadék ellenében szabadult az előzetes letartóztatásból. A helyszíni jelentések szerint amikor a két játékos megérkezett a bűntett helyszínére, eleve úgy parkoltak le autóikkal, hogy azonnal el tudjanak hajtani a rablást követően. Az persze jó kérdés, miért volt szükségük a rabolt értékekre, amikor Mercedes-szel, Lamborghinivel és BMW-vel érkeztek meg a helyszínre...

A Dunbart képviselő ügyvéd azt állítja, öten is eskü alatt vallották, hogy ügyfele nem vett részt a rablásban, míg a Bakert védő ügyvéd is szemtanúkra, valamint egy videofelvételre hivatkozva állítja, hogy védence ártatlan.

A 22 éves DeAndre Baker 2019-ben került az NFL-be, a New York Giants a játékosbörze első körének 30. helyén választotta ki, tavaly minden meccsen játszott és 61 szerelést hozott össze. A 27 éves Quinton Dunbart 2015-ben a Washington Redskins szerződtette, ahonnan márciusban távozott, az új szezont a Seattle Seahawks játékosaként kezdené meg.

Címkék: NFL, Amerikai futball
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56070/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball

További cikkek

Amerika

NFL: fegyveres rablással gyanúsítanak két játékost

2020.05.15. 09:50
Körözést adtak ki az NFL-ben szereplő DeAndre Baker és Quinton Dunbar ellen a floridai Miramarban, a két játékost fegyveres rablással gyanúsítják.

Amerika

NFL: a 30 millió dolláros újonc, Tagovailoa meze fogy a legjobban

2020.05.12. 12:10
A Miami Dolphins ötödik helyen választott irányítójának, Tua Tagovailoának a meze fogy a legjobban a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) a draft óta.

Amerika

NFL: elkészült a szezon menetrendje, Brady a New Orleans ellen debütál új csapatában

2020.05.08. 14:25
Elkészítették a 2020-as NFL-szezon menetrendjét, a tervek szerint a bajnokság a Kansas City Chiefs-Houston Texans rangadóval …

Amerika

NFL: Miamiban hallani sem akarnak a zárt kapus meccsekről

2020.05.06. 18:45
Komoly terveket szövöget az észak-amerikai profi futball-ligában szereplő Miami Dolphins, ők bizony nem hajlandóak nézők nélkül játszani szeptembertől.

Amerika

NFL: tizenhatodik szezonját kezdi meg a veterán futó

2020.05.06. 10:20
Az NFL-ben viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy futójátékos másfél évtizednél is több időt töltsön a pályán, de Frank Gore a következő szezonra is visszatér.

Amerika

NFL: pénteken hozza nyilvánosságra a szezon menetrendjét a liga

2020.05.05. 18:25
Magyar idő szerint pénteken hajnalban hozza nyilvánosságra a 2020-as szezon menetrendjét a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL).

Amerika

NFL: elhunyt a legendás Don Shula, a Miami legendás edzője

2020.05.04. 21:05
90 éves korában elhunyt Don Shula, a Miami Dolphins egykori magyar származású trénere, minden idők egyik legjobb amerikai futball-edzője.

Amerika

NFL: szeptemberben megkezdődhet az új szezon

2020.05.03. 12:35
A tervezett időben kezdődhet meg a profi amerikaifutball-liga vezetői szerint a sorozat 2020 szeptemberében.

Amerika

NFL: hazatér Texasba Andy Dalton

2020.05.03. 09:35
A Dallas Cowboysnál folytatja pályafutását a Cincinnati Bengals irányítója, miután eddigi csapata elbocsátotta.

Egyéni sportok

Halasztások és törlések egymás hátán - avagy erről irtunk áprilisban

2020.05.01. 08:40
Több mint 70 év után lezajlott az első olyan hónap a sportvilágban, ahol szinte nem rendeztek sporteseményeket (most ne számoljuk ide a virtuális …