Atlétika: rendkívüli versenyre készülnek a német rúdugrás klasszisai

Dorogi László
Dorogi László

A koronavírus-járvány jó időre kiszorította a szurkolókat a stadionokból, Németországban mégis nézők előtt rendezhetnek meg egy igazán különleges rúdugró-versenyt júniusban.

Fotó: Getty Images

Egy autósmoziban méri össze tudását a három legjobb német férfi rúdugró Düsseldorfban - számolt be az MTI. A június 12-én sorra kerülő eseményen a világbajnok Raphael Holzdeppe mellett Bo Kanda Lita Baehre és Torben Blech vesznek részt.

A megmérettetés különlegességét az szolgáltatja, hogy a nézők is a helyszínen tekinthetik meg a rúdugrókat, akik zenei motivációt is kapnak majd. Hogy a nézők között szükséges biztonsági távolság betartható legyen, mindenki a saját autójából szurkolhat majd az atlétáknak.

"Azt hiszem, ez a verseny egy valódi különlegesség és látványosság lesz. Nem hiszem, hogy rendeztek volna korábban autósmoziban rúdugrást"

- nyilatkozta Lita Baehre.

A düsseldorfi egyébként már a harmadik speciális rúdugró-verseny lesz a koronavírus-járvány ideje alatt, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség kezdeményezésére először a legjobb férfi, majd a legjobb női rúdugrók mérték össze tudásukat egy-egy virtuális versenyen, külön-külön helyszíneken bemutatva ugrásaikat.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56116/pics/lead_800x600.jpg
atlétika,Németország,koronavírus

További cikkek

Egyéni sportok

Atlétika: David Rudisha eltörte a bokáját

2020.05.29. 19:05
Súlyos sérülést szenvedett a 800 méter kétszeres olimpiai bajnoka és világrekordere David Rudisha.

Külföldi foci

Premier League: körvonalazódni látszik az újrakezdés időpontja

2020.05.25. 16:15
Hétfőtől teljes értékű edzéseket végezhetnek a Premier League csapatok játékosai, három hét múlva folytatódhat a felfüggesztett szezon.

Külföldi foci

Ligue 1: forrnak az indulatok a törölt bajnokság miatt

2020.05.25. 08:30
A hétszeres bajnok Olmpique Lyon elnöke újabb kirohanásában támadta profi ligát, amiért befejezettnek nyilvánította a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett szezont.

Egyéni sportok

Atlétika: Halász Bence magyar rekordot döntött nehézkalapáccsal!

2020.05.23. 19:25
Új magyar rekordot ért el a világbajnoki bronzérmes kalapácsvető Halász Bence az újrainduló magyar atlétikaidény első versenyén, amelyet Szombathelyen rendeztek.

Külföldi foci

Bundesliga: gyászszünettel emlékeznek a koronavírus áldozataira

2020.05.21. 16:35
A Bundesliga első- és másodosztályának következő két fordulójában a mérkőzések előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a koronavírus-járvány halálos …

Külföldi foci

Serie A: bizonytalan az újrakezdés, de van B terv

2020.05.21. 08:35
Az Olasz Labdarúgó Szövetség döntött: augusztus 20-ig be kell fejezni az első-, másod- és harmadosztály küzdelmeit - már amennyiben folytatódik a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett …

Egyéni sportok

Az élsportolók tíz százaléka elkapta a koronavírust

2020.05.21. 07:45
A vizsgált minta persze kicsi, az eredmény mégis megdöbbentő: az öt sikersportág válogatottjain elvégzett kutatás kimutatta, az egészségügyi dolgozók után az élsportolók a …

Külföldi foci

Premier League: a Chelsea-nél megoldják a lejáró szerződések problémáját

2020.05.18. 09:20
A koronavírus-járvány miatt elhúzódó bajnokságokban több csapat is szembesülhet azzal a problémával, hogy néhány játékosának a küzdelmek …

Külföldi foci

La Liga: rekordbüntetést kapott a karantén kerülő futballista

2020.05.18. 08:15
Pione Sistónak nem volt jó hete: a Celta Vigo támadója engedély nélkül utazott haza Spanyolországból, majd a kiírt edzésprogramot sem volt hajlandó elvégezni.

Külföldi foci

Premier League: az együttesek többségi szavazata kell a csoportos edzések újraindításához

2020.05.17. 21:05
A márciusban felfüggesztett bajnokság csapatai a hétfői napon ülnek össze, ahol ha a 20 csapatból 14 igennel szavaz, …