NBA: fújnak a korábbi játékostársak Michael Jordanre

Dorogi László
Dorogi László

Múlt héten ért véget a Michael Jordan utolsó Chicago Bullsos idényét bemutató The Last Dance című dokumentumfilm-sorozat az Egyesült Államokban - ami nem aratott osztatlan sikert.

Fotó: ESPN

Öt hét leforgása alatt "vetítette" le a Netflix tíz epizódból álló, Michael Jordan és a Chicago Bulls utolsó közös idényét, valamint a legendás kosaras chicagói pályafutását bemutató sorozatát, amit a kosárlabda-fanatikusok valósággal zabáltak. Persze, - ha lehet ilyet mondani - kapóra jött a sorozat készítőinek a koronavírus-járvány és az, hogy az embereket világszerte megfosztotta a betegség az élő sportközvetítésektől, hiszen így hétről-hétre nézettségi rekordokat döntött a The Last Dance.

A bennfentesek közül viszont közel sincs mindenki elragadtatva a látottaktól, Jordan több korábbi csapattársa is azt sérelmezi, hogy negatív karakterként mutatták be, elhallgatva például a Bullsért tett érdemeit.

Az ESPN amerikai sportcsatorna munkatársa, David Kaplan például arról számolt be, hogy a pályafutását Michael Jordan árnyékában töltő Scottie Pippen elképesztően mérges, amiért negatív szereplőként mutatja be őt a sorozat, és ahelyett, hogy a Jordannel közösen szerzett hat bajnoki címben szerzett érdemeit domborítanák ki, sokkal inkább a hibái kerülnek elő.

Ez egyébként többeknek feltűnt, az extrém kinézetéről híres Dennis Rodman is megszólalt az üggyel kapcsolatban, aki elmondta, Pippen igenis legyen büszke arra, amit elért, hiszen egész pályafutása során alárendelte magát a Chicago Bulls és Michael Jordan sikereinek. Pippen egyébként nem állt a nyilvánosság elé sérelmeivel, nem úgy Horace Grant, Jordan másik chicagói csapattársa, aki 1991 és 1993 között zsinórban három bajnoki címet zsebelt ve a Bull-sszal.

Grant - aki korábban a legenda szerint öltözői titkokat szivárogtatott ki a `90-es évek elején megjelenő, nagy botrányt kavaró "Jordan Rules" című Sam Smith-könyvhöz - egyenesen hazugnak és besúgónak nevezte Jordant, mert szerinte olyan jelentéktelen, ám másokra nézve mégis negatív részletekkel tömte tele a filmet, amire semmi szükség nem volt.

Címkék: kosárlabda, NBA
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56115/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA

További cikkek

Csapatsportok

Kosárlabda: volt egyszer egy be nem fejezett Euroliga-idény

2020.05.27. 19:20
A héten az európai szövetség befejezettnek nyilvánította az Euroliga és az Eurokupa versenysorozatát, és egyik sorozatban sem hirdettek bajnokot. Cikkünkben a legjelentősebb …

Amerika

NBA: Patrick Ewingot kiengedték a kórházból

2020.05.26. 10:45
Kiengedték a kórházból a koronavírussal kezelt Patrick Ewingot, az NBA legendás kosarasát.

Csapatsportok

Kosárlabda: nem lesz befejezése az Euroligának és az Európa Kupának

2020.05.25. 17:20
Lezártnak nyilvánították a férfi kosárlabdázók két legrangosabb európai kupasorozatát a koronavírus-járvány miatt.

Amerika

Elhunyt a legendás kosárlabdaedző, Eddie Sutton

2020.05.24. 18:30
84 éves korában elhunyt minden idők egyik legsikeresebb egyetemi kosárlabdaedzője, a Hírességek Csarnokának tagja Eddie Sutton.

Amerika

NBA: három forgatókönyvvel készülnek az újraindításra

2020.05.24. 11:40
A liga vezetősége többféle forgatókönyvvel számolnak a folytatást illetően, és olyan terv is van, amely törölné a hátralévő alapszakasz-mérkőzéseket.

Csapatsportok

Kosárlabda: meghalt Sitku Ernő, 149-szeres válogatott kosaras

2020.05.22. 21:55
A tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi válogatott kosárlabdázó mindössze 48 évet élt.

Amerika

NBA: meghalt Jerry Sloan a Utah Jazz legendás mestere

2020.05.22. 18:10
78 éves korában elhunyt Jerry Sloan korábbi NBA-vezetőedző, aki 23 éven keresztül volt a Utah Jazz trénere.

Amerika

NBA: mesebeli környezetben zárulhat a szezon

2020.05.21. 15:35
A floridai Orlando világhírű szórakoztató parkjában, a Walt Disney Worldben játszhatják le a felfüggesztett NBA-szezon hátralévő mérkőzéseit.

Amerika

NBA: LeBron James a lehető leghamarabb ismét játszana

2020.05.19. 10:15
LeBron James, az NBA egyik legnagyobb sztárja továbbra is reménykedik abban, hogy folytatni lehet a szezont.

Csapatsportok

Kosárlabda: csúszik Határ Bernadett amerikai bemutatkozása

2020.05.18. 19:55
A Sopron Basket csapatának játékosa idén biztosan nem megy az észak-amerikai profi női kosárlabdaligába, miután műtéten esett át.