NB I: Duchatelet befejezné a harcot az UTE-val - videó

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Rodrerick Duschatelet a mai napon egy videóüzenetet tett közzé az Újpest FC Facebook-oldalán, amelyben arról beszél, hogy befejezné az Újpesti Torna Egylettel folytatott viaskodást. A belga tulajdonosnak ehhez azonban feltételei lennének. 

Fotó: MTI

Roderick Duchatelet 2011-ben vásárolta meg az újpesti futballklubot, amely három évvel később saját utánpótlásnevelésbe kezdett és 2017 nyarán új címert jelentett be. A szurkolók az elmúlt három évben többször tiltakoztak a címerváltás ellen, az UTE pedig megpróbálta visszaállítani a címet. Az egyesület most az Alkotmánybírósághoz fordult az ügyben. 

Duchatelet szerint az UTE képtelen volt minőségi labdarúgókat kinevelni a felnőttcsapatnak, pedig a támogatások milliárdos összegűek voltak. A belga üzletember állítása szerint az Újpest FC felajánlotta, hogy az ifjúsági korosztályok (U15, U17, U19) képzését átveszik, ám az Újpesti Torna Egylet erre nem volt nyitott. Duschatelet-nek elege lett ekkor abból, hogy az UTE korosztályos csapatai kiestek az első osztályból. 

A tulajdonos a saját utánpótlás eredményének tekinti, hogy az NB I-es csapattal készül jelenleg Máté Zsolt, Csongvai Áron és Katona Mátyás is, és nem győzte hangsúlyozni, hogy az Újpest FC utánpótlását ő finanszírozza. Duchatelet elismerte, nem volt jó ötlet megváltoztatni a futballklub címerét, ezért elnézést kér a szurkolóktól, ám a változtatással ki akartak állni egy ügy mellett.

Meglehetősen sarkalatos pont a címerügy a futballklub vezetése és az újpesti szurkolótábor között. A tulaj most elismerte, hogy rossz ötlet volt megváltoztatni a futballklub címerét és emiatt elnézést kért a szurkolóktól, akik továbbra is kiállnak a régi címer mellett. Úgy véli, hogy az UTE-nek és az Újpest FC-nek egyesítenie kellene az erejét amiatt, hogy minőségi magyar játékosokat neveljenek ki. Utóbbi tényezőt az összhang és a támogatás hiányában látja. 

Duchatelet kérte Őze Istvánt, az UTE klubigazgatóját, hogy fejezzék be a harcot, mert az csak ront a harcon. Az üzletember utalt arra, hogy Őzének felajánlották, hogy átlátható pénzügyi háttérrel ötven-ötven százalékban együtt irányítsak az újpesti utánpótlásképzést a régi címer használatával. Szerinte ha az egyesség egyszer megszületik, akkor a régi címerrel lehet majd látni újra a felnőttcsapatot. Szerinte ő a szurkolóknak tartozik felelősséggel és nem egy általa kétesnek tartott szervezetnek és úgy véli, hogy az UTE hozzáállása miatt került sor anno a címer megváltoztatására. Duchatelet azt kérte az Újpest család tagjaitól, hogy a szép jövő reményében segítség egyesíteni a futballt. 

Őze István egyelőre még nem reagált a videoüzenetre. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56136/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,UTE

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgó NB I: rendhagyó mezben lép pályára az Újpest a hétvégi bajnokin

2020.06.04. 14:55
Visszatér az újpesti mezre az UTE címere, jelentette be az együttes hivatalos Facebook oldalán.

Magyar foci

Labdarúgás: történelme legnagyobb sikerét érte el az elmúlt szezonban az FK Csíkszereda

2020.06.04. 13:00
A 2018/19-es szezonban 115 éves fennállásuk legnagyobb sikerüket érték el a csíkszeredaiak, miután feljutottak a román …

Magyar foci

Magyar Kupa: megérdemelten nyert a Budapest Honvéd Pisont István szerint

2020.06.04. 11:25
A kispestiek trénere a mérkőzés után elmondta, hogy igaz nem voltak annyira hatékonyak támadásban, de kontrollálni tudták a mérkőzést. Így látták az …

Magyar foci

Labdarúgás: második fénykorát éli a Dunaszerdahelyi AC

2020.06.04. 11:00
Az 1980-as, 1990-es években fantasztikusan szereplő Dunaszerdahelyi AC ismét a szlovák bajnokság legjobb csapatai közt szerepel.

Magyar foci

Labdarúgás: kilenc éve íródik a Sepsiszentgyörgy sikertörténete

2020.06.04. 09:00
Az erdélyi csapat hat év alatt leküzdött minden akadályt és már 2017 óta a legmagasabb osztályban játszik.

Magyar foci

Közvetítések: a Bajnokok Ligája-indulás a tét a női NB I-ben

2020.06.04. 07:00
A lerövidített női labdarúgó NB I első helyén végző Ferencváros a második MTK-val fog megküzdeni a Bajnokok Ligája-indulásért.

Magyar foci

Magyar Kupa: nyolcadszor is kupagyőztes a Budapest Honvéd

2020.06.03. 22:00
Története során nyolcadszor nyerte meg a Magyar Kupát a Budapest Honvéd, miután a fináléban 2-1-re legyőzte a Mezőkövesdet.

Egyéni sportok

Olimpia: akik határon túliként öregbítették a magyar sport hírnevét - III. rész

2020.06.03. 21:00
Összesen 70 olyan magyar sportoló végzett a legjobb hat között olimpián 1920 után, aki Magyarország mai határain kívül látta meg …

Egyéni sportok

Olimpia: akik határon túliként öregbítették a magyar sport hírnevét - I. rész

2020.06.03. 17:00
Összesen 70 olyan magyar sportoló végzett a legjobb hat között olimpián 1920 után, aki Magyarország mai határain kívül látta meg a …

Magyar foci

Magyar Kupa: döcögős úton jutott el a kupadöntőig a Budapest Honvéd

2020.06.03. 16:35
Van miért küzdenie a Budapest Honvédnak, hiszen az elmúlt évben előnyből, az utolsó pillanatokban bukta el a Magyar Kupát. A Mezőkövesd ezzel szemben …