NHL: a játékosok rábólintottak a 24 csapatos rájátszásra

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Azt NHL játékos-szakszervezetének (NHLPA) végrehajtó bizottsága elfogadta a 24 csapatos rájátszásra vonatkozó terveket. 

Az NHLPA nem adott ki részletes közleményt arról, hogy a ligában szereplő 31 klub képviselője miként szavazott az igazgatósághoz egy nappal korábban benyújtott tervezetről. A szervezet annyit kiemelt, hogy a lebonyolítás további egyeztetéseket igényel, mivel az egészségügyi és a biztonsági kérdéseket illetően konkrétumokat kell megfogalmazniuk. A javaslat most az NHL igazgatótanácsa elé kerül és várhatóan a napokban jóváhagyásra is kerül. 

Sajtóértesülések szerint a két főcsoport első négy-négy helyezettje az eddigi alapszakaszban elért eredményeik alapján erőnyerők lesznek. Az 5-12. helyen álló csapatok pedig az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot bonyolítanak le. Ezután csatlakozik majd a négy kiemelt gárda a következő módon: a negyedik az 5-12., a harmadik a 6-11, a második a 7-10. az első pedig a 8-9. helyezettel találkozik majd. A főcsoportok negyeddöntőit már a szokásos formátumban bonyolíthatják le, vagyis négy meccset kell nyernie a továbbjutónak. 

Ha a terv életbe lép akkor Keletről a  Boston Bruins, a Tampa Bay Lightning, a Washington Capitals és a Philadelphia Flyers, míg Nyugatról a címvédő St. Louis Blues, a Colorado Avalanche, a Vegas Golden Knights és a Dallas Stars lenne erőnyerő. Ezek a csapatok négycsapatos minitornán készülhetnének a rájátszás őket érintő szakaszára. 

A rájátszás meccseit két központi helyszínen tervezik meg lejátszani, szinte biztosan nézők közül. Las Vegas szinte biztos helyszínnek tűnik, míg a másik helyszín  Columbus, Nashville, Raleigh, Saint Paul (Minnesota) és Edmonton közül kerül ki. Az idei szezon március 12-én szakadt félbe, az alapszakaszból 189 találkozót nem játszottak le. A Stanley-kupa döntőjét feltehetőleg csak szeptemberben játsszák le, vagyis szinte biztos, hogy csúszik a következő idény rajtja.

A főcsoportok állása a szünet előtt:

Nyugati főcsoport:

Keleti főcsoport:

Címkék: Jégkorong, NHL
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56155/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong,NHL

További cikkek

Csapatsportok

Erste Lega : ismét Hetényi Zoltán lett a legjobb kapus

2020.05.29. 19:40
Akárcsak az előző idényben, úgy a most félbeszakított szezonban is Hetényi Zoltán lett a magyar bázisú jégkorongbajnokság legjobb kapusa.

Csapatsportok

Jégkorong: továbbra is Székesfehérváron marad Madácsi Benedek

2020.05.28. 10:40
Meghosszabbította csapatkapitánya szerződését a Fehérvári Titánok, jelentette be a klub hivatalos honlapja.

Csapatsportok

Jégkorong: Such György marad a magyar szövetség elnöke

2020.05.27. 15:15
További négy évig Such György marad a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke miután a mai napon Székesfehérvárott a 2020. évi rendes küldöttgyűlés tisztújításán óriási …

Amerika

NHL: Draisaitl a pontkirály, Ovecskin holtversenyben a gólkirály

2020.05.27. 14:45
Mivel befejezettnek nyilvánították az NHL alapszakaszát, így kiosztásra került több egyéni elismerés is a világ vezető jégkorongligájában.

Amerika

NHL: időpont még nincs kitűzve, de szinte biztosan folytatódik a szezon

2020.05.27. 08:30
A liga kedden bejelentette, hogy elfogadta a játékos-szakszervezet és a klubok javaslatát, ezért az alapszakasz hivatalosan is véget ért, rendhagyó …

Csapatsportok

Jégkorong: Jaromir Jagr képtelen visszavonulni, 48 évesen is folytatja

2020.05.26. 13:05
A cseh jégkorong élő legendája, Jaromir Jagr 48 évesen sem hagy fel a hokival: szülővárosa, Kladno - amúgy általa tulajdonolt - klubcsapata helyett a …

Amerika

NHL: megkezdték a szezonbérletek árának visszatérítését a kanadai klubok

2020.05.24. 16:50
Az észak-amerikai profi jégkorongliga kanadai klubjai elkezdtek visszafizetni a szurkolóknak a szezonbérletek árát.

Csapatsportok

EBEL: Erdély Csanád lőtte az idény legszebb gólját! (videó)

2020.05.22. 15:40
A szurkolók szavazatai alapján a fehérvári Erdély Csanád találata lett az év gólja az osztrák jégkorongligában, vagyis az EBEL-ben.

Csapatsportok

Jégkorong: elhunyt az olimpiai bajnok orosz játékos

2020.05.22. 08:20
61 éves korában elhunyt Alexandr Geraszimov, olimpiai bajnok orosz jégkorongozó, a CSZKA Moszkva egykori csatára.

Amerika

NHL: sajtóértesülések szerint 24 csapatos lehet a rájátszás

2020.05.21. 14:40
A legfrissebb értesülések szerint az NHL és a játékos-szakszervezet által kidolgozott tervezete alapján 24 csapatos lehet a liga rájátszása.