Kézilabda: színmagyar csapattal vág neki a következő szezonnak a Dabas

Dorogi László
Dorogi László

Utánpótlás magyar válogatottakra építi a jövő csapatát az NB I-ben szereplő klub.

Fotó: Nagyelszki Erika/dabashandball.hu

Szinte teljesen kicserélődik a következő szezonra a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Dabas csapata, ám mielőtt azt gondolnánk, hogy ennek is a koronavírus-járványhoz van köze, meg kell jegyeznünk, hogy a nagy átalakítás tervszerűen zajik a Pest megyei klubnál.

A gárda néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy az idei szezonban a csapatnál szereplő játékosok közül tizenegyen is távoznak, Prohászka Csaba, a klub elnöke pedig arról beszélt a Nemzeti Sportnak, hogy fiatal magyar játékosokkal szeretnék feltölteni a keretet.

"Három éve vagyunk az élvonalban, és mivel nagyon széles utánpótlásbázisunk van, úgy gondoltuk, ideje új útra lépnie a csapatnak. Az előző évadban harmadikok lettünk az ifjúsági első osztály döntőjében a Veszprém és a NEKA mögött, erre lehet alapozni, mert sok tehetséges fiatal játszik abban az együttesben"

- fogalmazott a klubvezető, aki elmondta, a távozó tizenegy játékos helyére nyolc fiatal kerül fel az első csapathoz az utánpótlásból, s bár néhány rutinos játékost még igzazolhatnak melléjük, semmiképpen nem légiósokat szeretnének szerződtetni.

"Nagyon szomorú lennék, ha ilyen utánpótlásbázissal a légiósok hiányát nem tudnánk megoldani, de szerencsére ilyen gondjaink nincsenek. Ráadásul ez a döntés hosszú távon nemcsak a Dabasnak, hanem a magyar kézilabdázásnak is az érdeke. Több mint tíz olyan játékosunk lesz a keretben, aki valamilyen korosztálban tagja a magyar válogatottnak. Bár bejelentés még nem volt, a keretünk már megvan a következő idényre, még egy visszajelzést várunk. Szerintem ez a csapat teljesen alkalmas lesz rá, hogy megőrizze jelenlegi tizedik helyét a tabellán, de akkor sem történik tragédia, ha esetleg nem. Akkor megmaradunk utánpótlás-nevelő bázisnak"

- fogalmazott Prohászka.

A Dabas a következő idényre nem tűz ki helyezésben mérhető célt, a legfontosabb az, hogy minél több játéklehetőséget biztosítsanak a fiatal játékosoknak az élvonalban. A Pest megyei gárda továbbra is Tomori Győző vezetőedző irányításával képzeli el a jövőt, akinek irányába töretlen a vezetőség bizalma.

Címkék: Kézilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56178/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Kézilabda BL: a Veszprém a Barcelonát, a Szeged a címvédőt kapta

2020.07.01. 18:40
Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének csoportbeosztását. A főtáblán érdekelt Veszprém és Szeged valamint az FTC és a Győr …

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a milánói csapatok, a DAC rangadója és az Arsenal

2020.07.01. 07:30
A mai napon is a labdarúgás játssza a főszerepet a televízióban: olasz, portugál, spanyol, angol, norvég és szlovák bajnoki mérkőzést is …

Csapatsportok

Kézilabda: tíz váci játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett

2020.06.30. 08:50
A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett …

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Fourt!

2020.06.26. 12:25
Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején.

Csapatsportok

Kézilabda: Budaörsön folytatja a Győr jobbszélsője

2020.06.25. 15:50
Budaörsön folytatja pályafutását a Győri Audi ETO KC-től távozó Bódi Bernadett, jelent meg a győri klub hivatalos oldalán.

Csapatsportok

Kézilabda: Bódi Bernadett távozik Győrből

2020.06.24. 20:00
A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől és szabadon igazolható lesz.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: megvannak a pontos időpontok

2020.06.23. 11:15
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek időpontjait.

Csapatsportok

Kézilabda: hazatér a Győr korábbi játékosa

2020.06.22. 16:15
Nora Mörk felbontotta szerződését a CSM Bukarest együttesével és úgy döntött, hazaigazol a Vipers Kristiansand csapatához.