Vízilabda: hatodik olimpiáján vehet részt az olasz kapuslegenda

Dorogi László
Dorogi László

Stefano Tempesti újra bekerült az olasz vízilabda-válogatott legfrissebb keretébe, így egy lépéssel közelebb került álmának megvalósításához.

Az olasz vízilabda élő legendája idén tölti be 41. életévét, de egyelőre nem forgatja a fejében a visszavonulás gondolatát, sőt! Tempesti még tavaly beszélt arról, hogy szívesen elutazna az olasz nemzeti csapattal a tokiói olimpiára, bár a 2017-es budapesti világbajnokság óta nem szerepelt a válogatottban.

Mindez persze annak is köszönhető, hogy klubcsapatában, a sztárcsapat Pro Reccóban elveszítette a kezdő kapus pozíciót a horvátok klasszisával, Marko Bijaccal szemben, ezért a 2019-es idény előtt úgy döntött, tizenhat év után elhagyja Reccót és a CC Ortigiához szerződik.

Döntése kifizetődni látszik, hiszen a siracusai gárdában első számú kapuskén számolta vele és le is pergette magáról az időközben rárakódott rozsdát, a csapat meg is hosszabbította szerződését 2023-ig.

A koronavírus-járvány enyhülését követően az olasz vízlabda-válogatott is újrakezdte az edzéseket, Alessandro Campagna szövetségi kapitány pedig újra behívta Tempestit a keretbe. A veterán hálóőrnek a tokiói lehet a hatodik olimpiája, amelyen részt vesz, 2000-ben Sidney-ben ötödik, Athénban nyolcadik, Pekingben kilencedik lett a nemzeti csapattal, mielőtt 2012-ben Londonban ezüstérmet, majd négy évvel később Rióban bronzérmet szerzett.

Az olasz vízilabda-válogatott már biztosan részt vesz a jövő évi tokiói nyári játékokon, hiszen a 2019-es világbajnokság győzteseként megszerezték a kvótát. Rajtuk kívül Magyarország Európa-bajnokként, Szerbia világliga győztesként, míg Spanyolország világbajnoki ezüstérmesként szintén biztos résztvevője az európai csapatok közül az olimpiának, de az Egyesült Államok, Ausztrália, Dél-Afrika és Kazahsztán is kvalifikált a játékokra, míg Japán házigazdaként vehet részt a tornán. A fennmaradó három helyért 2021 februárjában, Hollandiában küzdenek meg a csapatok az olimpiai kvalifikációs tornán.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56179/pics/lead_800x600.png
Vízilabda,Tokió 2020,olimpia,Olaszország

További cikkek

Egyéni sportok

Tokió 2020: a japánok a jövő évi olimpiában sem bíznak

2020.07.06. 10:30
Egy japán közvéleménykutatás szerint a japánok több mint kétharmada gondolja úgy, hogy jövőre sem lehet megrendezni a koronavírus-járvány miatt elhalasztott ötkarikás …

Külföldi foci

Serie A: Buffon és Ronaldo is történelmet írt

2020.07.05. 10:05
A Juventusnak igen jó napja volt szombaton: egy jókora lépéssel közelebb kerültek az újabb bajnoki cím megszerzéséhez, a klub két klasszisa pedig egy-egy fontos mérföldkőhöz érkezett.

Egyéni sportok

Változik az olimpikonok özvegyeinek életjáradéka

2020.07.03. 17:40
Simicskó István, a törvénymódosítás egyik kezdeményezője elmondta, hogy Benedek Tibor halála rávilágított a sporttörvény hiányosságaira.

Csapatsportok

Vízilabda: családi körben búcsúztatták el Benedek Tibort

2020.07.03. 15:00
Benedek Tibor családja jelezte, hogy a hosszú betegség után június 18-án elhunyt legendától a kívánsága szerint szűk családi körben búcsúztak el.

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Vízilabda: elhunyt Alekszandr Kabanov a sportág orosz legendája

2020.07.01. 16:10
Hetvenkét éves korában elhunyt Alekszandr Kabanov minden idők egyik legjobb orosz vízilabdázója.

Külföldi foci

Serie A: az olasz lapok már Milánóban látják Szoboszlait

2020.06.29. 15:45
A calciomercato.com arról számolt be hétfőn, hogy az osztrák Red Bull Salzburgban futballozó Szoboszlai Dominik és az AC Milan egyre közelebb kerül egymáshoz.

Csapatsportok

Vízilabda: hiába nyert a Kanizsa, a KSI jutott fel az élvonalba

2020.06.27. 21:20
Bár a Kanizsai VSE 10-9-re győzött a KSI ellen, összesítésben a fővárosi csapat egy góllal jobbnak bizonyult az osztályozón és így feljutott az élvonalba.

Csapatsportok

Vízilabda: a KSI nyerte az osztályozó első felvonását

2020.06.25. 20:25
A KSI 11-9-re legyőzte a Kanizsai VSE-t a magyar férfi vízilabdabajnokság osztályozós párharcának első mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Csapatsportok

Vízilabda: visszavonul a Dunaújváros női csapatának kapusa

2020.06.24. 23:35
A Dunaújvárosi FVE hivatalos közleményben jelentette be, hogy a csapat kapusa Laura Aarts 23 évesen befejezi pályafutását.