Akik számára idő előtt véget ért a magyar futballidény - NB III

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A napokban újraindult a magyarországi futballélet a Magyar Kupa, valamint az NB I mérkőzéseivel, a további bajnoki sorozatokat azonban befejezettnek nyilvánították. Cikksorozatunk  második  második részében az NB III történéseit idézzük fel.

Keleti csoport 

A körülmények ismeretében ki lehet jelenteni, hogy a DEAC tökéletesen időzítette a formáját ,mivel a félbeszakítás előtti öt meccsüket megnyerve a debreceniek lehajrázták a Füzesgyarmatot és a Ceglédet is. A hajdúságiak papíron ugyan jobb gólkülönbségükkel bizonyultak jobbnak a füzesgyarmatiaknál, ám egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak vetélytársaiknál. A csapat szekerét a 20 éves Bárány Donát és az immáron 40. életévében járó Ibrahima Sidibe összesen 29 góllal tolta. Bárány 20 találatával gólkirály lett, míg a korábbi szenegáli válogatott, háromszoros magyar bajnok veterán 9 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Ők ketten szerezték a DEAC góljainak nagy többségét. A debreceni klub beadta kérelmét az NB II-es licencre, amelyet a szövetség megadott nekik, így ősztől a másodosztályban szerepelhet. 

A Füzesgyarmat eredménye meglepetésnek tekinthető, hiszen a három éve még a megyei bajnokságban szerepelt ez a csapat. Célfutballjukat jól jellemzi a 30-18-as gólkülönbségük. Sokáig úgy tűnt, hogy nagyobb terveket is szőhetnek, ám miután az utolsó három mérkőzésükön nyeretlenek voltak, be kellett érniük az ezüsttel. A ceglédiek szintén eredményesen futballoztak, ám az utolsó fordulókban többször botlottak és így nem tudták megnehezíteni a DEAC dolgát. A szezon legszomorúbb történése az Ózdhoz kapcsolódik, ugyanis a nagy múltú 110 éves sportegyesület fizetésképtelenné vált és az MLSZ végül novemberben ki is zárta a csapatot. 

Közép csoport 

Egyértelműen kiemelkedett a Pécs az idei szezonban: a pécsiek mindössze egyszer szenvedtek vereséget, és 65-9-es gólkülönbségük is jelzi, hogy túlnőttek az NB III-on. A bajnokságot megnyerő gárda a Taksonyt 8-1-re, a Dunaharasztit 7-0-ra, a  Dabast, a Rákosmentét a Kozármislenyt 6-0-ra győzték le, valamint volt három 4-0-s sikerük. A kiemelkedő eredményességből Hegedűs Márk 9, Geiger Attila 8, Kónya Dávid, Máté János és Rácz László 7-7-7 góllal vette ki a részét, vagyis nem egy kiemelkedő teljesítmény kellett ehhez az eredményhez, hanem több játékos jó játéka. A pécsiek, akik hamarosan új stadionban futballozhatnak szintén élni fognak az NB II-es indulás jogával. 

A pécsiek legnagyobb riválisa az őket legyőző Szentlőrinc volt, amely szintén nagyon kiegyensúlyozottan szerepeltek az egész szezon során. Az ezüstérmes gárda akár még nagyobb meglepetést is produkálhatott volna, ha egyetlen vereségét nem a kiesés elől menekülő THSE-Szabadkikötőtől szenvedi el. 

Nyugati csoport 

Nem számított meglepetés, hogy az Érdi VSE nyerte meg a nyugati bajnokságot, mivel Limperger Zsolt csapata az elmúlt szezonokban folyamatosan dobogóra állhatott. Azt, hogy az érdiek idén a bajnoki címért akarnak harcba szállni jól jellemezte, hogy az első két mérkőzésükön 10-0-s gólkülönbséget produkáltak. Ezután a gárda ugyan egy kisebb hullámvölgybe került, de novemberre már egyértelműen a bajnokság legnagyobb esélyesévé lépett elő. Az utolsó öt meccsükből aztán kétszer is kikaptak és így mindössze egyetlen pontra olvadt az előnyük, amikor a szezont megszakították. Az érdiek igazi csapatmunkával bizonyultak Nyugat-Magyarország legjobbjának, ám mivel a kellő anyagiak nem állnak rendelkezésre az NB II-es induláshoz. 

Az MLSZ még nem döntött arról, hogy a másodosztály 18. helyén végződő Tiszakécske vagy az NB III-at második helyen záró III. Kerület szerepelhet-e jövőre az NB II-ben. A fővárosiak vetélkedése komolyra fordulhatott volna az Érddel és csak azért nem bajnokként várhatják a szövetség ítéletét, mert sorozatban háromszor is döntetlent játszottak a szezon utolsó lejátszott fordulóiban. A Kemenes Szabolcs edzette csapatban három korábbi válogatott labdarúgó is pályára lépett Rajczi Péter, Bori Gábor és Czvitkovics Péter személyében. 

Kellemes színfoltnak számított a bajnokságban a Lipót-Pékség SE, amely újoncként harmadik helyen végzett, megelőzve többek között a Pápát, az őszi edzőváltásáig jól szereplő Nagykanizsát vagy a Bozsik Péter által trenírozott Komáromot. 

Fotó: bama.hu

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56259/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,NB III

További cikkek

Magyar foci

NB I: magyar állampolgár lett az MTK támadója

2020.07.07. 13:20
Letette a magyar állampolgársági esküt Myke Bouard Ramos az élvonalba visszajutó MTK támadója.

Magyar foci

NB I: az MTK is megkezdte a felkészülést, Bese Barnabással

2020.07.06. 18:50
A válogatott játékos jelenleg az élvonalra készülő fővárosi csapattal gyakorol, de a bajnokságot biztosan nem kezdi meg velük.

Magyar foci

NB II: Kondás Elemérrel vág neki a másodosztálynak a Debrecen

2020.07.06. 16:45
Az élvonaltól búcsúzó hajdúságiak megkezdték a felkészülést az NB II-re - méghozzá Kondás Elemér vezetésével.

Magyar foci

NB I: Pakson folytatja Bognár István

2020.07.06. 15:50
A korábban a Ferencvárosnál is megfordult labdarúgó az újonc MTK-t hagyja el a tolnaiak kedvéért.

Magyar foci

NB I: Gyurcsó nem marad Felcsúton, de Splitben sem

2020.07.06. 13:55
Horvát sajtóértesülések szerint a szélső nem fér bele a Hajduk vezetőedzőjének elképzeléseibe.

Magyar foci

NB I: Carrillo ismét elhagyja a Székesfehérvárt

2020.07.06. 12:25
A székesfehérváriak jobb eredményben reménykedtek az előző idényben, ezért a váltás mellett döntöttek.

Magyar foci

NB I: portugál tréner lehet Bódog utódja Kisvárdán

2020.07.06. 12:15
A szabolcsiak kiszemeltje legutóbb Dunaszerdahelyen dolgozott.

Magyar foci

Letarolta a Ferencváros a ligát - Ez történt az NB I 2019/20-as idényében

2020.07.05. 08:20
Múlt héten véget értek a magyar élvonal küzdelmei. Cikkünkben a mögöttünk hagyott idény történéseit elevenítjük fel.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: hazatér a Barcelonában nevelkedő Tajti Mátyás

2020.07.04. 10:00
A korábban a katalán együttesnél nevelkedő középpályás a lengyel Zaglebie Lubintól tér haza a Zalaegerszeghez.

Magyar foci

NB I: Cseri Tamás az idény legjobb játékosa, Babatié a legszebb gól

2020.07.03. 21:30
A Magyar Labdarúgó Szövetség a Twitteren bejelentette, hogy Cseri Tamást választották meg az évad legjobb játékosának a RangAdó gála keretében.