Női kézilabda Eb: a világbajnok is a magyarok csoportellenfelei között

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Bécsben kisorsolták az idei női kézilabda Európa-bajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott Hollandiával, Szerbiával és Horvátországgal mérkőzik majd meg a dán-norvég közös rendezésű kontinensviadalon. 

Fotó: ehf.com

A magyar válogatott a 2. kalapba került és így a besorolás értelmében már biztos volt, hogy a Trondheimben rendezett C-csoportban szerepel majd a vb-címvédő Hollandia mellett. A másik két ellenfélként Horvátország és Szerbia került a mieink mellé. A csoportból az első három helyezett jut tovább. A szerbekkel a mieink a Győrben megrendezendő márciusi olimpiai selejtezőtornán is megmérkőznek. 

Az Európa-bajnokságot december 3. és 20. között rendezik meg 16 csapat részvételével, összesen 47 mérkőzésre kerül sor. A csoportmeccseket Trondheimben, Herningben és Frederikshavnben rendezik. A középdöntőkre Herningben és Stavangerben, míg az elődöntőkre, bronzmérkőzésre és döntőre Oslóban kerül sor. Mivel a selejtezőket nem tudták lejátszani, így az EHF úgy döntött, hogy az előző Eb-n szereplő válogatottak vehetnek részt az idei megmérettetésen. Az európai, valamint a dán és norvég szövetség közös közleményben jelezték, hogy az Európa-bajnokságot mindenképp megrendezik, mert az év utolsó hónapjában talán már nem kell tartani a koronavírus-járványtól. 

A csoportbeosztás:

A csoport (Herning): Dánia, Franciaország, Szlovénia, Montenegró
B csoport (Frederikshavn): Svédország, Oroszország, Csehország, Spanyolország
C csoport (Trondheim): Hollandia, Magyarország, Horvátország, Szerbia
D csoport (Trondheim): Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország

 Cikkünk folyamatosan frissül! 

Címkék: Kézilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56630/pics/lead_800x600.png
Kézilabda

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Kézilabda BL: a Veszprém a Barcelonát, a Szeged a címvédőt kapta

2020.07.01. 18:40
Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének csoportbeosztását. A főtáblán érdekelt Veszprém és Szeged valamint az FTC és a Győr …

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a milánói csapatok, a DAC rangadója és az Arsenal

2020.07.01. 07:30
A mai napon is a labdarúgás játssza a főszerepet a televízióban: olasz, portugál, spanyol, angol, norvég és szlovák bajnoki mérkőzést is …

Csapatsportok

Kézilabda: tíz váci játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett

2020.06.30. 08:50
A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett …

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Fourt!

2020.06.26. 12:25
Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején.

Csapatsportok

Kézilabda: Budaörsön folytatja a Győr jobbszélsője

2020.06.25. 15:50
Budaörsön folytatja pályafutását a Győri Audi ETO KC-től távozó Bódi Bernadett, jelent meg a győri klub hivatalos oldalán.

Csapatsportok

Kézilabda: Bódi Bernadett távozik Győrből

2020.06.24. 20:00
A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől és szabadon igazolható lesz.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: megvannak a pontos időpontok

2020.06.23. 11:15
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek időpontjait.

Csapatsportok

Kézilabda: hazatér a Győr korábbi játékosa

2020.06.22. 16:15
Nora Mörk felbontotta szerződését a CSM Bukarest együttesével és úgy döntött, hazaigazol a Vipers Kristiansand csapatához.