Kézilabda: Bódi Bernadett távozik Győrből

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől és szabadon igazolható lesz. 

Fotó:https://www.gyorietokc.hu/

A rutinos szélső úgy nyilatkozott a klub honlapjának, hogy a koronavírus időszakában átgondolta a helyzetét és a távozás mellett döntött, de szép emlékkel fogja elhagyni a csapatot. 

A koronavírus helyzet sok mindent átírt, így én is máshogy láttam már a helyzetemet. Köszönöm Dr. Bartha Csaba elnök úr pozitív hozzáállását a kérésemhez. Szép emlékekkel távozom Győrből, hálás vagyok az itt eltöltött két időszakomért, mindegyik más-más miatt marad emlékezetes számomra. Az ETO a legfontosabb klub a pályafutásom során, éppen ezért szurkolok továbbra is a lányoknak, hogy minden fronton nyerjenek!

 – mondta Bódi Bernadett.

Dr. Bartha Csaba a klub elnöke szerint a 34 éves játékos már a sportkarrierje utáni életét is tervezte és így köztudott volt, hogy 2020. november végéig terveznek vele egy esetleges szerződés hosszabbítás után. 

Amikor idén év elején megállapodtunk Bódi Bernadettel az egy éves hosszabbításról még senki sem látta, hogy a koronavírus okozta helyzet mi mindent okoz, és a szezont teljesen átírja. Azért nem éltünk Jana Knedlikova esetében az opciónkkal a 2020/21-es szezonra vonatkozóan a hosszabbítást illetően, mert ahogy korábban is nyilatkoztam, ha van lehetőség magyar játékos szerepeltetésére akkor megteszünk mindent annak érdekében, hogy az a játékos Győrben játsszon. Lukács Viktória így került most hozzánk. Tisztában voltunk vele, hogy Bódi Bernadett már tervezte életét a sportolói karrier után is, elsősorban a családalapítás szerepelt nála már a fókuszban, de ezek tudatában, elsősorban 2020. november végéig terveztünk vele. Azért eddig, mert a válogatottal járó megterhelések (olimpiai selejtező, EB-selejtezők, Olimpia) mellett alig lett volna pihenője a játékosoknak, igy a jobbszélen Bódi Bernadett az ősz folyamán terhermentesíteni tudta volna Faluvégi Dorottyát és Lukács Viktóriát. Bódi Bernadett ezeket elfogadva írta alá szerződését, ám a koronavírus megváltoztatott mindent. Az új helyzetben úgy döntött nem lépteti életbe új, a 20/21-es szezonra szóló kontraktusunkat, ezt közös megegyezéssel felbontjuk. Egy rendkívül hasznos, igazi csapatjátékostól köszönünk most el, személy szerint sosem feledem el, amikor két győztes FINAL4-on is sérülés miatt gyakorlatilag egyedül hozta le a két-két meccset, és játékával biztos pontja volt csapatunknak. Köszönöm eddigi munkáját, sok sikert kívánok neki a mind a sportpályán, mind a magánéletben.

Bódi Bernadett Szegeden kezdte karrierjét, majd Orosháza érintésével igazolt Győrbe. Első meccsét 2002-ben játszotta a felnőttek között és első időszakában öt évig erősítette a győrieket. Ezt követően megfordult a dán Randersnél, Békéscsabán, Dunaújvárosban és Siófokon, majd 2013-ban visszatért Győrbe. 

13 győri idénye során hétszer nyert magyar bajnokságot, hétszer Magyar Kupát és négyszer (2014, 2017, 2018, 2019) Bajnokok Ligáját. Amennyiben a győriek megnyerik az idei Final4-t, akkor hivatalosan ő is aranyérmesnek fog számítani, mivel több mérkőzésen is pályára lépett az elődöntőig vezető úton. A Győr színeiben 467 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 863 gólt dobott. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56770/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Győri Audi ETO KC

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Kézilabda BL: a Veszprém a Barcelonát, a Szeged a címvédőt kapta

2020.07.01. 18:40
Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének csoportbeosztását. A főtáblán érdekelt Veszprém és Szeged valamint az FTC és a Győr …

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a milánói csapatok, a DAC rangadója és az Arsenal

2020.07.01. 07:30
A mai napon is a labdarúgás játssza a főszerepet a televízióban: olasz, portugál, spanyol, angol, norvég és szlovák bajnoki mérkőzést is …

Csapatsportok

Kézilabda: tíz váci játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett

2020.06.30. 08:50
A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett …

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Fourt!

2020.06.26. 12:25
Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején.

Csapatsportok

Kézilabda: Budaörsön folytatja a Győr jobbszélsője

2020.06.25. 15:50
Budaörsön folytatja pályafutását a Győri Audi ETO KC-től távozó Bódi Bernadett, jelent meg a győri klub hivatalos oldalán.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: megvannak a pontos időpontok

2020.06.23. 11:15
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek időpontjait.

Csapatsportok

Kézilabda: hazatér a Győr korábbi játékosa

2020.06.22. 16:15
Nora Mörk felbontotta szerződését a CSM Bukarest együttesével és úgy döntött, hazaigazol a Vipers Kristiansand csapatához.

Csapatsportok

Kézilabda: még egy évet ráhúz a spanyolok klasszisa

2020.06.22. 14:00
Meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését a Barcelonával Raúl Entrerrios, a katalánok veterán klasszisa.