Giro d`Italia: az olaszok felajánlották a Nagy Rajt rendezését 2021-re

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Révész Máriusz úgy nyilatkozott, hogy az olasz szervezők felajánlották a 2021-es Giro d` Italia Nagy Rajtját jövő májusban Magyarországon rendezzék. 

Fotó: origo.hu

A Magyarországért felelős kormánybiztos az M1-nek nyilatkozva beszélt a 2021-es olaszországi körverseny esetleges magyarországi szakaszáról. "Nagyon sokat dolgoztunk munkatársainkkal, hogy a Giro Magyarországról induljon 2020-ban, ám sajnos a koronavírus-járvány ezt is elvitte".  Révész Máriusz hozzátette, hogy a szervezők felajánlották, hogy az idén októberre halasztott verseny rajtját Budapesten tartották, ám ez elfogadhatatlan volt több szempontból is számukra. "Egyrészt sok szakértő azt mondja: könnyen lehet, hogy a vírusnak akkortájt esetleg beköszönt a második hulláma. Illetve nyilvánvalóan a marketing- és turisztikai értéke sem olyan egy októberi Girónak, mint egy májusinak" - fogalmazott.

 "Most az olasz szervezőkkel tárgyaltunk, és elméletben felajánlották azt, hogy 2021 májusában megrendezhetnénk a Giro Nagy Rajtját" - árulta el. A kormánybiztos leszögezte, hogy a kormánynak meg kell fontolnia, hogy az ország anyagi teherbíró képessége a következő időszakban mit bír és és mit nem és ezután kell döntenie a kérdésben. A kormány előterjesztést készít a Nagy Rajttal kapcsolatban és az olaszok részéről is van nyitottság az ügyben. Révész Máriusz szerint így az elmúlt időszakban elvégzett munka, például az útvonalak megtervezése nem veszne kárba. 

A 103. olasz körversenyt a tervek szerint május 9-én indították volna el Budapesten és az első három szakasznak Magyarország adott volna otthont. A viadalt a pandémia miatt elhalasztották és október 3-tól 25-ig rendezik meg a tervek szerint. Hazánkban még korábban nem rendeztek szakaszt nagy háromhetes versenyen. A budapesti lehetne a 14. olyan alkalom, amikor Olaszországon kívülről indulna a Giro. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56812/pics/lead_800x600.jpg
kerékpár,Giro d` Italia

További cikkek

Egyéni sportok

Kerékpár: óriási tömegbaleset egy magyarországi versenyen

2020.07.12. 17:10
A velo.hu Facebook-oldala szerint óriási tömegbukás történt az 1. Gella Kupán. A Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben nagyjából 50 versenyző keveredett bele a …

Egyéni sportok

Kerékpár: Chris Froome év végén otthagyja az Ineost!

2020.07.09. 15:15
Nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését az Ineossal, minden idők egyik legsikeresebb országúti kerékpárosa Chris Froome. A négyszeres Tour-győztes legenda az Israel …

Egyéni sportok

Szívrohamot kapott és meghalt egy fiatal belga kerékpáros

2020.07.05. 12:15
A 20 éves Niels de Vriendt életét vesztette azon a belgiumi kerékpárversenyen, amely az első volt az országban a koronavírus-járvány kitörése óta.

Egyéni sportok

Kerékpár: megdőlt az "Everest-mászás" rekordja

2020.06.21. 20:25
A kerékpáros Lachlan Morton megdöntötte a kerékpáros Everesting rekordot, amely azt jelenti, hogy a lehető legrövidebb idő alatt kell teljesítenie valakinek 8848 méter …

Egyéni sportok

75 éves Eddy Merckx, a "Kannibál"

2020.06.17. 09:45
Szerdán ünnepli hetvenötödik születésnapját Eddy Merckx, a profi kerékpársport egyik legnagyobb alakja, az egyetlen bringás, aki mind a négy nagy országúti versenyen (Tour, Giro, Vuelta, vb) …

Egyéni sportok

Kerékpár: országútra vált a hegyikerékpár olimpiai bajnoka

2020.06.13. 16:55
Az olimpiai bajnok hegyikerékpáros Miguel Martinez bejelentette, hogy ismét az országúti szakágra vált.

Egyéni sportok

Tour de Hongrie: véglegesítették az idei programot

2020.06.11. 11:45
Magyarország legnagyobb országúti kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie az esztergomi Bazilikától rajtol és a királyetap végén a Kékestetőn ér véget a véglegesített program szerint.

Külföldi foci

A hónap amikor újjáéledt a sportvilág - avagy erről írtunk májusban

2020.06.01. 08:00
Másfél hónapra megbénította a sportvilágot a koronavírus-járvány. Szerencsére május közepétől több sportágban is újraindult az élet, számos …

Egyéni sportok

Kerékpár: teljes szezon után vonulna vissza André Greipel

2020.05.31. 12:35
A német országúri kerékpáros sprinter teljes szezonnal szeretné lezárni pályafutását, nyilatkozta a cyclingnews szakportálnak.

Egyéni sportok

Kerékpár: négy évre meszelték el a doppingoló kerékpárost

2020.05.21. 09:30
Jarlinson Pantano korábban a Tour de France-on is nyert szakaszt, viszont jó esély mutatkozik arra, hogy többé sehol nem fog.