HFL: elmarad az idei szezon

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A HFL küzdelmeit nem rendezik meg 2020-ban, mivel a magyar amerikai futball liga csapatai a koronavírus-járványra hivatkozva visszaléptek. 

Fotó: mafsz.hu

Ahogy sejteni lehetett, a márciustól hazánkban is jelen levő járvány átrendezte a bajnokságok képét. Elsőként a Kijev Capitals lépett vissza a 2020-as HFL-szezontól. A határok lezárása miatt az utazás a két ország között megoldhatatlannak bizonyult és nem lehetett tudni, hogy ez mikor fog megváltozni, ez szülte ezt a rendkívül nehéz döntést. Következőnek a Budapest Cowbells és a Budapest Wolves is visszalépett a legfelsőbb ligától, azzal az indokkal, hogy keretük a jelenleg is zajló humán járvány miatt nem alkalmas a HFL szintjére, így a divízió I-ben indítanak csak csapatot..

- áll a Magyar Amerikai futball Szövetség közleményében. 

A címvédő Fehérvár  Enthroners nem kívánt indulni alsóbb divízióban, így a regnáló bajnokot nem láthatjuk a jelenlegi szezonban, a játékosok egy része viszont divízió I-es és divízió II-es csapatok színeiben pályára léphet. A Győr Sharks és a Miskolc Stellers hasonlóan a divízió I-ben küzdenek az idei szezonban a magyar szövetség közleménye szerint. 

A mostani idényben ugyan a HFL-t nem rendezik meg, ám a divízió I-es és divízió II-es bajnokságot lebonyolítják. A magyar Amerikai futball Szövetség közleménye szerint több élvonalbeli csapat fog a másodosztályban szerepelni, míg a divízió II-ben 11 csapat indul. A résztvevők mindkét bajnokságban négy meccset vívnak az alapszakasz során, és ezeket követi a rájátszás. Az alapszakaszt követően rendezik meg az elődöntőket valamint a finálét is. 

Címkék: Amerikai futball, HFL
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56818/pics/lead_800x600.jpg
Amerikai futball,HFL

További cikkek

Amerika

NFL: Russell Wilson elhagyta Seattle-t és Denverben folytatja!

2022.03.08. 22:00
Egy elképesztő csereüzletnek köszönhetően Russell Wilson távozott a Seattle Seahawkstól és a Denver Broncos játékosa lett.

Amerika

NFL: a Los Angeles Rams a végén fordított és megnyerte a Super Bowl-t (videó)

2022.02.14. 06:15
A Los Angeles Rams másfél perccel a vége előtt fordítva 23-20-ra legyőzte a Cincinnati Bengalts és hazai pályán megnyerte az LVI. Super Bowl-t.

Amerika

NFL: Tom Brady bejelentette a visszavonulását!

2022.02.01. 16:20
Igaznak bizonyultak azok a hírek, amelyek Tom Brady visszavonulásáról szóltak, ugyanis minden idők legsikeresebb és (talán a) legjobb NFL-játékosa mai hivatalosan is bejelentette, hogy befejezte …

Amerika

NFL: a Cincinnati Bengals és a Los Angeles Rams vívja a Super Bowlt (videó)

2022.01.31. 11:15
A Cincinnati Bengals hosszabbítás után legyőzte a Kansas City Chiefst, míg a Los Angeles Rams nagy csatában verte a San Francisco 49erst, így ez a két …

Amerika

NFL: Tom Brady (állítólag) visszavonul

2022.01.29. 21:20
A megbízható forrásnak számító Adam Schafter és Jeff Darlington illetve az ESPN is úgy értesült, hogy Tom Brady befejezi sikerekben gazdag pályafutását. A Tampa Bay Buccaneershez közelálló források viszont …

Amerika

NFL: hiába támadt fel, kiesett a címvédő, a Kansas hosszabbításban ment tovább (videó)

2022.01.24. 11:20
Elképesztő izgalmakat hozott az NFL főcsoport-elődöntőinek második napja is. A címvédő Tampa Bay Tampa Bay Buccaneers …

Amerika

NFL: az utolsó másodpercben jutott tovább a Cincinnati és a San Francisco (videó)

2022.01.23. 09:50
Drámai mérkőzéseket rendeztek szombaton az NFL-ben, mivel mindkét főcsoport-döntő egy utolsómásodperces mezőnygóllal dőlt el.

Amerika

NFL: esélyt sem hagyott az Arizonának a Los Angeles Rams (videó)

2022.01.18. 12:10
A Los Angeles Rams nyerte az NFL-rájátszás első körének utolsó mérkőzését miután 34-11-re felülmúlta az Arizona Cardinalst.

Amerika

NFL: nagy meccset nyert a 49ers, továbbment az előző két bajnok is (videó)

2022.01.17. 11:25
A San Francisco 49ers drámai hajrában ejtette ki a Dallas Cowboyt, míg a Tampa Bay Bucanneers és a Kansas City Chiefs magabiztos győzelmet aratott az …

Amerika

NFL: megtört a Cincinnati Bengals 1991 óta tartó átka, a Buffalo könnyedén ment tovább

2022.01.16. 12:00
A Cincinnati Bengals 1991 után nyert ismét mérkőzést az NFL rájátszásában, miután az első körben legyőzte a Las Vegas …