Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Fourt!

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején. 

Fotó: ehfcl.com

Az EHF végrehajtó bizottsága videokonferencián hagyta jóvá a döntést, amely azt jelenti, hogy az egymérkőzéses negyeddöntőket valamint a fővárosunkba tervezett két elődöntőt, bronzmérkőzést és döntős sem bonyolítják le, vagyis az idei BL-szezonnak nem lesz győztese. A szervezők a Final Fourra vásárolt jegyek árát természetesen visszatérítik a szurkolóknak.

A döntésnek nincs kihatása a női Bajnokok Ligája 2020/2021-es idényére, amely a tervek szerint szeptember 12-én veszi kezdetét. A csoportkör sorsolását július 1-én tartják. 

Horváth Gabriella a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára az MKSZ-nek nyilatkozva csalódottan értékelte a döntést:

Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF-döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot. Csalódottak vagyunk és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel.

Az EHF döntése már csak azért is meglepő, mert a férfi Bajnokok Ligája végjátékát a tervek szerint decemberben lebonyolítják Kölnben, a hölgyeknél viszont nem avatnak győztest. Az európai szövetség néhány hónappal ezelőtt az EHF-kupák szezonját is törölte, így a négy nagy európai trófea közül mindössze egy találhat gazdára 2020-ban. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56810/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Kézilabda BL

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Kézilabda BL: a Veszprém a Barcelonát, a Szeged a címvédőt kapta

2020.07.01. 18:40
Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének csoportbeosztását. A főtáblán érdekelt Veszprém és Szeged valamint az FTC és a Győr …

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a milánói csapatok, a DAC rangadója és az Arsenal

2020.07.01. 07:30
A mai napon is a labdarúgás játssza a főszerepet a televízióban: olasz, portugál, spanyol, angol, norvég és szlovák bajnoki mérkőzést is …

Csapatsportok

Kézilabda: tíz váci játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett

2020.06.30. 08:50
A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett …

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Csapatsportok

Kézilabda: Budaörsön folytatja a Győr jobbszélsője

2020.06.25. 15:50
Budaörsön folytatja pályafutását a Győri Audi ETO KC-től távozó Bódi Bernadett, jelent meg a győri klub hivatalos oldalán.

Csapatsportok

Kézilabda: Bódi Bernadett távozik Győrből

2020.06.24. 20:00
A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől és szabadon igazolható lesz.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: megvannak a pontos időpontok

2020.06.23. 11:15
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek időpontjait.

Csapatsportok

Kézilabda: hazatér a Győr korábbi játékosa

2020.06.22. 16:15
Nora Mörk felbontotta szerződését a CSM Bukarest együttesével és úgy döntött, hazaigazol a Vipers Kristiansand csapatához.

Csapatsportok

Kézilabda: még egy évet ráhúz a spanyolok klasszisa

2020.06.22. 14:00
Meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését a Barcelonával Raúl Entrerrios, a katalánok veterán klasszisa.