Tenisz: Babos Tímea lehet, hogy nem indul a US Openen

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Babos Tímea úgy nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, hogy túl korainak tartja a teniszidény augusztusi újrakezdését és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy idén nem vesz részt a US Openen. 

Fotó: https://babostimea.hu

Ahogyan minden sportág, úgy a tenisz éves versenynaptárát is átírta a koronavírus-járvány. Március óta valamennyi torna elmaradt és a tervek szerint augusztus előtt hivatalos mérkőzésen nem lépnek pályára a játékosok. Egyetlen olyan torna van augusztus végéig, aminek az időpontját  kész tényként kezelik, ám a US Opennel kapcsolatban a meglehetősen szigorú szabályok, valamint az Egyesült Államokban tapasztalható járványhelyzet miatt felmerült, hogy több játékos is bojkottálja a versenyt. A WTA-szezon a tervek szerint Palermóban indulna újra augusztus elején, ám a tornával kapcsolatban konkrét információk még nincsenek. 

Babos Tímea a mai napon adott interjút a Nemzeti Sport honlapjának, ahol aggályait fogalmazta meg az idény újraindításával kapcsolatban. Az augusztusi újrakezdést túl korainak nevezte és úgy véli, hogy még a palermói torna megrendezését sem lehet biztosra venni. Elmondása szerint a US Opennel kapcsolatban szinte mindenki szkeptikus, mivel a szigorú szabályok korlátozzák a játékosokat, ráadásul az ázsiai tornák helyszíneire szóló vízumot is New Yorkban szokták elintézni. Ez a lépés idén lehetetlennek tűnik, mivel a játékosok nem járhatnak New York utcáin az előírások miatt. 

Babos elmondta, hogy azoknak, akik részt vesznek a US Openen egy reptér melletti szállodában kellene tölteniük három hetet a torna alatt, ám ezen a középkategóriás helyszínen a sportolóknak nem tudnák biztosítani a speciális étkezést. A párosban háromszoros világbajnok, háromszoros Grand Slam-győztes teniszezőnő kitért arra is, hogy tudomása szerint a női teniszezők 57 százaléka úgy válaszolt egy kérdőívben, hogy nem akar elutazni New Yorkba. 

A magyar teniszezőnő naponta tartja a kapcsolatot edzőjével, valamint edzésben van, ám mégsem tartja elképzelhetetlennek, hogy nem vesz részt a Us Openen:

Nekem sokkal fontosabb az egészség, és hogy ne zárjanak több hétre karanténba. Mi van, ha jön a második hullám, és ott ragadunk Amerikában vagy Ázsiában? Persze várom a versenyzést, de rengeteg negatív aspektusa van az újraindulásnak.Jelen állás szerint azt mondom, nem utaznék New Yorkba, de meglátjuk, milyen fejleményeket hoz a következő néhány hét.

- nyilatkozta Babos Tímea. 

Címkék: Tenisz, Babos Tímea
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56808/pics/lead_800x600.jpg
Tenisz,Babos Tímea

További cikkek

Külföldi foci

Öt labdarúgó bajnoki négy országból a hétfői programban

2020.07.13. 07:30
Két spanyol-, és egy-egy török, olasz valamint angol meccs vár ránk a mai estén.

Egyéni sportok

Sportverseny-stopot hirdetett Kína

2020.07.09. 18:55
Minden nemzetközi sportrendezvényt lemond az ázsiai ország az idei évre.

Külföldi foci

Közvetítések: akár futballmérgezést is kaphatunk csütörtökön

2020.07.09. 07:30
Már-már a hétvégit idézi a hétközi futballprogram, képernyőn a Manchester United, az Internazionale és egy Bilbao-Sevilla rangadó is.

Egyéni sportok

Roland Garros: járványmentes tornát ígérnek a szervezők

2020.07.06. 15:20
A Roland Garros szervezői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a francia nyílt teniszbajnokságon ne ismétlődjenek meg a Novak Djokovic által rendezett Adria Touron történtek.

Egyéni sportok

Tenisz: Fucsovics nélkül elmaradt a címvédés az országos csapatbajnokságon

2020.07.03. 18:45
Miután Fucsovics Márton nem lépett pályára a címvédő MTK 4-1-re kikapott a GYAC-tól a férfi Szuperliga tenisz-csapatbajnokság pénteki …

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Egyéni sportok

Tenisz: a szerb kormányfő védelmébe vette Novak Djokovicot

2020.06.30. 14:10
Ana Brnabic szerb miniszterelnök szerint nem Novak Djokovicot, hanem a szerb kormányt terheli a felelősség azért, hogy a férfi teniszezők meghívásos Adria Tour-sorozatán a …

Egyéni sportok

Tenisz: a Davis-kupa döntőjét is elhalasztják egy évvel

2020.06.26. 16:05
Az ITF döntésének értelmében elmarad a Davis Kupa madridi döntője, amelyet a magyar válogatott részvételével novemberben rendeztek volna meg.

Egyéni sportok

Tenisz: jövő áprilisban lesz a Fed Kupa budapesti döntője

2020.06.26. 14:30
A FED Kupa budapesti döntőjének szervezői a mai napon bejelentették, hogy a finálét 2021. április 13-18-án bonyolítják le fővárosunkban.

Egyéni sportok

Adria Tour: pozitív lett Novak Djokovic koronavírustesztje, törlik a tornát

2020.06.23. 15:05
Pozitív lett a világelső Novak Djokovic koronavírustesztje az után, hogy a szerb teniszező részt vett az által életre hívott, meghívásos Adria …