Labdarúgó NB I: mindent megtettek a debreceni játékosok a győzelemért Kondás Elemér szerint

Szabó Róbert
Szabó Róbert

A Debreceni VSC vezetőedzője szomorú, hogy nem sikerült megnyerniük a Paks elleni sorsdöntő mérkőzést, de szerinte mindent megtettek a játékosok a győzelemért. Így látták az edzők a 33. fordulót.

Fotó: 24.hu

Zalaegerszegi TE–MOL Fehérvár FC 1-1 (Babati 83., illetve Hodzic 4.)

Joan Carrillo (MOL Fehérvár FC): A nagy meleg mindkét csapatot kihívás elé állította, a hazaiaknak és nekünk is meg kellett küzdenünk ezzel a körülménnyel is. A mérkőzés előtt ez nekünk sikerült jobban, szinte góllal kezdtünk, jöttek a helyzetek is, de nem sikerült befejeznünk a meccset, nem jött a második találat. A második játékrészben pedig egy hihetetlen góllal egyenlíteni tudtak a hazaiak. El kell ismerni, ezt követően voltak nekik is lehetőségeik, de összességében úgy érzem, hogy nekünk két pont benne maradt ebben a bajnokiban – jobban kellett volna menedzselnünk ezt a mérkőzést, és akkor győztesen távozunk. (molfehervarfc.hu)

Márton Gábor (Zalaegerszegi TE): A célunk az volt, hogy a közönségünk előtt győzelemmel zárjuk le a szezont. Szurkolói szemmel jó meccs volt a mai, hiszen itt is, ott is adódtak helyzetek. Amilyen mélyről visszajött a csapat, olyan nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt hónapokban. Körbeutaztuk a „világot”, de a srácok így is folyamatosan pontokat szereztek és jól is játszottak heteken keresztül. A célunk az 5. hely volt, éppen ezért nem volt tét nélküli számunkra ez az összecsapás, sajnos ez végül nem jött össze. Babati gólja fantasztikus volt, ahogyan felismerte a lehetőséget és kivitelezte, az óriási teljesítmény volt. Köszönjük a szurkolást, fantasztikus volt, ahogy folyamatosan mellettünk álltak a drukkereink, ez egy közös siker.

Debreceni VSC–Paks 1-1 (Szélpál - öngól 74., illetve Könyves 17.)

Diósgyőri VTK–Kisvárda 0-2 (Obradovic 8., Viana 41.)

Feczkó Tamás (Diósgyőri VTK): Csalódott vagyok, mert ha ma nyerünk, akkor valószínűleg az ötödik helyen végzünk, ami a klubtörténet második legjobb eredménye. Megérdemelték volna a szurkolók, és a csapat is. A végére azonban fizikálisan, szerencsében és góllövésben is elfogytunk. Volt már nekünk is ilyen meccsünk, amikor egyszer lőttünk kapura, és győztünk 1-0-ra, ma a Kisvárdának sikerült két lövéssel 2-0-ra nyerni. Kétszer álltunk szemben a kapussal, kapufát lőttünk - ahogy az elmúlt hetekben, úgy ma is kifelé pattant a labda - , rúgtunk vagy harminc szögletet, végig az ellenfél térfelén játszottunk. Azonban nem tudtunk ma gólt szerezni, ami rányomta a bélyegét a mérkőzésre. A szünetben támadásban váltottunk, bejött Molnár Gábor, mert tudtuk, folyamatosan támadásban leszünk, és teret nyitottunk neki. Több ziccerpasszt láthattunk, de több átlövés kellett volna, ezek sajnos elmaradtak. Három saját nevelésű fiatal kezdett, Orosz Donát 17 és fél éves, Szűcs Kornél 18 és fél, Korbély Kristóf pedig 20. A legfiatalabb nem tudta kezelni a rá nehezedő nyomást vagy a helyzetet, kétszer aláfutott a labdának, amiből két gólt kaptunk, de egy fiatal játékában az ilyen mindig benne van. Ennek ellenére szép jövő áll előtte, biztos vagyok benne, sok diósgyőri győzelemnek lesz a részese. Természetes a szurkolók reakciója, az utolsó öt mérkőzésen megbuktunk, még ha a koronavírus-járvány miatt elrendelt szünetig tartó időszakba ötösre is teljesítettünk. Van mit javítani, de tudunk mire építeni, ma is a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú csapatával álltunk ki, szép jövő áll a DVTK Labdarúgó Akadémia növendékei előtt. (dvtk.eu)

Bódog Tamás (Kisvárda FC): A mai a mérkőzésnek egyetlen egy célja volt, hogy győzzünk, és bennmaradjunk. Elértük a célunkat, minden kerek és tökéletes. Természetesen voltak hibák, a DVTK-nak is vannak erősségei, ez nem kérdés, de a játékosok végrehajtották, amit elterveztünk. Beletettek apait, anyait. A mentalitásuk brutális, öröm velük együtt dolgozni, egy rosszabb mérkőzés után is talpra állnak. Három nappal ezelőtt a 94. percben kaptunk egy gólt, ami tönkretehette volna az egész éves munkát, de egy fél nap alatt lerázták a hatalmas csalódást. Mindkét oldalon láttunk helyzeteket, kétségtelenül jókor jöttek a gólok, a munka meghozta a gyümölcsét, megérdemelten nyertünk. Jó érzés visszatérni Diósgyőrbe, sok ismerős arcot láttam. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a következő szezonban, biztos vagyok benne, hogy ütőképes, jó csapatuk lesz! (dvtk.eu)

Újpest FC–Kaposvári Rákóczi 5-0 (Simon 12., Novothny 45., Bacsa 45+2., 49., Máté 57.)

Predrag Rogan (Újpest FC): Gondoltam-e, hogy a csapat a hatodik helyen végez? Igen, ezért jöttem, ezért az álomért és sikerült megvalósítani. De rögtön mondom, hogy nem is az én érdemem ez a mostani, hanem a játékosaimé. Ők érték el ezt a sikert, nekik kell gratulálni. Persze rajtuk kívül a szakmai stábnak, minden támogatónknak, szurkolónak, akik lelkes biztatással segítették a teljesítményünket. Megtettünk mindent, és biztos, hogy nem lesz problémamentes az elkövetkezendő időszak sem, hiszen változások lesznek a csapatszerkezetben. Lesznek, akik elmennek, lesznek játékosok, akik maradnak, újra fel kell építeni a csapatot. De mostanra mi egy család lettünk, igazi csapat, és ha bemennek az öltözőbe, akkor érzik ezt, egyszerűen jó a hangulat. Ezt a szellemet a pályán is láthattuk, ez az eredménye a ténykedésemnek. (ujpestfc.hu)

Disztl László (Kaposvári Rákóczi): Úgy érzem, hogy a szünet után jó teljesítményt nyújtottunk, mentálisan erősek voltunk, így bíztunk benne, hogy az utolsó meccset jó eredménnyel zárjuk. Ez nem sikerült, annak ellenére, hogy jobban kezdtünk, mint az Újpest. Az első negyed órában jobbak voltunk. Sajnos a hazaiak az első helyzetüket kihasználták, mi ezáltal elvesztettük a fonalat. A szezon mentálisan és fizikálisan is sokat kivett a csapatból, az utóbbi szerda-szombat ritmusban pedig elfogytunk, hiszen nem olyan bő a keretünk. Pár játékosban nem volt meg a kellő alázat, ezt sajnáljuk. Most elgondolkodhatnak azon, hogy milyen az NB I., ki milyen osztályba való. A következő szezonra a külföldi és a kölcsönjátékosaink is elmennek. Ketten, Fodor Marcell és Hegedűs Dávid pedig befejezik nálunk a futballt és a civil életükre koncentrálnak. (rakoczifc.hu)

Ferencvárosi TC–Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (Tokmac 39.)

Sergei Rebrov (Ferencvárosi TC):

Kuttor Attila (Mezőkövesd-Zsóry FC): Ma is abból próbáltunk építkezni, ami ránk jellemző, azt gondolom, hogy méltó ellenfelei voltunk a bajnok csapatnak és egy döntetlent talán megérdemeltünk volna. Mi nem az éremben gondolkoztunk, hanem abban, hogy a tavalyihoz képest szerettünk volna előrelépni. Napról-napra, hétről-hétre, vagy évről-évre előre lépni és fejlődni egy kicsit, jobbat mutatni és azt mondom, hogy az egész évet figyelembe véve ez sikerült is. (m4sport.hu)

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd FC 2-1 (Nagy 35., Slagveer 84., illetve George 23.)

Pisont István (Budapest Honvéd FC): 

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia FC): Nagyon erősen jöttünk vissza a szünet után. A Ferencváros ellen már éreztük, hogy nagy erő van a csapatban, itt dőlt el a dolog. Természetesen az is hozzásegített, hogy a Mezőkövesd sok pontot veszített, de köszönöm a csapatnak a hozzáállást, hiszen anélkül nem lett volna ez a siker. Mi napról-napra, lépésről-lépésre megpróbáltunk mindent megtenni, hogy minél magasabbra jussunk a tabellán. Voltak gyenge mérkőzésünk, de a végén nagyon erősek voltunk csapatban és ez döntött. (m4sport.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56847/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,NB I,Ferencváros,Diósgyőri VTK,Debreceni VSC,Paksi FC,Bp. Honvéd,Mezőkövesd-Zsóry FC,Puskás Akadémia FC,Kisvárda Master Good,MOL Fehérvár FC,Kaposvári Rákóczi,Zalaegerszegi TE

További cikkek

Csapatsportok

Közvetítések: őrületes sportdömping a hét utolsó napján

2021.01.24. 07:30
Tornagyőzelemmel ünnepelheti olimpiai kvótáját a magyar női vízilabda-válogatott, Liverpool-Manchester United rangadót rendeznek az FA-kupában, folytatódik a kézilabda vb.

Magyar foci

Közvetítések: rangadó az NB I-ben, fontos mérkőzés vár a férfi kézilabda-válogatottra

2021.01.23. 07:30
Nagy mennyiségű labdarúgás és kézilabda vár ránk a szombati napon, de a téli sportok szerelmeseinek sem kell …

Magyar foci

Közvetítések: Ferencváros-Diósgyőr ütközettel tér vissza az NB I

2021.01.20. 07:30
Felébred téli álmából a magyar foci, az Olasz Szuperkupáért száll harcba a Napoli és a Juventus, vízilabdás lányaink pedig Kazahsztánnal csapnak össze az …

Külföldi foci

Közvetítések: rangadót a Bundesligában, folytatódik a női kézilabda Bajnokok Ligája

2021.01.09. 07:30
Az RB Leipzig a Borussia Dortmund ellen ugorhat az élre a német élvonalban, mg a Ferencváros női kézilabda csapata a CSM …

Csapatsportok

Közvetítések: pályán a Győri Audi ETO KC és a Sopron Basket

2021.01.06. 07:30
A győriek a Dunaújváros ellen játszanak a női kézilabda NB I-ben, míg a soproniak az Atomerőmű-KSC Szekszárdot fogadják a női kosárlabda NB I-ben, de láthatunk …

Magyar foci

Közvetítések: rangadó az NB I-ben, az angol ligakupában és az olasz bajnokságban is

2020.12.23. 07:30
Rangadókkal búcsúzik 2020-tól az NB I és az olasz bajnokság, pályán az Újpest, a Budapest Honvéd, a Real Madrid és az AC Milan …

Csapatsportok

Közvetítések: eldől, hogy ki nyeri a női kézilabda Európa-bajnokságot

2020.12.20. 07:30
A horvátok a dánokkal játszanak a bronzéremért, míg a franciák a norvégokkal csapnak össze a végső győzelemért a női kézilabda …

Külföldi foci

Közvetítések: rangadót játszik az FC Barcelona, pályán a Ferencváros

2020.12.19. 07:30
Téli sportok, külföldi és magyar labdarúgás, torna, darts és még sok minden más a képernyőn a szombati napon, csak győzzünk választani.

Csapatsportok

Közvetítések: a döntőért küzdenek a női kézilabda Eb-n, pályán a MOL Fehérvár

2020.12.18. 07:30
Franciaország a horvátokkal, míg Norvégia a dánokkal küzd meg a döntőért a női kézilabda Európa-bajnokságon, de láthatunk …

Magyar foci

Irány Németország, az RB Leipzigban folytatja Szoboszlai Dominik

2020.12.17. 16:45
Ahogy az a sajtóhírek alapján várható volt csütörtök délután bejelentette Szoboszlai Dominik leigazolását az RB leipzig.