Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

sportfaktor.hu

Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Fotó: Magyar Nemzet

Az Európai Kézilabda Szövetség pénteken döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt törli a szeptemberre halasztott női Bajnokok Ligája hátralévő mérkőzéseit és nem rendezi meg a budapesti Final Fourt.

"Tudjuk, hogy az egészség mindennél fontosabb, mégis nehéz elfogadni ezt a döntést. Bízunk benne, hogy kellően átgondolt és megfontolt volt az európai szövetség részéről"

- nyilatkozta hétfőn Bartha Csaba az M1 csatornán. A döntés indoklása azért is érdekes, hiszen a BL következő szezonja egy héttel a Final Four tervezett időpontja után veszi kezdetét, márpedig a koronavírus-járvány aligha illan el egy hét alatt.

Győrben érthető módon most mindenki csalódott, nemcsak a klubvezetők, természetesen a játékosok is a torna elmaradása miatt.

"Ez nemcsak sportszakmai, hanem anyagi értelemben is rendkívül nehéz. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz kihatással a következő szezonra, bár úgy gondolom, sportszakmai értelemben is újratervezésre van szükség. Nem mindegy, hogy az új szezon egyáltalán hogyan fog elindulni, és emiatt a nyári felkészülésnek is át kell alakulnia"

- vélekedett a klubvezető.

Az európai szövetség (EHF) március 25-én úgy döntött, hogy május 8-9. helyett szeptember 5-6-án rendezik a női BL budapesti négyes döntőjét, majd április 24-én közölték: vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án, ugyancsak a magyar fővárosban. Ekkor hangsúlyozták, amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két középdöntő-csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.

"Furcsállom, hogy a járvány csúcspontján csak halasztásokról hozott döntést az EHF, most azonban, tíz héttel a döntő előtt véglegesen törölte. Arról sem esett szó, hogy miért nem lehetett a későbbi, októberi időpontban megrendezni a finálét"

- magyarázta a győri klub honlapján Bartha Csaba, aki szintén hozzáfűzte, furcsállja, hogy egy héttel az eltörölt négyes döntő időpontja után elrajtolhat az új szezon.

A törlésről szóló döntés hatással van a Győri Audi ETO KC játékoskeretére is, Katarina Bulatovic ugyanis csak a négyes döntő miatt vállalt még néhány hónapot, ezért most úgy döntött, befejezi pályafutását. A klub és a játékos közösen megegyezett, hogy a szerdától érvényes szerződése mégsem lép hatályba.

"Nagyon rosszul érintett a négyes döntő törlése. Azért döntöttem a hosszabbítás mellett, hogy méltóképpen fejezzem be a karrieremet. Sajnos, azzal, hogy nincs a budapesti döntő, már nincs értelme tovább folytatnom"

- nyilatkozta a 34 éves jobbátlövő. A montenegrói kézilabdázó két szezonban szerepelt a győrieknél, először a 2013/14-es, majd a 2019/20-as idényben. Hat évvel ezelőtt bajnokságot, Magyar Kupát és Bajnokok Ligáját is nyert, 72 tétmérkőzésen kétszáz gólt szerzett a magyar együttesben. Bulatovic négyszeres BL-győztesként, magyar, dán, román, orosz és montenegrói bajnokként, magyar, orosz és montenegrói kupagyőztesként, KEK-győztesként, valamint Európa-bajnokként és olimpiai ezüstérmesként vonul vissza.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56887/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,Kézilabda,Győri Audi ETO KC,Kézilabda BL

További cikkek

Csapatsportok

Kézilabda: csökkentik a fizetéseket az FTC-nél

2020.04.25. 13:25
Nyíri Zoltán a Sport Tv Kézivezérlés című műsorának nyilatkozva elmondta, hogy egységesen 30 százalékkal csökkentik a férfi és a női kézilabdacsapat játékosainak a fizetését. A döntés a …

Csapatsportok

Kézilabda: megvan a női olimpiai selejtező új időpontja

2020.04.25. 11:00
Az IHF döntésének értelmében 2021. március 19 és 21-e között rendezik meg az idei évről elhalasztott női olimpiai selejtezőtornát.

Csapatsportok

Kézilabda: Lengyelországba szerződött Kim Rasmussen

2020.04.24. 21:35
A magyar női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya Kim Rasmussen a lengyel bajnokság címvédőjének az MKS Lublinnak a vezetőedzője lesz.

Csapatsportok

Kézilabda BL: a szegedi klub elnöke és Mikler Roland is csalódott az EHF döntése miatt

2020.04.24. 20:25
Dr. Szűcs Ernő Péter a MOL-Pick Szeged elnöke és Mikler Roland a csapat kapusa is rendkívül csalódott amiért az EHF úgy …

Csapatsportok

Kézilabda: BL-elődöntőben a Veszprém, kijutott a vb-re a férfi válogatott

2020.04.24. 15:15
Az EHF döntésének értelmében júniusban nem lehet folytatni a kézilabda Bajnokok Ligáját és így a sorozat következő szakasza a decemberi Final …

Külföldi foci

Labdarúgás: két terve van az UEFA-nak a szezon befejezésére

2020.04.23. 21:00
A szervezet végrehajtó bizottsága a csütörtöki napon tartott ülésén két tervet állított fel a szezon befejezésére, valamint elfogadta az indulók kijelölésére …

Csapatsportok

Kézilabda: a legjobb huszonöt játékos között Bánhidi Bence

2020.04.23. 17:30
A Szeged és a magyar válogatott beállósa bekerült a legjobb huszonöt kézilabdázó közé a korábbi kézilabdázó és edző Bent Nyegaard listáján.

Magyar foci

Labdarúgás: legfeljebb 70 százalékkal csökkenthetik a béreket a magyar klubok

2020.04.23. 11:30
A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a magyar klubok egyoldalúan legfeljebb 70 százalékkal csökkenthetik a játékosok és a …

Csapatsportok

Kézilabda: a Siófok nem mondott le a Bajnokok Ligájáról

2020.04.22. 17:55
A Balaton-parti alakulat mindenképpen igényel szabadkártyát a női kézilabda Bajnokok Ligája következő kiírására.

Csapatsportok

Kézilabda: véget ért a Bundesliga, a Kiel a német bajnok

2020.04.21. 13:50
A német férfi kézilabda-bajnokság első- és másodosztályának azonnali befejezéséről határozott a Német Kézilabda Szövetség.