Forma-1: elutasította az FIA a Red Bull óvását a Mercedes ellen

Szabó Róbert
Szabó Róbert

Már a barcelonai tesztek során felmerült, hogy szabályos-e a Mercedes új innovációja, a DAS, azonban akkor és most is úgy határozott az FIA, hogy nem vét a szabályoknak a német istálló újítása.

Fotó: F1világ

Ahogy azt korábban megírtuk, a pénteki szabadedzéseket követően a Red Bull óvást nyújtott be a Mercedes ellen, ah úgy nevezett DAS-rendszer használata miatt. Az istálló kérte, hogy tisztázzák az innováció szabályosságát, ami már korábban, a barcelonai tesztek során is felmerült. Ekkor a szövetség azt mondta, hogy az idei évben még igen, de a következő szezonban már nem használhatja a fejlesztést a német csapat. 

A Red Bull szerint a DAS mozgó aerodinamikai elem, amely szabálytalan módon változtatja meg a felfüggesztés beállítását a mozgás közben, ami tiltott a Forma-1-ben. A Bikák azonban az Auto Motor und Sport értesülései szerint egy hasonló újítást fejlesztettek ki, amelyet akár még idén bevethetnek, viszont a többi csapat nem érti, hogy ilyen rövid idő alatt, és meghosszabbított gyárleállás mellett, hogyan tudták ezt kifejleszteni az osztrákok.

A FIA 19 óra 10 percre hívta be meghallgatásra a két felet, a döntés viszont csak hat és fél órával később született meg. A szövetség úgy határozott, hogy a Mercedes innovációja szabályos, nem a felfüggesztés részeként könyvelte el a DAS-t, így ez eleget tesz a felfüggesztésre és az aerodinamikai elemekre vonatkozó szabályoknak.

 

Címkék: Forma 1, Autósport
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/56972/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Autósport

További cikkek

Külföldi foci

Formula-E: Da Costa nyerte az első berlini futamot

2020.08.05. 20:00
Berlinben megkezdődött a Formula-E világbajnoki szezonjának véghajrája, az első futamon a pontversenyt vezető Antonio Felix Da Costa győzött.

Autó-motor

Forma-1: Sergio Pérez visszatérne a hétvégi futamra

2020.08.05. 12:10
A Racing Point még nem ismeretette, hogy milyen pilótapárossal indult a 70. Évforduló Nagydíján, melyet a hétvégén bonyolítanak le Silverstone-ban.

Autó-motor

Forma-1: rövidített versenyhétvége lesz Imolában

2020.08.04. 13:20
A Forma.1 vezetősége bejelentette, hogy Imolában kétnapos versenyhétvégét tartanak, amely során mindössze egyetlen szabadedzést rendeznek az időmérőn és a futamon kívül.

Autó-motor

Forma-1: ismét óvott a Renault a Racing Point ellen

2020.08.02. 18:45
Ahogy a Stájer és a Magyar Nagydíj után, úgy a brit futamot követően is óvást nyújtott be a Renault a Racing Point ellen.

Autó-motor

Forma-1: mindkét Mercedes defektet kapott, de így is nyert Lewis Hamilton

2020.08.02. 16:45
Nagy izgalmak közepette egy bal első defekttel nyerte meg a Brit Nagydíjat Lewis Hamilton.

Autó-motor

Közvetítések: Hamilton hazai pályán küzd a győzelemért

2020.08.02. 07:30
A mai nap közvetítéseiben a technikai sportok, a Seire A utolsó fordulója, valamint a sznúker-vb közvetítései emelkednek ki.

Autó-motor

Forma-1: Hamilton hazai pályán is az élről indulhat

2020.08.01. 16:10
Lewis Hamilton óriási körrekorddal szerezte meg a pole pozíciót a Brit Nagydíjon. A címvédő mögött Valtteri Bottas és Max Verstappen végzett az időmérő edzésen.

Autó-motor

A hónap amikor újra felbőgtek a motorok - avagy erről írtunk júliusban

2020.08.01. 14:30
Elkezdődött a Forma-1 és a MotoGP idénye, bajnokot avattak Európa nagy bajnokságaiban is a júliusi hónapban, amelyet azonban a magyar sport több fontos …

Magyar foci

Közvetítések: elrajtol a magyar másodosztály, ezüstcsata Olaszországban

2020.08.01. 07:30
Az élvonaltól búcsúzó Kaposvár és a Nyíregyháza nyitja meg az idei NB II-es szezont, míg Olaszországban eldől, hogy ki szerzi meg az ezüst-, …

Autó-motor

Forma-1: Stroll nyerte a második szabadedzést

2020.07.31. 17:40
Lance Stroll sikerével zárult a Brit Nagydíj második szabadedzése. A Racing Point kanadai pilótája Alexander Albont előzte meg aki összetörte az autóját.