Tenisz: Babos Tímea szerint nem kellene megrendezni a US Opent

sportfaktor.hu

A magyar teniszezőnő szerint óriási baklövés lenne, ha a koronavírus-járvány közepette augusztus végétől megrendeznék az amerikai nyílt teniszbajnokságot.

Fotó: Twitter/US Open

Babos az M1-nek nyilatkozva elmondta, nem teljesen ért egyet azzal, hogy augusztus elején újraindítják a versenyeket, bár szerinte erre sem kerül majd sor, mert két esemény megrendezése nem jelenti azt, hogy minden visszatér a normális kerékvágásba. A teniszezőnő jelen körülmények között biztosan nem utazna el a US Openre, amit egyébként nem is kellene megrendezni.

"Európában lehet utazni, de a nemzetközi tenisz nem csak Európáról szól. Az első százban körülbelül 15 amerikai és nyolc kínai van, a világelső ausztrál játékos szintén nem tudja elhagyni hazáját, ezért nem sportszerű, hogy ők nem vehetnek részt a versenyeken"

- magyarázta a soproni játékos, aki hozzátette, hogy a kisebb versenyek egyelőre nem szerepelnek a naptárban, vagyis éppen azok nem tudnak játszani, akiknek pénzügyileg erre szükségük lenne.

"Megértem, hogy borzasztóan nehéz a helyzet, és nem egyszerű átgondolni, hogy mi a legjobb megoldás, és tervezni, hiszen nem tudjuk, mit hoz a holnap"

- vélekedett Babos.

Az amerikai nyílt bajnokság augusztus 31-én kezdődne és szeptember 13-án érne véget, de a szervezők még mindig nem biztosak benne, hogy egyáltalán meg tudják-e rendezni a Grand Slam-tornát. Az ATP és a WTA június közepén jelentette be, hogy augusztus 3-án a női, augusztus 14-én pedig a férfi nemzetközi teniszélet is újraindul, de mivel Kínában minden nemzetközi sportrendezvényt lemondtak az idei évre, hat WTA- és négy ATP-tornát már törölni kellett.

Babos kedden úgy nyilatkozott, szerinte párospartnere, a francia Kristina Mladenovic lenne az első, aki repülőre ülne, de ő sem tudná meggyőzni az amerikai utazásról, mert nem szeretne karanténba kerülni. Hozzáfűzte, amerikai edzője, Michael Joyce is látja, milyen a helyzet az Egyesült Államokban, és ő sem javasolná az utazást.

"Azért edzek most is salakon, mert remélem, a francia nyílt bajnokság meg lesz tartva rendesen. Gőzerővel készülök, és majd meglátjuk, mikor, hogyan, és milyen körülmények között lehet majd versenyezni, illetve én melyik versenyeken vállalom a szereplést"

- fejtegette az egyéni világranglista századik helyezettje. Mint kifejtette, a májusi Budapest Kupa túlságosan korai volt számára, de ha augusztusban lesz Magyarországon torna, azon szeretne indulni.

Hozzátette, sosem állt le, mert bár márciusban és áprilisban volt egy öthetes időszak, amikor nem teniszezett, viszont akkor is folyamatosan látogatta a konditermet. Jelenleg Balatonbogláron készül, megítélése szerint nagyon jó fizikai állapotban van, "de úgyis a versenyek fogják megmutatni, mennyi idő kell, hogy visszaálljunk a normál helyzetbe".

A párosban háromszoros Grand Slam-tornagyőztes játékos elárulta, nagyon pozitív számára ez az időszak, mert "mindenki azt mondja, ki vagyok simulva, nincs stressz az életben, teljesen másképp viselkedek, az edzőm például azt mondta, még nem látott ennyire nyugodtnak a közös munka kezdete óta". Hozzátette, napi 3-6 órát edz, amennyi elő van írva, de közben nagyon feltölti, hogy ilyen sok időt tölthet a családjával.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57309/pics/lead_800x600.jpg
Tenisz,Babos Tímea,US Open

További cikkek

Külföldi foci

Közvetítések: visszatér nyári álmából a Bajnokok Ligája

2020.08.07. 07:30
Dörzsölhetik a tenyerüket a topfutball rajongói, hosszú böjt után ismét képernyőn a legrangosabb európai kupáért folytatott csata.

Egyéni sportok

Tenisz: Rafael Nadal nem lesz ott az US Openen

2020.08.04. 21:35
Az amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői közzétették a torna résztvevőit, amelyből kiderült, hogy sem Rafael Nadal, sem a női világelső Ashleigh Barty nem lesz ott.

Egyéni sportok

Tenisz: Fucsovics Márton szülővárosában nyert tornát

2020.08.03. 20:00
A nyíregyházi teniszező a Marso-Bige Kupa elnevezésű versenyen diadalmaskodott.

Amerika

Közvetítések: főszerepben az NHL és az NBA

2020.08.03. 07:30
A hét első napján folytatódnak az amerikai major ligák küzdelmei, de lesz képernyőre kerül egy kis tenisz, a sznúker-vb és skót foci is.

Autó-motor

A hónap amikor újra felbőgtek a motorok - avagy erről írtunk júliusban

2020.08.01. 14:30
Elkezdődött a Forma-1 és a MotoGP idénye, bajnokot avattak Európa nagy bajnokságaiban is a júliusi hónapban, amelyet azonban a magyar sport több fontos …

Egyéni sportok

Tenisz: kitart az US Open megrendezése mellett az Egyesült Államok Teniszszövetsége

2020.08.01. 11:40
A szövetség a koronavírus-járvány ellenére továbbra is kiáll az US Open szervezése mellett.

Egyéni sportok

Tenisz: meghalt Borsos Olivér

2020.07.30. 21:50
Az egykori teniszező, Balázs Attila edzője néhány napja szenvedett súlyos balesetet, sérüléseibe halt bele.

Egyéni sportok

US Open: a női világelső nem lesz ott a tornán

2020.07.30. 09:35
A világelső Ashleigh Barty biztosan nem vesz részt az idei amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Egyéni sportok

Tenisz: Lázár János a teniszszövetség új elnöke

2020.07.27. 17:30
Az országgyűlési képviselőt 156 igen szavazattal, két érvénytelen voks mellett választotta meg a Magyar Teniszszövetség.

Csapatsportok

Közvetítések: ez már tényleg a klasszikus hétvégi program

2020.07.18. 07:30
Futball, motorsport, Forma-1 s mi szem szájnak ingere - aki unatkozik szombaton a tévé előtt, az magára vessen.