Tour de Hongrie: szigorú egészségügyi szabályok mellett rendezik meg a versenyt

Szabó Róbert
Szabó Róbert

Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője az M1 aktuális csatornán mondta el, hogy csak is a szigorú egészségügyi előírások betartásával rendezik meg a versenyt.

Fotó: Flowcycle

A főszervező pénteken adott interjújában elmondta, hogy az eredeti, májusi időpontra készülve már minden készen állt, viszont a koronavírus-járvány miatt muszáj volt elhalasztani az eseményt. A tervek szerint Esztergomban ért volna véget a Tour de Hongrie, viszont ehelyett ez lesz a nyitóetap, mivel szerették volna a hétvégén megtartani a Budapesthez közeli szakaszt.

Számítunk arra, hogy rengeteg néző fog eljönni, tavaly több ezren voltak ott a pilismaróti emelkedőn. Bízunk abban, hogy lesz lehetőség tömegrendezvényt szervezni augusztus végén - mondta Eisenkrammer Károly.

A síkbefutós szakaszok a Kékestetőn zárulnak, Magyarország legmagasabb pontján taval "hatalmas verseny volt magyar hősökkel", mondta Esenkrammer Károly Dina Márton második, valamint Valter Attila harmadik helyére. Emellett elmondta, hogy reménykedik benne, hogy az idei évben is kerülhet a dobogó közelébe magyar bringás.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség előírásainak megfelelően a csapatokat külön fogják elszállásolni őket, valamint mindent megtesznek azért, hogy a nézőket és a versenyzőket elkülönítsék, mondta el a főszervező. Hozzátette, hogy abban az esetben is megrendezik a versenyt, ha esetleg a nézői helyeket el kell zárniuk a szurkolók elől.

Az augusztus 29-től szeptember 2-ig tartó versenyre a világ legjobb, World Tour-kategóriás csapatai közül is többen eljönnek, számszerint 13-an. Ez szükséges ahhoz, hogy a verseny a Pro Series nevű sorozatba kerüljön, amelyhez legalább három World Tour-sornak, összesen pedig minimum tizenegy World Tour- és prokontinentális istállónak kell rajthoz állnia.ő

Szeretnénk a versennyel jövőre szintet lépni, ehhez ebben az évben is meg kell tennünk néhány lépést, például a csapatok színvonalát tudnunk kell tartani. A médiamegjelenés a másik fontos szempont, az élő adás, és az, hogy sok országban láthassák az emberek a versenyt. Úgy tűnik, ezt is meg tudjuk ugrani ebben az évben is- mondta az M1 aktuálisnak Eisenkrammer Károly.

A tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője fog majd megküzdeni a Tour de Hongrien, viszont eddig 17 csapat indulását jelentették csak be a szervezők. A világelitet jelentő World Tourból a holland Jumbo-Visma, az amerikai Trek-Segafredo, a Peák Barnabással érkező ausztrák Mitchelton-Scott, a lengyel CCC, és az Israel Start-Up Nation lesz ott a mezőnyben.

A Tour de Hongrie programja:

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57364/pics/lead_800x600.jpg
kerékpár,Tour de Hongrie

További cikkek

Egyéni sportok

Kerékpár-vb: olasz világbajnok a férfi időfutamban

2020.09.25. 19:40
Az olasz Filippo Ganna diadalmaskodott a férfiak időfutamában az Imolában rendezett országúti kerékpáros világbajnokságon.

Magyar foci

Közvetítések: a továbbjutásért küzd a MOL Fehérvár, kiderül ki a legszuperebb Európában

2020.09.24. 07:30
A MOL Fehérvár hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást a francia Reims ellen, míg az is eldől a mai napon, …

Egyéni sportok

Tour de France: nyomozás indult doppinggyanú miatt

2020.09.22. 12:20
A marseille-i hatóságok nyomozást indítottak doppinggyanú miatt a vasárnap véget ért Tour de France országúti kerékpáros körversennyel összefüggésben.

Egyéni sportok

Tour de France: Tadej Pogacar megőrizte elsőségét, először nyert szlovén a versenyen

2020.09.20. 20:20
A fiatal szlovén kerékpározó pályafutása során először nyerte meg a Tour de France-t, amivel hazája első, míg a világ …

Egyéni sportok

Tour de France: az utolsó pillanatokban vette át a vezetést összetettben Tadej Pogacar

2020.09.19. 19:50
Az UAE Team Emirates szlovén versenyzője megnyerte a Francia Körverseny huszadik szakaszát, így szinte biztos, hogy megnyeri a …

Egyéni sportok

Tour de France: Kragh Andersen másodszor nyert szakaszt, Roglic közel a győzelemhez

2020.09.18. 18:35
Sören Kragh Andersen győzelmével zárult a Tour de France 19. szakasza, amelyet követően Primoz Roglic változatlan előnnyel áll az élen.

Egyéni sportok

Tour de France: Kwiatkowski nyerte az utolsó hegyi szakaszt, Roglic előnye változatlan

2020.09.17. 18:35
Michal Kwiatkowski sikerét hozta az idei francia körverseny 18., utolsó hegyi szakasza, amelyet követően összetettben továbbra is …

Külföldi foci

A Vidi máltai, a Honvéd svéd csapat ellen villanthat az El-ben

2020.09.17. 07:30
Csütörtökön folytatódik a nagyüzem az Európa-liga selejtezőjében, de képernyőre kerül némi tenisz, kézilabda, NBA és NFL is.

Egyéni sportok

Tour de France: López sikere a királyetapon, Roglic növelte előnyét

2020.09.16. 17:55
A kolumbiai Miguel Ángel López nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 17. szakaszát, amelyen a szlovén Primoz Roglic növelte előnyét …

Egyéni sportok

Tour de France: visszalépett a címvédő Bernal

2020.09.16. 10:25
A tavaly győztes Egan Bernal a szerdai, 17. szakasz előtt visszalépett a Tour de France országúti kerékpáros körversenytől.