MLB: szerdán már akár játszhat a Miami Marlins

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

A tömeges fertőzések miatt újabb meccse marad el a Miami Marlinsnak az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB), ám a bajnokság első embere szerint szerdán már ismét a pályán lehet majd az együttes.

A floridai gárdánál a hétvégén derült ki, hogy több mint egy tucat játékos és stábtag kapta el a koronavírust, ezért a csapat - szezonnyitó meccsei helyszínén - Philadelphiában maradt karanténban és elhalasztották hétfőre kiírt hazai találkozóját. Hétfőn este aztán a keddre tervezett mérkőzésére is kiterjesztették a halasztást.

A pozitív esetek riadalmat keltettek a bajnokságon belül, játékososok, edzők, és járványügyi szakemberek is felvetették, hogy veszélyes lehet folytatni a szezont, de az MLB-t irányító Rob Manfred igyekezett mindenkit megnyugtatni és közölte, a bajnokság elindítása előtt minden esetre készítettek forgatókönyvet, így a mostanira is.

"Én nem érzem, hogy ez rémálom lenne. Olyan protokollt dolgoztunk ki, hogy ilyen körülmények között is folytathassuk a bajnokságot. Ezért növeltük a klubok kereteinek létszámát, ezért vannak tartalék keretek"

- jelentette ki Manfred, aki úgy véli, szerdán Baltimore-ban már pályára léphet majd a Marlins.

A Miami Baltimore elleni hétfői és keddi mérkőzése mellett a liga a Philadelphia Phillies New York Yankees elleni hétfői találkozóját is elhalasztotta, kedden viszont már megmérkőzhetnek egymással a csapatok, amennyiben a Philliesnél végzett tesztek megfelelő eredményt hoznak.

Címkék: baseball, MLB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57437/pics/lead_800x600.jpg
baseball,MLB

További cikkek

Amerika

Közvetítések: este választhatunk a baseball és a kosárlabda között

2020.08.04. 07:30
Meglehetősen kevés közvetítést láthatunk a mai napon, de egy-egy meccs képernyőre kerül két amerikai ligából, valamint eldől, hogy melyik csapat jut fel …

Amerika

MLB: a koronavírus miatt már hétfőn vége lehet az idénynek

2020.08.01. 16:45
Úgy tűnik az MLB nem tud felülkerekedni a koronavírus-járványon az NHL-el és az NBA-vel ellentétben és a világ első számú baseballbajnokságának idényét jövő héten …

Külföldi foci

Közvetítések: életben tarthatja éremesélyeit a Lazio

2020.07.29. 07:30
Fontos mérkőzést játszik a már biztosan búcsúzó Brescia ellen a fővárosi csapat, de láthatjuk a már bajnok Juventust is a pályán.

Amerika

MLB: a Miami Marlinsnál 14-en is koronavírusosak

2020.07.27. 19:00
Az észak-amerikai baseball-ligában szereplő csapatnak és eddigi egy ellenfelének így most karanténba kell vonulnia.

Csapatsportok

Képernyőn a Serie A hajrája, darts és baseball is

2020.07.23. 07:30
Ma két olasz labdarúgó-bajnokit kapunk, mellé sznúker és darts is jár, és debütál az amerikai baseball is a Sport Tv-n.

Amerika

MLB: júliusban indul a bajnokság

2020.06.24. 11:05
Megegyeztek egymással az észak-amerikai profi baseball-liga játékosai és vezetői és így július 23-24-én kezdetét veheti a bajnokság alapszakasza, amelyben a csapatok 60 mérkőzést vívnak majd.

Amerika

MLB: a fél szezon elmarad, de júliusban rajtolhat az idény

2020.05.12. 13:10
Több amerikai sportmédium is kész tényként közölte, névtelen forrásokra hivatkozva, hogy az MLB tulajdonosai megállapodtak arról, hogy júliusban elkezdődik a 2019-es idény.

Amerika

MLB: 80 meccsre tiltották el a doppingoló dobójátékost

2020.05.02. 14:15
Doppinghasználat miatt 80 mérkőzésre szóló eltiltást kapott Emmanuel Clase a Cleveland Indians baseballcsapatának dobója.

Amerika

Az Egyesült Államokban egyelőre nem tér vissza a profi sport

2020.04.29. 13:30
Donald Trump amerikai elnök egészségügyi tanácsadója szerint még messze vannak attól, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságok újraindulhassanak az …

Amerika

MLB: egész idényre eltiltottak egy doppingoló játékost

2020.02.18. 13:10
Az észak-amerikai profi baseball liga (MLB) az egész 2020-as szezonra eltiltotta Francis Martest, a Houston Astros játékosát.