NFL: hat Patriots játékos is kihagyja a szezont a koronavírus miatt

Dorogi László
Dorogi László

Az észak-amerikai profi futball-liga 21 játékosa jelezte eddig, hogy nem vesz részt a szeptemberben rajtoló szezonban a koronavírus-járvány miatt.

Fotó: USA Today

Azok a játékosok, akik a pandémia miatt nem kívánnak játszani a következő szezonban, augusztus 3-ig jelezhetik szándékukat az NFL-nek. Eddig a tavalyi bajnok New England Patriots játékosai közül léptek vissza az idénytől a legtöbben, a bostoniak hat játékosa is úgy döntött, hogy a következő idényben nem lép pályára. A hiányzók között van a csapattal három bajnoki címet nyerő Dont`a Hightower, Patrick Chung, valamint a támadófal egyik legjobbja, Marcus Cannon támadófalember is.

A Patriots így tulajdonképpen egy teljesen felforgatott csapattal vághat neki az új idénynek, ugyanis húsz év után először nem Tom Bradynek hívják majd a kezdő irányítójukat. A veterán klasszis a holtszezonban a Tampa Bay Buccaneershez igazolt, a helyére a korábbi alapszakasz MVP Cam Newtont szerezte meg a Patriots a Carolina Pantherstől, de több kulcsjátékos is elhagyta Bill Belichick csapatát.

A New England mellett eddig a Baltimore Ravens és a Dallas Cowboys csapatából két-két, míg a Buffalo Bills, a Denver Broncos, a Houston Texans, a New Orleans Saints, a Seattle Seahawks, a Tennessee Titans, a Washington Football Team, a Chicago Bears, a Minnesota Vikings, a Philadelphia Eagles és a címvédő Kansas City Chiefs együtteseiből egy-egy játékos határozott a távolmaradás mellett.

A csapatok tulajdonosai és a játékos szakszervezet között létrejött múlt szombati megállapodás értelmében a játékosok dönthetnek úgy, hogy kihagyják a szeptember 10-én kezdődő szezont, de aki így dönt, az már nem szállhat be szezon közben, másrészt szerződése automatikusan egy évvel meghosszabbodik.

Aki orvosi indok nélkül marad távol, az a szezonra - fizetés helyett - 150 ezer dollárt, aki orvosi indoklással, az pedig 350 ezer dollárt kap a ligától.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57449/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball,koronavírus

További cikkek

Külföldi foci

BL: két Atlético-játékos koronavírusos, de a spanyolok elutaznak Liszabonba

2020.08.10. 14:55
A madridi klub megerősítette a vasárnapi sajtóhíreket, Angel Correa és Sime Vrsaljko pozitív koronavírus-tesztet adtak. Egyelőre nincs veszélyben …

Amerika

NFL: hatvanhat játékos hagyja ki a szezont a koronavírus miatt

2020.08.07. 17:00
A játékosok csütörtökig jelezhetik a ligának, ha szeretnék kihagyni a szeptemberben startoló idényt a koronavírus-járvány miatt.

Amerika

Amerikai futball: Dwayne Johnson vásárolta meg az XFL-t

2020.08.04. 08:30
A pankrátorikonból lett filmsztár Dwayne Jonhson, művésznevén The Rock vásárolta meg az áprilisban csődbe ment amerikai futball-ligát az XFL-t.

Külföldi foci

Premier League: az angol szövetségnek agyára ment a koronavírus

2020.08.03. 17:40
Egészen őrült szabályt vezetett be az FA a koronavírus miatt: aki szándékosan köhög rá játékostársára, az idő előtt mehet is zuhanyozni.

Amerika

NFL: a koronavírus nem kegyelmez, az Eagles edzője is megbetegedett

2020.08.03. 08:40
Pozitív lett Doug Pedersonnak, a Philadelphia Eagles vezetőedzőjének koronavírus-tesztje. Ő a második tréner, akinél kimutatták a betegséget az NFL-ben.

Autó-motor

A hónap amikor újra felbőgtek a motorok - avagy erről írtunk júliusban

2020.08.01. 14:30
Elkezdődött a Forma-1 és a MotoGP idénye, bajnokot avattak Európa nagy bajnokságaiban is a júliusi hónapban, amelyet azonban a magyar sport több fontos …

Autó-motor

Forma-1: Sergio Perez kihagyja a Brit Nagydíjat

2020.07.30. 21:20
Beigazolódott a gyanú, a mexikói pilóta koronavírus-tesztje pozitív lett, így nem állhat rajthoz a hétvégén.

Amerika

NFL: újabb sztárok mondtak le a szezonról

2020.07.30. 16:55
A címvédő Kansas City Chiefs futójátékosa, Damien Williams is kihagyja a koronavírus-járvány miatt a szeptemberben startoló NFL-szezont.

Külföldi foci

Labdarúgás: pénzügyi segítséget nyújt a FIFA a tagországoknak

2020.07.30. 11:55
A Nemzetközi Labdarúgó szövetség tanácsa másfél milliárd dolláros támogatást oszt szét a nemzeti és kontinentális tagszervezetei között.

Amerika

NFL: Kobe Bryant előtt tiszteleg a Philadelphia Eagles

2020.07.28. 15:00
Az NFL-ben szereplő Philadelphia Eagles egy óriásplakátot helyezett el edzőközpontjában, amelyen az egykori kosarassztár látható és az ő motivációs tíz pontja olvasható.