NFL: újabb sztárok mondtak le a szezonról

Dorogi László
Dorogi László

A címvédő Kansas City Chiefs futójátékosa, Damien Williams is kihagyja a koronavírus-járvány miatt a szeptemberben startoló NFL-szezont.

Fotó: USA Today

Ahogy azt a Sportfaktor is megírta, egyre több amerikai futballista dönt úgy, hogy kihagyja a koronavírus-járvány veszélyei miatt a közelgő idényt, már 30-nál is több játékos jelezte a liga vezetőinek, hogy ki szeretnék ülni a szezont.

NFL: hat Patriots játékos is kihagyja a szezont a koronavírus miatt

Azok a játékosok, akik a pandémia miatt nem kívánnak játszani a következő szezonban, augusztus 3-ig jelezhetik szándékukat az NFL-nek. Eddig a tavalyi bajnok New England Patriots játékosai közül léptek vissza az idénytől a legtöbben, a bostoniak hat játékosa is úgy döntött, hogy a következő idényben nem lép pályára.

A játékosok egyébként augusztus 2-ig szabadon jelezhetik a ligának, hogy ki szeretnék hagyni az idényt, ebben az esetben aki orvosi indok nélkül marad távol az a fizetése helyett 150 ezer dollárt, aki orvosi indoklással üli ki az évet 350 dollárt kap az NFL-től.

Damien Williams az előző idényben a Kansas City kulcsembere volt, a rájátszásban három mérkőzésen 290 yardot és hat touchdownt szerzett, amivel nagyban hozzájárult a Chiefs Super Bowl-győzelméhez.

Williams mellett a New York Giants egyik legjobbja, a New Englanddel kétszeres bajnok támadófalember Nate Solder is jelezte, nem kíván pályára lépni a következő szezonban. Solder így tízmillió dolláros fizetésről mond le, ezzel az eddig távolmaradásukat jelzők közül ő mond le a legnagyobb járandóságról.

Címkék: NFL, Amerikai futball
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57473/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball

További cikkek

Amerika

NFL: hatvanhat játékos hagyja ki a szezont a koronavírus miatt

2020.08.07. 17:00
A játékosok csütörtökig jelezhetik a ligának, ha szeretnék kihagyni a szeptemberben startoló idényt a koronavírus-járvány miatt.

Amerika

Amerikai futball: Dwayne Johnson vásárolta meg az XFL-t

2020.08.04. 08:30
A pankrátorikonból lett filmsztár Dwayne Jonhson, művésznevén The Rock vásárolta meg az áprilisban csődbe ment amerikai futball-ligát az XFL-t.

Amerika

NFL: a koronavírus nem kegyelmez, az Eagles edzője is megbetegedett

2020.08.03. 08:40
Pozitív lett Doug Pedersonnak, a Philadelphia Eagles vezetőedzőjének koronavírus-tesztje. Ő a második tréner, akinél kimutatták a betegséget az NFL-ben.

Amerika

NFL: hat Patriots játékos is kihagyja a szezont a koronavírus miatt

2020.07.28. 22:55
Az észak-amerikai profi futball-liga 21 játékosa jelezte eddig, hogy nem vesz részt a szeptemberben rajtoló szezonban a koronavírus-járvány miatt.

Amerika

NFL: Kobe Bryant előtt tiszteleg a Philadelphia Eagles

2020.07.28. 15:00
Az NFL-ben szereplő Philadelphia Eagles egy óriásplakátot helyezett el edzőközpontjában, amelyen az egykori kosarassztár látható és az ő motivációs tíz pontja olvasható.

Amerika

NFL: a New York Jets Seattle-be cserélte az egyik legjobbját

2020.07.26. 12:50
A New York Jets elcserélte a safety Jamal Adamst, aki a következő idényben a Seattle Seahawksban szerepel majd.

Amerika

NFL: ripityára tört a lába, most mégis visszatér a liga Vasembere

2020.07.25. 12:10
Minden idők egyik leghorrorisztikusabb sérülését szenvedte el 2018-ban Alex Smith, a Washington Redskins - pardon, Washington Football Team - veterán irányítója.

Amerika

NFL: kihagyja az idei szezont a koronavírus miatt Laurent Duvernay-Tardif

2020.07.25. 09:50
A Kansas City Chiefs bajnoka jelezte, hogy kihagyja a 2020-as szezont a koronavírus-járvány miatt.

Amerika

NFL: Washington Football Team néven folytatja a megboldogult Redskins

2020.07.23. 19:40
A patinás amerikai futball-együttes brandjét a Black Lives Matter mozgalom döntötte végleg romba.

Amerika

NFL: visszavonult a Seattle egykori falembere

2020.07.22. 09:40
Bejelentette visszavonulását Michael Bennett, aki 2014-ben falemberként nyert Super Bowl-t a Seattle Seahawks színeiben.