Tour de Hongrie: a magyar válogatottal lesz teljes a mezőny

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A magyar válogatott lesz a 20. csapat amely részt vesz az augusztus 29-én rajtoló Tour De Hongrie kerékpáros körversenyen, amelyen 120 versenyző indul összesen. 

Fotó: m4sport.hu

A szervezők mai tájékoztatása szerint Dér Zsolt szövetségi kapitány hatfős csapatot nevezhet, a szakember majd a verseny rajtja előtti napokban jelenti be az összeállítást. Az MTI értesülései szerint Lovassy Krisztián, Móricz Dániel, Szöllősi Ferenc és Karl Ádám is eséllyel vehet részt az öt szakaszból álló, 826 km össztávú versenyen, amely 2.1-es kategóriába tartozik az UCI-nál. 

A 120 indulóból 16-an képviselhetik Magyarországot, de öt székely kerékpáros (Novák Károly Eduárd, Balázsi Lóránt, Lázár Nándor, Szilágyi Róbert és Török Szilárd) is indul a csíkszeredai csapat színeiben.  szervcezők közleménye kiemeli: magyar versenyzővel rendelkezik a lWorld Teamek közül a Mitchelton-Scott (Peák Barnabás) és a CCC Team (Valter Attila) is. A Pro Teamek közül a Team Novo Nordisknak (Kusztor Péter) és az Androni Giocattoli-Sidermecnek (Pelikán János) , a kontinentális csapatokban Dina Márton és Fetter Erik (Kometa-Xstra), Filutás Viktor (Giotti Victoria Palomar), Rózsa Balázs, Szentpéteri András és Wermeser Zsombor (Team Novák) van magyar versenyzője. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57489/pics/lead_800x600.jpg