MLB: a koronavírus miatt már hétfőn vége lehet az idénynek

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Úgy tűnik az MLB nem tud felülkerekedni a koronavírus-járványon az NHL-el és az NBA-vel ellentétben és a világ első számú baseballbajnokságának idényét jövő héten lefújhatják.

Fotó: cbsnews.com

Ahelyett, hogy a főtémát jelentené az immáron Magyarországon is közvetített bajnoksággal kapcsolatban, hogy a New York Yankees legyőzte a Boston Red Sox-t az MLB örökrangadóján, vagy, hogy a San Diego Padres az első nyolc meccséből hatot megnyert, sajnos a koronavírus-járvány hatásairól kell beszélnünk. A Philadelphia Philliesnél két stábtag, a St. Louis Cardinalsnál két játékos produkált pozitív tesztet, a Miami Marlinsnél pedig huszonegyen fertőződtek meg a vírussal. A meccseket egyre-másra halasztják el és úgy tűnik, hogy az amúgy is késve kezdődött és megfelezett bajnokságot hamarosan befejezik. 

A megbízható forrásnak számító ESPN szerint a ligát irányító Rob Manfred kilátásba helyezte, hogy amennyiben ez a tendencia folytatódik, akkor a 2020-as szezont befejezettnek nyilvánítják. Az MLB komisszáriusa arról is beszélt, hogy a meccseket élőben közvetítő amerikai csatornák máris más műsorok után néztek a baseballmeccsek időpontjában. 

Az USA-ban a megbetegedések száma lassan átlépi az ötmilliót, és a szakértők szerint a baseballjátékosok sem tartják be a szabályokat: folyamatosan pacsiznak, köpködnek és maszk nélkül játszanak. A legutóbbi 11 895 mintavételből 29 lett pozitív, 20 játékosé és kilenc stábtagé. 

Az NHL néhány percen belül kezdetét veheti két helyszínen, az NBA-ben a buboréknak köszönhetően izolálták a játékosokat a külvilágtól, az MLB-ben azonban úgy tűnik kevés a szabályozás. Hiába csökkentették az utazási távolságokat, ha a helyzet nem javul akkor a világ egyik legrégebbi bajnokságában idén nem fognak bajnokot hirdetni. 

Címkék: baseball, MLB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57510/pics/lead_800x600.jpg
baseball,MLB

További cikkek

Amerika

Közvetítések: este választhatunk a baseball és a kosárlabda között

2020.08.04. 07:30
Meglehetősen kevés közvetítést láthatunk a mai napon, de egy-egy meccs képernyőre kerül két amerikai ligából, valamint eldől, hogy melyik csapat jut fel …

Külföldi foci

Közvetítések: életben tarthatja éremesélyeit a Lazio

2020.07.29. 07:30
Fontos mérkőzést játszik a már biztosan búcsúzó Brescia ellen a fővárosi csapat, de láthatjuk a már bajnok Juventust is a pályán.

Amerika

MLB: szerdán már akár játszhat a Miami Marlins

2020.07.28. 11:20
A tömeges fertőzések miatt újabb meccse marad el a Miami Marlinsnak az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB), ám a bajnokság első embere szerint szerdán már ismét a pályán lehet majd az …

Amerika

MLB: a Miami Marlinsnál 14-en is koronavírusosak

2020.07.27. 19:00
Az észak-amerikai baseball-ligában szereplő csapatnak és eddigi egy ellenfelének így most karanténba kell vonulnia.

Csapatsportok

Képernyőn a Serie A hajrája, darts és baseball is

2020.07.23. 07:30
Ma két olasz labdarúgó-bajnokit kapunk, mellé sznúker és darts is jár, és debütál az amerikai baseball is a Sport Tv-n.

Amerika

MLB: júliusban indul a bajnokság

2020.06.24. 11:05
Megegyeztek egymással az észak-amerikai profi baseball-liga játékosai és vezetői és így július 23-24-én kezdetét veheti a bajnokság alapszakasza, amelyben a csapatok 60 mérkőzést vívnak majd.

Amerika

MLB: a fél szezon elmarad, de júliusban rajtolhat az idény

2020.05.12. 13:10
Több amerikai sportmédium is kész tényként közölte, névtelen forrásokra hivatkozva, hogy az MLB tulajdonosai megállapodtak arról, hogy júliusban elkezdődik a 2019-es idény.

Amerika

MLB: 80 meccsre tiltották el a doppingoló dobójátékost

2020.05.02. 14:15
Doppinghasználat miatt 80 mérkőzésre szóló eltiltást kapott Emmanuel Clase a Cleveland Indians baseballcsapatának dobója.

Amerika

Az Egyesült Államokban egyelőre nem tér vissza a profi sport

2020.04.29. 13:30
Donald Trump amerikai elnök egészségügyi tanácsadója szerint még messze vannak attól, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságok újraindulhassanak az …

Amerika

MLB: egész idényre eltiltottak egy doppingoló játékost

2020.02.18. 13:10
Az észak-amerikai profi baseball liga (MLB) az egész 2020-as szezonra eltiltotta Francis Martest, a Houston Astros játékosát.