MLB: a koronavírus miatt már hétfőn vége lehet az idénynek

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Úgy tűnik az MLB nem tud felülkerekedni a koronavírus-járványon az NHL-el és az NBA-vel ellentétben és a világ első számú baseballbajnokságának idényét jövő héten lefújhatják.

Fotó: cbsnews.com

Ahelyett, hogy a főtémát jelentené az immáron Magyarországon is közvetített bajnoksággal kapcsolatban, hogy a New York Yankees legyőzte a Boston Red Sox-t az MLB örökrangadóján, vagy, hogy a San Diego Padres az első nyolc meccséből hatot megnyert, sajnos a koronavírus-járvány hatásairól kell beszélnünk. A Philadelphia Philliesnél két stábtag, a St. Louis Cardinalsnál két játékos produkált pozitív tesztet, a Miami Marlinsnél pedig huszonegyen fertőződtek meg a vírussal. A meccseket egyre-másra halasztják el és úgy tűnik, hogy az amúgy is késve kezdődött és megfelezett bajnokságot hamarosan befejezik. 

A megbízható forrásnak számító ESPN szerint a ligát irányító Rob Manfred kilátásba helyezte, hogy amennyiben ez a tendencia folytatódik, akkor a 2020-as szezont befejezettnek nyilvánítják. Az MLB komisszáriusa arról is beszélt, hogy a meccseket élőben közvetítő amerikai csatornák máris más műsorok után néztek a baseballmeccsek időpontjában. 

Az USA-ban a megbetegedések száma lassan átlépi az ötmilliót, és a szakértők szerint a baseballjátékosok sem tartják be a szabályokat: folyamatosan pacsiznak, köpködnek és maszk nélkül játszanak. A legutóbbi 11 895 mintavételből 29 lett pozitív, 20 játékosé és kilenc stábtagé. 

Az NHL néhány percen belül kezdetét veheti két helyszínen, az NBA-ben a buboréknak köszönhetően izolálták a játékosokat a külvilágtól, az MLB-ben azonban úgy tűnik kevés a szabályozás. Hiába csökkentették az utazási távolságokat, ha a helyzet nem javul akkor a világ egyik legrégebbi bajnokságában idén nem fognak bajnokot hirdetni. 

Címkék: baseball, MLB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57510/pics/lead_800x600.jpg
baseball,MLB

További cikkek

Amerika

MLB: súlyos büntetést kapott a 2017-ben bajnok Houston Astros

2020.01.13. 21:55
Súlyos büntetést, közte két vezetőjének egyéves eltiltását szabta ki a Houston Astros csapatára az észak-amerikai baseball-liga (MLB) vezetősége.

Csapatsportok

Idén is a Barcelona futballistái kerestek a legjobban

2019.12.23. 15:00
Minden sportágat figyelembe véve három európai futballklub osztotta ki a legnagyobb pénzeket a játékosainak, a lista negyedik helyén egy NBA-csapat szerepel.

Amerika

MLB World Series: történelmet írt és bajnok a Washington Nationals (videó)

2019.10.31. 08:25
A Washington Nationals megszerezte története első bajnoki címét, miután 6-2-re győzött a Houston Astros otthonában az MLB döntőjének hetedik …

Amerika

MLB World Series: egyenlített a Washington, jöhet a hetedik meccs (videó)

2019.10.30. 10:25
A Washington Nationals 7-2-re győzött a Houston Astros otthonában az MLB döntőjének hatodik mérkőzésén és így egyenlített a párharcban. A finálé …

Amerika

MLB World Series: már a Houston Astros áll jobban! (videó)

2019.10.28. 15:45
A Houston Astros 7-1-re legyőzte a Washington Nationalst az MLB döntőjének ötödik mérkőzésén és így egyetlen győzelemre került a bajnoki cím megnyerésétől.

Amerika

MLB World Series: egyenlített a Houston Astros (videó)

2019.10.27. 09:45
A Houston Astros 8-1-re győzött a Washington Nationals otthonában az MLB döntőjének negyedik mérkőzésén és így egyenlített a párharcban.

Amerika

MLB World Series: szépített a Houston Astros (videó)

2019.10.26. 08:25
A Houston Astros 4-1-re győzött Washingtonban az MLB döntőjének harmadik mérkőzésén és így szépített a négy nyert meccsig tartó párharcban.

Amerika

MLB World Series: óriásit lépett a végső győzelem felé a Washington

2019.10.24. 12:25
A Washington Nationals másodszor is győzött a Houston Astros otthonában az MLB döntőjében és így már 2-0-ra vezet a párharcban.

Amerika

MLB World Series: washingtoni győzelemmel indult a döntő (videó)

2019.10.23. 08:40
A Washington Nationals 5-4-re győzött a Houston Astros otthonában az MLB döntőjének első mérkőzésén és így elvette ellenfele pályaelőnyét.

Amerika

MLB: Houston-Washington döntőt rendeznek

2019.10.20. 09:50
Kialakult a World Series párosítása az MLB-ben. A döntőt, vagyis a World Series-t a Washington Nationals és a Houston Astros vívja.