MLB: a koronavírus miatt már hétfőn vége lehet az idénynek

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Úgy tűnik az MLB nem tud felülkerekedni a koronavírus-járványon az NHL-el és az NBA-vel ellentétben és a világ első számú baseballbajnokságának idényét jövő héten lefújhatják.

Fotó: cbsnews.com

Ahelyett, hogy a főtémát jelentené az immáron Magyarországon is közvetített bajnoksággal kapcsolatban, hogy a New York Yankees legyőzte a Boston Red Sox-t az MLB örökrangadóján, vagy, hogy a San Diego Padres az első nyolc meccséből hatot megnyert, sajnos a koronavírus-járvány hatásairól kell beszélnünk. A Philadelphia Philliesnél két stábtag, a St. Louis Cardinalsnál két játékos produkált pozitív tesztet, a Miami Marlinsnél pedig huszonegyen fertőződtek meg a vírussal. A meccseket egyre-másra halasztják el és úgy tűnik, hogy az amúgy is késve kezdődött és megfelezett bajnokságot hamarosan befejezik. 

A megbízható forrásnak számító ESPN szerint a ligát irányító Rob Manfred kilátásba helyezte, hogy amennyiben ez a tendencia folytatódik, akkor a 2020-as szezont befejezettnek nyilvánítják. Az MLB komisszáriusa arról is beszélt, hogy a meccseket élőben közvetítő amerikai csatornák máris más műsorok után néztek a baseballmeccsek időpontjában. 

Az USA-ban a megbetegedések száma lassan átlépi az ötmilliót, és a szakértők szerint a baseballjátékosok sem tartják be a szabályokat: folyamatosan pacsiznak, köpködnek és maszk nélkül játszanak. A legutóbbi 11 895 mintavételből 29 lett pozitív, 20 játékosé és kilenc stábtagé. 

Az NHL néhány percen belül kezdetét veheti két helyszínen, az NBA-ben a buboréknak köszönhetően izolálták a játékosokat a külvilágtól, az MLB-ben azonban úgy tűnik kevés a szabályozás. Hiába csökkentették az utazási távolságokat, ha a helyzet nem javul akkor a világ egyik legrégebbi bajnokságában idén nem fognak bajnokot hirdetni. 

Címkék: baseball, MLB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57510/pics/lead_800x600.jpg
baseball,MLB

További cikkek

Amerika

MLB: minden idők legnagyobb sportszerződése a láthatáron

2019.03.20. 11:20
Tengerentúli sajtóhírek szerint minden idők legnagyobb értékű szerződését írjahatja alá Mike Trout, az MLB-ben szereplő Los Angeles Angels, s egyben a baseball-liga legnagyobb …

Egyéni sportok

Ez történt a sportban 2018-ban - X. rész

2018.12.29. 13:55
Az év utolsó 12 napján felidézzük a mögöttünk 12 hónap legemlékezetesebb eseményeit. Sorozatunk tizedik részében az ifjúsági olimpia magyar éremesőjét hozó október eseményeit elevenítjük fel.

Amerika

MLB World Series: bajnok a Boston Red Sox (videó)

2018.10.29. 10:00
A Boston Red Sox ismételten legyőzte a Los Angeles Dodgerst, így megnyerte a 2018-as World Seriest.

Amerika

MLB World Series: karnyújtásnyira a végső győzelemtől a Red Sox (videó)

2018.10.28. 09:55
A Boston Rex Sox idgeneben legyőzte a Los Angeles Dodgerst és így egyetlen győzelemre került attól, hogy megnyerje a World Seriest.

Amerika

MLB World Series: maratoni csata után szépített a Dodgers (videó)

2018.10.27. 15:10
A Los Angeles Dodgers 3-2-re győzött a Boston Red Sox ellen a World Series harmadik mérkőzésén így szépített a négy győzelemig tartó párharcban. A mérkőzés …

Amerika

MLB World Series : másodszor is a Boston Red Sox nyert (videó)

2018.10.25. 15:15
A Boston Red Sox másodszor is győzött a Los Angeles Dodgers ellen és így 2-0-ra vezet az MLB négy győzelemig tartó döntőjében.

Amerika

MLB World Series: a Boston Red Sox sikerével indult a döntő (videó)

2018.10.24. 14:40
Magyar idő szerint hajnalban elkezdődött az MLB döntője a World Series. A finálé első mérkőzésén a Boston Red Sox sikerével legyőzte a Los Angeles Dodgerst.

Amerika

MLB: a Los Angeles Dodgers idén is bejutott a döntőbe

2018.10.21. 14:35
A Los Angeles Dodgers győzött a Milwaukee Brewers ellen a Nemzeti Főcsoport döntőjének hetedik meccsén és így ismét bejutott az MLB döntőjébe, a World Seriesbe.

Amerika

MLB: állva maradt a Milwaukee (videó)

2018.10.20. 11:05
A Milwaukee Brewers győzött a Los Angeles Dodgers ellen a Nemzeti Főcsoport döntőjének hatodik mérkőzésén és így életben tartotta esélyét arra, hogy bejusson a World Seriesbe.

Amerika

MLB: Nem lesz címvédés, nyert a Boston Red Sox

2018.10.19. 11:15
Biztosan nem lesz címvédés az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB), miután az alapszakaszgyőztes Boston Red Sox 4–1-es összesítéssel legyőzte a Houston Astros együttesét az Amerikai Liga …