MLB: a koronavírus miatt már hétfőn vége lehet az idénynek

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Úgy tűnik az MLB nem tud felülkerekedni a koronavírus-járványon az NHL-el és az NBA-vel ellentétben és a világ első számú baseballbajnokságának idényét jövő héten lefújhatják.

Fotó: cbsnews.com

Ahelyett, hogy a főtémát jelentené az immáron Magyarországon is közvetített bajnoksággal kapcsolatban, hogy a New York Yankees legyőzte a Boston Red Sox-t az MLB örökrangadóján, vagy, hogy a San Diego Padres az első nyolc meccséből hatot megnyert, sajnos a koronavírus-járvány hatásairól kell beszélnünk. A Philadelphia Philliesnél két stábtag, a St. Louis Cardinalsnál két játékos produkált pozitív tesztet, a Miami Marlinsnél pedig huszonegyen fertőződtek meg a vírussal. A meccseket egyre-másra halasztják el és úgy tűnik, hogy az amúgy is késve kezdődött és megfelezett bajnokságot hamarosan befejezik. 

A megbízható forrásnak számító ESPN szerint a ligát irányító Rob Manfred kilátásba helyezte, hogy amennyiben ez a tendencia folytatódik, akkor a 2020-as szezont befejezettnek nyilvánítják. Az MLB komisszáriusa arról is beszélt, hogy a meccseket élőben közvetítő amerikai csatornák máris más műsorok után néztek a baseballmeccsek időpontjában. 

Az USA-ban a megbetegedések száma lassan átlépi az ötmilliót, és a szakértők szerint a baseballjátékosok sem tartják be a szabályokat: folyamatosan pacsiznak, köpködnek és maszk nélkül játszanak. A legutóbbi 11 895 mintavételből 29 lett pozitív, 20 játékosé és kilenc stábtagé. 

Az NHL néhány percen belül kezdetét veheti két helyszínen, az NBA-ben a buboréknak köszönhetően izolálták a játékosokat a külvilágtól, az MLB-ben azonban úgy tűnik kevés a szabályozás. Hiába csökkentették az utazási távolságokat, ha a helyzet nem javul akkor a világ egyik legrégebbi bajnokságában idén nem fognak bajnokot hirdetni. 

Címkék: baseball, MLB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57510/pics/lead_800x600.jpg
baseball,MLB

További cikkek

Amerika

MLB: hazafutásrekordot döntött a New York Yankees

2018.09.30. 12:35
Az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő New York Yankees megszerezte alapszakaszbeli századik győzelmét a szezonban, ráadásul megdöntötte a szerzett hazafutások (homerun) …

Amerika

MLB: a Yankees és a Braves áll az élen a szezon negyedénél

2018.05.18. 08:25
Hiába játszott már le több mint 40 mérkőzést az MLB mezőnye, a csapatok még csak a bajnokság negyedén vannak túl. Cikkünkben összegezzük a szezon eddigi részében …

Amerika

MLB: történelmi fizetést kap az előző szezon MVP-je

2018.03.23. 18:05
Több mint 150 millió dolláros szerződést kötött az amerikai baseball liga címvédője a Houston Astros az előző szezon legértékesebb játékosának választott José Altuvéval.

Amerika

MLB World Series: bajnok a Houston Astros (videó)

2017.11.02. 07:50
A Houston Astros idegenben győzött a Los Angeles Dodgers ellen, és így megszerezte története első bajnoki címét az MLB-ben.

Amerika

MLB World Series: a Dodgers életben tartotta reményeit (videó)

2017.11.01. 10:20
Mivel a Los Angeles Dodgers legyőzte a Houston Astrost, így az idei MLB szezon döntője egy mindent eldöntő hetedik meccsen fog eldőlni.

Amerika

MLB World Series: fordulatos meccsen nyert a Houston (videó)

2017.10.30. 09:40
Maratoni hosszúságú csatában dőlt el az MLB döntőjének ötödik mérkőzése, amely a Houston Astros győzelmével zárult.

Amerika

MLB World Series: egyenlített a Dodgers (videó)

2017.10.29. 10:15
A Los Angeles Dodgers győzelmével ért véget az MLB döntőjének negyedik mérkőzése, így négy meccset követően döntetlenre áll a párharc.

Amerika

MLB World Series: már a Houston áll jobban (videó)

2017.10.28. 10:55
A hazai pályán játszó Houston Astros győzelmével ért véget az idei finálé harmadik mérkőzése , és a texasi csapat átvette a vezetést a párharcban.

Amerika

MLB World Series: hosszabbítás után egyenlített a Houston (videó)

2017.10.26. 12:00
Maratoni csatát 11 inningben eldőlő mérkőzést hozott az MLB fináléjának második mérkőzése Los Angelesben.

Amerika

MLB World Series: a Dodgers nyerte a párharc első meccsét (videó)

2017.10.25. 09:55
Magyar idő szerint ma hajnalban Los Angelesben megkezdődött az MLB döntő mérkőzéssorozata.