Úszás: Rasovszky Kristóf rekordot döntött a Balaton-átúszáson

Szabó Róbert
Szabó Róbert

A világbajnok, kétszeres Európa-bajnok nyílt vízi úszó 57 perc alatt teljesítette az 5,2 kilométeres távot, amivel megdöntött Papp Márk 2016-os rekordját.

Fotó: Francois Xavier Marit/AFP

Rasovszky az esemény után elmondta, hogy már az elején elúszott a többiektől, de számára ez nem volt szokatlan, hiszen a nyílt vízi versenyeken gyakran van az élen. Hozzátette, hogy bebizonyosodott az is a táv végén, hogy az iram is megfelelő volt, hiszen 57 perces ideje jobb lett, mint amire számított.

Az elején elúsztam a többiektől, egyedül mentem az élen. Persze, ez nem volt szokatlan, hiszen a nyílt vízi versenyeken gyakran vagyok az élen. Érzésre jó volt az úszás, aztán a célba az is bebizonyosodott, hogy az iram is megfelelő volt: ez a kerek 57 perc jobb, mint amiről álmodtam. Örülök, hogy sikerült elérnem a célomat, így azért kicsit nyugodtabban, jobb érzésekkel megyek pihenőre – nyilatkozta Rasovszky Kristóf.

A nőknél is csúcsdöntésre készült Olasz Anna, aki mindössze 37 másodperccel maradt el Risztov Éva 2016-os 1:01-es idejétől. 

Sajnálom, hogy nem sikerült, de nem vagyok elégedetlen. Az elején és a közepén néha alig láttunk, akkora hullámok voltak, ez biztos, hogy legalább egy percet hozzáadott az időmhöz – mondta el Olasz Anna.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57505/pics/lead_800x600.jpg
Rasovszky Krisóf,Nyílt vízi úszás

További cikkek

Egyéni sportok

Vizes vb: Magyarország a 7. helyen végzett a csapatversenyben

2017.07.20. 10:55
Az esélyeknek megfelelően a világbajnokokkal felálló Franciaország legyőzhetetlen volt a világbajnokságon most debütáló versenyszámban.

Egyéni sportok

Meglehet Magyarország első érme a vb-n - élő sportközvetítések a mai napon

2017.07.18. 07:30
Rasovszky Kristóf éremesélyesként ugrik vízbe a világbajnokságon. Hosszútávúszónk mellett a női vízilabda válogatottnak is szurkolhatunk …

Egyéni sportok

Rasovszky Kristóf: lesz ez még jobb is!

2017.07.15. 11:10
Hetedik helyen végzett Rasovszky Kristóf az öt kilométeres nyílt vízi versenyen Balatonfüreden.

Egyéni sportok

Vizes vb: Rasovszky Kristóf hetedik lett 5 kilométeren

2017.07.15. 10:50
A 20 éves hosszútávúszó végig jól versenyezve a hetedik helyen ért célba a világbajnokság első fináléjában.