MotoGP: Dovizioso távozik a Ducatitól - hivatalos

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A mai napon eldőlt, hogy Andrea Dovizioso nyolc szezont követően távozik a Ducatitól. Az, hogy a többszörös futamgyőztes olasz pilóta hol folytatja pályafutását, még kérdéses.

Fotó:AFP

Andrea Dovizioso és a Ducati vezetőségének kapcsolata az idei szezonra alaposan megromlott. Az olasz versenyző és a csapat vezetése folyamatosan kritizálta egymást a sajtóban, Jack Miller leigazolásának bejelentése pedig csak olaj volt a tűzre. A versenyző még ezen a héten is úgy nyilatkozott, hogy a jövője nem az ő kezében van, ehhez képest ma reggel a menedzsere  Simone Battistella kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint a saját kezébe vette a sorsát:

Közöltük a Ducatival, hogy Andreának nem áll szándékában a következő években velük folytatni. Nem voltak adottak a körülmények a folytatáshoz. Andrea nem hagyja el a MotoGP-t, habár még nem tárgyalunk egyik csapattal sem. Ez egy visszatükrözése volt az utóbbi időszaknak. Andrea sokkal jobban érzi magát most, hogy meghozta ezt a döntést.

nyilatkozta a menedzser, aki szerint nem az anyagiakon múlott a munkakapcsolat megszakadása. 

Paolo Ciabattia Ducati Corse sportigazgatója elmondta, hogy egyelőre az a céljuk, hogy a privát csapatokat erősítő Johann Zarco és Francesco Bagnaia szerződését meghosszabbítsák. Sajtóhírek szerint kettejük közül kerülhet ki Miller csapattársa, de akár az is elképzelhető, hogy az ötszörös világbajnok, tavaly visszavonult Jorge Lorenzo visszatér a csapathoz. Danilo Petrucci szerződésének meghosszabbítását elképzelhetetlennek tartják a szakértők, ő ugyanis biztosan a Superbike-vb-n folytatja karrierjét.

A 2004-ben a 125 köbcentisek mezőnyében világbajnokságot nyerő Andrea Dovizioso 2013 óta 13 versenyt nyert Ducatival (14 királykategóriás sikere van), az elmúlt három évben a királykategória második helyén végzett.  

Címkék: MotoGP, Motorsport
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/57733/pics/lead_800x600.jpg
MotoGP,Motorsport

További cikkek

Autó-motor

Moto GP: Bagnaia nyert és karnyújtásnyira került a vb-címtől

2022.10.23. 11:00
A Ducatival versenyző olasz Francesco Bagnaia szinte hibátlan teljesítménnyel megnyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriája, a MotoGP Maláj …

Autó-motor

Moto GP: Miller nyert a királykategóriában, Bagnaia az utolsó körben bukott

2022.09.25. 09:30
Az ausztrál Jack Miller bizonyult a legjobbnak a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában, a MotoGP-ben a vasárnapi Japán Nagydíjon.

Autó-motor

Gyorsaságimotoros-vb: Indiában is lesznek versenyek

2022.09.21. 21:40
Hamarosan Indiában is lesznek versenyek a gyorsaságimotoros-világbajnokságban.

Autó-motor

Aragóniai Nagydíj: Bastianini nagy küzdelemben győzött

2022.09.18. 15:30
Az olasz Enea Bastianini bizonyult a legjobbnak a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában, a MotoGP-ben a vasárnapi Aragóniai Nagydíjon.

Autó-motor

Moto GP: San Marinó-i Nagydíj - Bagnaia sorozatban negyedszer nyert

2022.09.04. 15:20
Az olasz Francesco Bagnaia (Ducati) bizonyult a legjobbnak a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában, a MotoGP-ben a vasárnapi San Marinó-i Nagydíjon.

Autó-motor

Gyorsaságimotoros-vb: a Hondánál folytatja a 2020-as világbajnok Joan Mir

2022.08.30. 11:10
A Suzuki év végi távozása miatt a Repsol Hondánál folytatja pályafutását Joan Mir, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájának …

Autó-motor

MotoGP: Bastianini korábbi technikával aratta első királykategóriás győzelmét

2022.03.06. 17:00
A 2021-es Ducatival induló Enea Bastianini győzelmével zárult az idei MotoGP-szezon első versenye a Katari Nagydíj. A címvédő Fabio …

Autó-motor

Dakar-rali: negyedszer is Nasszer al-Attijah a sivatag királya

2022.01.14. 11:55
Karrierje során negyedszer nyerte meg a Dakar-ralit az autósoknál a katari Nasszer al-Attijah. A motorosoknál a brit Sam Sutherland másodszor bizonyult legyőzhetetlennek a világ …

Autó-motor

Dakar-rali: szakaszt nyert az egykori MotoGP-pilóta!

2022.01.06. 15:40
Miután a szakaszgyőztes Toby Price hatperces időbüntetést kapott, a korábban a MotoGp-ben kétszeres futamgyőztes, első Dakarját nyerő Danilo Petrucci zárt az élen a motorosok mai etapján.

Autó-motor

Superbike-vb: Toprak Razgatlioglu véget vetett Jonathan Rea uralkodásának

2021.11.21. 10:40
Hiába duplázott a hatszoros címvédő Jonathan Rea a Superbike-világbajnokság indonéziai hétvégéjén, a világbajnoki címet a török Toprak …