UFC: brutális sérülés miatt ért véget Poirier és McGregor harmadik mérkőzése

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Az első menet után beszüntették a küzdelmet Dustin Poirier és Conor McGregor harmadik mérkőzésén, miután az ír ketrecharcos súlyos sérülést szenvedett. 

Fotó: FOX News

Bár nem vívtak címmérkőzést a UFC 264. gáláján, ám az est főmérkőzését így is jobban várta a sportág rajongóinak nagy része, mint más számozott eseményt. Harmadszor csapott ugyanis össze Dustin Poirier és Conor McGregor: 2014-ben az ír fenegyerek egy menetet sem adott ellenfelének, míg idén januárban az amerikai harcos két menetben győzte le ellenfelét. A trilógia lezárása mellett a meccs tétje az is volt, hogy a győztes megküzdhet Charles Oliveirával a könnyűsúlyú világbajnoki címért. A két küzdőfél már a mérkőzés felvezetésében sem kímélte egymást: az ír a sajtótájékoztatón verekedni akart, de korábban azt állította, hogy riválisát megöli a ringben ha szembe kerül vele, az amerikai viszont újabb nagy verést ígért be McGregornak. A felek már a ringbe lépéskor kis híján egymásnak estek. 

Az első menetet McGregor aktívabban kezdte, rúgásai azonban nem találták el az ellenfelet, Poirier szintén pontatlanul indított. Hamarosan földharc alakult ki ahol Poirier ütötte a földön fekvő ellenfelét, aki viszont guillotine-fojtással próbálta meg feladásra kényszeríteni vetélytársát. Az amerikai jobban állhatott a pontozóknál, amikor az első öt perc végén döbbenetes dolog történt: McGregor bokája kibicsaklott és az ír elesett. Egyből látszott, hogy súlyos sérülés történt és a mérkőzésvezető azonnal beszüntette a küzdelmet majd néhány perccel később kihirdette Dustin Poirier győzelmét. 

Az eredmény kihirdetése után a győztes ünnepelt, nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a karma visszaszállt ellenfelére és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette McGregort. Úgy véli, hogy a sérülés az ő rúgásától következett be, ezt ellenfele azonnal cáfolta. Az ír ketrecharcos a földön ülve nyilatkozott és kijelentette, hogy kettejük közös történetének még nincs vége és szerinte jogtalan bírói ítélet született és ő is mindennek lehordta legyőzőjét. A két mérkőző fél mutogatott egymásnak hangos szájalás közben, ennek az lett a vége, hogy Poirier a biztonságiak kíséretében elhagyta a ringet. 

Connor McGregorra most a felépülés, Poirierre a címmérkőzés, míg a nézőkre egy hosszas nyilatkozatháború vár. Óriási kérdés, hogy a két ketrecharcost látjuk-e még egymás ellen küzdeni a UFC-ben. 

A meccset eldöntő sérülés az alábbi videón látható. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk! 

Címkék: Küzdősport, UFC
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/58919/pics/lead_800x600.jpg
Küzdősport,UFC

További cikkek

Egyéni sportok

Küzdősport: magyarok a kempo élmezőnyében

2019.04.30. 13:20
Magyarország felnőtt és junior csapata is a harmadik helyen végzett összetettben a 16. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupán Spanyolországban.

Amerika

Itt az új amerikai őrület, a puszta kezes harc

2019.04.08. 18:10
Mindig azt gondoljuk, hogy a küzdősportok világában már nem lehet brutálisabb a harc. De, lehet.

Egyéni sportok

Karate Eb: Tadissi Martial bronzérmet nyert

2019.03.30. 23:20
Bronzérmes lett a spanyolországi karate Európa-bajnokságon Tadissi Martial.

Amerika

UFC: szexuális zaklatás miatt kerülhet bajba Conor McGregor

2019.03.27. 08:20
Máris kiderült mi lehet a valódi oka Conor McGregor visszavonulásának. Az UFC-sztárt szexuális zaklatással vádolják Írországban - írja a New York Times. Az ír sportolót egy …

Amerika

UFC: felhagy a ketrecharccal az ír fenegyerek

2019.03.26. 09:25
Twitter-csatornáján jelentette be visszavonulását a többszörös UFC-bajnok Conor McGregor. A 30 éves bunyós nem először dönt a visszavonulás mellett, keddi bejelentésében sem részletezi az okokat.

Egyéni sportok

UFC: Miamiban balhézott Conor McGregor

2019.03.12. 11:55
Conor McGregort letartóztatták Miamiban, mert összetörte, majd a hírek szerint magával vitte egyik rajongójának telefonját– írja a Miami Herald.

Egyéni sportok

Kick-box: taroltak a magyar harcosok Pozsonyban

2019.02.19. 16:55
Elképesztő aranyzivatart hozott a szlovák nyílt nemzetközi kick-box bajnokság, a felnőtt mezőnyben nem kevesebb, mint 21 aranyérmet szereztek a magyar versenyzők.

Egyéni sportok

Karate: történelmi magyar Eb-ezüst Dániában

2019.02.09. 14:10
A kadétkorú Bárdos Ádám ezüstérmet szerzett formagyakorlatban a karatésok dániai korosztályos Európa-bajnokságának első napján.

Egyéni sportok

Tékvándó: Patakfalvy Luca ezüstérmes Cipruson

2019.02.04. 13:20
A tékvandós Patakfalvy Luca ezüstérmet szerzett a ciprusi nemzetközi versenyen.

Egyéni sportok

UFC: több hónapra eltiltották Nurmagomedovot és McGregort is

2019.01.30. 11:00
Conor McGregor hat, Habib Nurmagomedov pedig kilenc hónapig nem léphet ringbe a UFC-ben a Nevadai Állami Sportbizottság felfüggesztette a két ketrecharcost az októberi …