UFC: brutális sérülés miatt ért véget Poirier és McGregor harmadik mérkőzése

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Az első menet után beszüntették a küzdelmet Dustin Poirier és Conor McGregor harmadik mérkőzésén, miután az ír ketrecharcos súlyos sérülést szenvedett. 

Fotó: FOX News

Bár nem vívtak címmérkőzést a UFC 264. gáláján, ám az est főmérkőzését így is jobban várta a sportág rajongóinak nagy része, mint más számozott eseményt. Harmadszor csapott ugyanis össze Dustin Poirier és Conor McGregor: 2014-ben az ír fenegyerek egy menetet sem adott ellenfelének, míg idén januárban az amerikai harcos két menetben győzte le ellenfelét. A trilógia lezárása mellett a meccs tétje az is volt, hogy a győztes megküzdhet Charles Oliveirával a könnyűsúlyú világbajnoki címért. A két küzdőfél már a mérkőzés felvezetésében sem kímélte egymást: az ír a sajtótájékoztatón verekedni akart, de korábban azt állította, hogy riválisát megöli a ringben ha szembe kerül vele, az amerikai viszont újabb nagy verést ígért be McGregornak. A felek már a ringbe lépéskor kis híján egymásnak estek. 

Az első menetet McGregor aktívabban kezdte, rúgásai azonban nem találták el az ellenfelet, Poirier szintén pontatlanul indított. Hamarosan földharc alakult ki ahol Poirier ütötte a földön fekvő ellenfelét, aki viszont guillotine-fojtással próbálta meg feladásra kényszeríteni vetélytársát. Az amerikai jobban állhatott a pontozóknál, amikor az első öt perc végén döbbenetes dolog történt: McGregor bokája kibicsaklott és az ír elesett. Egyből látszott, hogy súlyos sérülés történt és a mérkőzésvezető azonnal beszüntette a küzdelmet majd néhány perccel később kihirdette Dustin Poirier győzelmét. 

Az eredmény kihirdetése után a győztes ünnepelt, nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a karma visszaszállt ellenfelére és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette McGregort. Úgy véli, hogy a sérülés az ő rúgásától következett be, ezt ellenfele azonnal cáfolta. Az ír ketrecharcos a földön ülve nyilatkozott és kijelentette, hogy kettejük közös történetének még nincs vége és szerinte jogtalan bírói ítélet született és ő is mindennek lehordta legyőzőjét. A két mérkőző fél mutogatott egymásnak hangos szájalás közben, ennek az lett a vége, hogy Poirier a biztonságiak kíséretében elhagyta a ringet. 

Connor McGregorra most a felépülés, Poirierre a címmérkőzés, míg a nézőkre egy hosszas nyilatkozatháború vár. Óriási kérdés, hogy a két ketrecharcost látjuk-e még egymás ellen küzdeni a UFC-ben. 

A meccset eldöntő sérülés az alábbi videón látható. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk! 

Címkék: Küzdősport, UFC
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/58919/pics/lead_800x600.jpg
Küzdősport,UFC

További cikkek

Egyéni sportok

Thai box: kiütötték a bírót (videó)

2018.12.01. 09:15
Nem mindennapi bravúrt mutatott be Gou Dakui. Az ökölvívónak ellenfelén kívül a bírót is sikerült kiütnie.

Egyéni sportok

UFC: egy percig sem tartott a pekingi gála főmeccse

2018.11.24. 16:15
A 141. UFC Fight Night gála pekingi főmérkőzésén Francis Ngannou alig egy perc alatt legyőzte Curtis Blaydest.

Egyéni sportok

Antalya Open: muaythai harcosaink megkoronázták az évet

2018.11.20. 16:25
Az Antalya Open Európa-kupának indult, ám végül nyílt muaythai viadalként rajtolt el, amelyen a magyarok 4 felnőtt-, és 14 utánpótlás-versenyzővel képviseltették magukat.

Egyéni sportok

Küzdősport: a magyarok 12 érmet szereztek az antalyai muaythai viadalon

2018.11.18. 21:55
A magyar muaythai versenyzők 12 érmet, közte hat aranyat szereztek az antalyai versenyen.

Egyéni sportok

Küzdősport: hatalmas részvételi rekord a TEK budo- és küzdősportgálán

2018.11.17. 20:35
Az eddigi részvételi rekord jelentősen megdőlt a Terrorelhárítási Központ (TEK) szervezésében szombaton hatodik alkalommal megrendezett budo- és …

Egyéni sportok

Küzdősport: Guiness-rekordot döntött a magyar karatés

2018.11.15. 11:15
Nagy Botondnál senki nem tud a világon gyorsabb köríves rúgást végrehajtani.

Egyéni sportok

Antalya Open: újabb kihívás előtt a magyar felnőtt- és utánpótlás muaythai-válogatott

2018.11.13. 14:35
Négy felnőtt és tizennégy utánpótlás-versenyzővel vesz részt a magyar muaythai-válogatott a Törökországban …

Egyéni sportok

Karate-vb: nem sikerült az éremszerzés

2018.11.10. 17:15
Nem sikerült érmet szereznie a magyaroknak a Madridban zajló karate világbajnokságon, viszont többen is nagy lépést tettek az olimpiai kvalifikáció felé.

Egyéni sportok

Karate: Magyarország rendezheti a 2022-es vb-t

2018.11.06. 12:30
A hazai szövetség tájékoztatása szerint a magyar karate történelmének kiemelkedő jelentőségű döntése a madridi vb rajtja előtt született meg: a világszövetség, a WKF kongresszusa Budapestnek …

Egyéni sportok

Küzdősport: belehalt sérüléseibe a muay-thai világbajnok Christian Daghio

2018.11.05. 18:10
Bangkokban meghalt a többszörös thai boksz-világbajnok Christian Daghio, aki két nappal ezelőtti mérkőzését követően esett kómába.