Jégkorong olimpiai selejtező: totális magyar összeomlás Rigában

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A magyar férfi jégkorong-válogatott katasztrofális harmadik harmadot követően 9-0-ra kikapott a házigazda Lettországtól a rigai olimpiai selejtező második játéknapján. 

fotó: Madarász Milán/MJSZ

Lettország-Magyarország 9-0 (1-0, 0-0, 8-0)

A franciák elleni 5-3-as vereség után már csak matematikai esélye volt a magyar férfi jégkorong-válogatottnak az olimpiai szereplés kivívására. Csapatunknak ráadásul a házigazdával kellett összecsapnia a második meccsén, azzal a lett válogatottal, amely 6-0-ra elgázolta az olaszokat az első körben. 

Már az első harmadban is látszott az óriási különbség a csapatok között, a lettek kvázi akkor támadtak, amikor akartak. Magyar lövést nem is lehetett feljegyezni húsz perc alatt, lettet viszont húszat is. Ilyen körülmények között kész csodának számított, hogy a hazaiak közül csak Abols járt túl a fantasztikusan védő Hetényi Zoltán eszén. A bravúrt-bravúrra halmozó magyar kapus azonban megsérült az egyik hárítása során és a helyét Rajna Miklós foglalta el a magyar kapuban. 

A második játékrészben sikerült kivédekezni egy áthúzódó emberhátrányt is, és ekkor egyértelműen megjött a meccsbe a magyar válogatott. A mieink többször lőttek kapura az ellenfélnél, Papp Kristóf közel is járt az egyenlítéshez, de a kapuvasat találta el, akárcsak Sofron István. Az eredmény 40 percet követően is 1-0 volt, így senki sem számított arra, hogy az utolsó játékrészben az elmúlt évek egyik legnagyobb összeomlása következik. Pedig így történt. 

A magyarok rögtön eladták a korongot, Balcersnek pedig csak annyi dolga volt, hogy belőjje majd Kennis tovább növelte a különbséget. Volt lehetőség ugyan a szépítésre, de a helyzetek kimaradtak, Rajna viszont hiába védett többször is nagyot az 51. percben tehetetlen volt Blugers emberelőnyös lövésével szemben. Innentől a lettek már a közönségért is játszottak: 56 perc elteltével Abols majd néhány pillanattal később Balcers lőtte be a második gólját, hogy aztán Blugers se maradjon le tőlük. 7-0 után sem állt le a házigazda Balcers ismét ünnepelhetett míg a magyar szempontból katasztrofálisnak minősíthető végeredményt Kenins alakította ki. 

A magyar csapat ezzel a vereséggel elveszítette esélyét arra, hogy kijusson a pekingi olimpiára, a kvótáért Lettország és Franciaország mérkőzik vasárnap délután. Csapatunk az olimpiai selejtezőtornát Olaszországgal szemben zárja le vasárnap déltől. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59211/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong,magyar jégkorong-válogatott

További cikkek

Csapatsportok

Jégkorong: az FTC könnyed győzelemmel nyerte a szuperkupát

2021.09.11. 20:05
Az FTC-Telekom remek első harmadot követően 6-2-re győzött a DEAC ellen és így megnyerte a Magyar Szuperkupát.

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: Kanada visszavette a trónt

2021.09.01. 09:45
A hazai pályán játszó kanadai női jégkorong-válogatott nyerte női jégkorong-világbajnokságot, miután a döntőben hosszabbítás után 3-2-re legyőzte az Egyesült Államokat.

Csapatsportok

Jégkorong olimpiai selejtező: becsületből legyőzte Olaszországot a magyar csapat

2021.08.29. 14:25
A magyar férfi jégkorong-válogatott győzelemmel zárta a rigai olimpiai selejtezőt, miután 2-1-re legyőzte Olaszországot.

Csapatsportok

Jégkorong olimpiai selejtező: remekül kezdett, de kikapott a magyar válogatott

2021.08.26. 17:05
A magyar férfi jégkorong-válogatott kétgólos előnyről 5-3-ra kikapott Franciaországtól a Rigában rendezett olimpiai selejtező első napján.

Egyéni sportok

Női jégkorong-vb: megvan az első A-csoportos magyar győzelem!

2021.08.26. 08:50
A magyar női jégkorong-válogatott 5-1-re legyőzte Dániát a Calgaryban zajló világbajnokságon és így a kilencedik helyen zárt a világ legjobbjai között.

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: kikapott Japántól, a kilencedik helyért mérkőzik a magyar csapat

2021.08.25. 07:55
A magyar női jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott Japántól a Calgaryban zajló világbajnokság harmadik csoportfordulójában és …

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: megvan az első magyar gól, több mint történelmi helytállás

2021.08.22. 22:35
A magyar női jégkorong-válogatott jó játékkal 4-2-re kikapott Csehországtól a Kanadában rendezett világbajnokság második …

Csapatsportok

Női jégkorong-vb: vereséget szenvedett történelmi meccsén a magyar válogatott

2021.08.21. 22:20
A történelme első A-csoportos vb-mérkőzésén szereplő magyar női jégkorong-válogatott 3-0-ra kikapott Németországtól a kanadai …

Amerika

NHL: győzött és megvédte bajnoki címét a Tampa Bay Lightning!

2021.07.08. 06:05
A Tampa Bay Lightning 1-0-ra győzött a Montreal Canadiens ellen az NHL döntőjének ötödik mérkőzésén és így elhódította a Stanley-kupát.

Amerika

NHL: győzött és elnapolta a bajnokavatást a Montreal

2021.07.06. 05:30
A Montreal Canadiens hosszabbítás után 3-2-re győzött a Tampa Bay Lightning ellen és így életben tartotta reményeit a bajnoki címet illetően.