Darts: Skócia nyerte a csapatvilágbajnokságot

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Peter Wright és John Henderson vagyis Skócia nyerte a darts-csapatvilágbajnokságot miután a jénai döntőben legyőzte Ausztriát. 

Fotó: Lawrence Lustig/PDC

A negyeddöntőkkel kezdődött a négynapos torna mai programja: Ausztria hátrányból fordítva 2-1-re verte Észak-Írországot majd Rowby-John Rodrigueznek és Mensur Suljovicnak Németország legyőzése (2-0) sem okozott gondot. A másik ágon a Peter Wright, John Henderson összeállítású skót csapat menetelt el a fináléig Hollandia és Wales legyőzésével. 

A meglepetésre döntőbe kerülő osztrákok aztán jobban kezdték a döntőt: Suljovic 4-1-re verte Hendersont, mindez úgy, hogy a harmadik legben 160-as kiszállót dobott be három nyílból. A 2020-as világbajnok Peter Wrightnak nem esett nehezére Rodriguez legyőzése (4-1). 

A párosok mérkőzésén 3-0-ra vezetett Ausztria azonban a skótok egyenlítettek és a döntő legben Suljovic két meccsnyilat is rontott, Henderson viszont nem hibázott és így már a 2019-es világbajnoknál volt az előny. A negyedik mérkőzés Suljovic és Wright között döntő legbe torkollott hat kihagyot skót meccsnyilat követően. Wright viszont összeszedte magát és a hetedik lehetőségét már nem hagyta ki és egy dupla 16-ossal megnyerte hazájának a csapat-vb-t. 

Skócia 2019 után nyert ismét ilyen tornán, Wright akkor Gary Andersonnal diadalmaskodott, tehát Henderson első ilyen jellegű sikerét ünnepelheti. 

Címkék: darts, Peter Wright
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59306/pics/lead_800x600.jpg
darts,Peter Wright

További cikkek

Külföldi foci

Tévében a Leipzig–Hertha, az olasz rangadó, a kosár ütközet, a darts vébé is

2016.12.17. 07:30
A Bundesliga 15. fordulójában a Leipzig a Herthát fogadja, az olaszoknál a Juventus a Romát látja vendégül, itthon a kosárlabdában …

Egyéni sportok

Darts VB: Anderson gond nélkül a második fordulóban

2016.12.16. 07:35
A 2017-es PDS világbajnokság első napján nem történt meglepetés, a világbajnok Anderson különösebb megerőltetés nélkül jutott tovább a második fordulóba.

Csapatsportok

Élő tévéközvetítések: kezdődik a darts világbajnokság

2016.12.15. 07:35
Labdarúgásban a klubvilágbajnokság döntőjét nézhetjük, kézilabdában pályán a Telekom Veszprém, és a darts nagyágyúi is megkezdik a küzdelmeket.

Egyéni sportok

Darts: óriási magyar siker Hildesheimben

2016.09.16. 11:45
Végső János a sportág legendáját, a holland van Barneweldet legyőzve jutott főtáblára a European Tour-sorozat tizedik állomásán