Íjászat: Dél-Korea tarolt a világbajnokságon is

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A hagyományos versenyzámok közül mind az ötben dél-koreai győzelem született a vasárnap befejeződött íjász-világbajnokságon. 

Nem telt el két hónap a tokiói olimpia óta, de a világ legjobb íjászai az egyesült államokbeli Yanktonban máris a világbajnokságon mérték össze tudásukat. Akárcsak az ötkarikás játékokon, úgy most is Dél-Korea dominálta a versenyeket, sőt Tokióval ellentétben az ázsiai ország ezúttal minden versenyszámot besöpört. 

A férfiaknál Kim Vu Dzsin harmadszor lett egyéniben világbajnok (2011 és 2015 után) miután a döntőben legyőzte a brazil Marcus D`Almeidát. A harmadik az amerikai Brady Elison lett, aki az olimpiai bajnok Mete Gazozt verte a döntőben. A bajnok természetesen tagja volt a győztes koreai csapatnak is amelyet Kim Je-Deokkal és a londoni olimpiai bajno Oh-Jin Hiekkel alkotott. Vegyespárosban szintén aranyérmet nyert az olimpiai bajnok Kim miután An Szannal nem találtak legyőzőre. 

A nők versenyében Jang Min-hee vitte haza az aranyérmet a 17 éves amerikai Casey Kaufhold és az olimpiai aranyérmes An Szant megelőzve. A női csapatversenyben Jang és An is ott volt a győztes trióban, a harmadik ember akárcsak Tokióban, ezúttal is Kang Csae-Jung volt. 

A csigásíjas versenyekben a legtöbb aranyérmet a kolumbiai Sara Lopez három aranyérmet szerzett, az egyéni mellett csapatban és vegyespárosban sem talált legyőzőre. A férfiaknál az osztrák Nico Wener lett a világbajnok, míg a csapatversenyt az amerikaiak nyerték. 

Címkék: Íjászat
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59371/pics/16373774434066065_800x600.jpg
Íjászat

További cikkek

Egyéni sportok

Magyar arany az íjász Eb-n

2017.07.15. 11:55
Európa-bajnok lett a magyar válogatott az íjászok hosszútávú csapatversenyében Ausztriában.

Egyéni sportok

Magyar sikerek a II. nemzetközi hagyományos íjász bajnokságon

2017.07.10. 09:30
Magyar sikerekkel ért véget a II. nemzetközi hagyományos íjász bajnokság a törökországi Kahramanmaras-Türküglüben.