Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is a bronzéremért mérkőzik

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Torba Erik és Takács István is elveszítette az elődöntőjét és így mindkét kötöttfogású magyar birkózó a bronzéremért mérkőzik vasárnap az Osloban rendezett világbajnokságon. 

Fotó: facebook.com/magyarbirkozosport

Először a 63 kilós Torba Erik lépett szőnyegre, hogy megküzdjön a grúz Leri Abuladzéval. Az első szakaszban Torbát intették meg és a grúz kétszer is megpörgetve honfitársunkat 5-0-ra elhúzott. A kétszeres kontinensbajnoki érmes magyar birkózó a második menetben visszakapott egy intést, de hiába küzdött nem tudott újabb pontot érő akciót bemutatni és Abuladze végül 7-1-re győzött. 

A 87 kilós Takács István első világbajnokságán szerepelve eljutott a legjobb négy közé. A Lőrincz Viktor helyett induló sportoló intéshátráyba került a fehérorosz Kiril Maszkeviccsel szemben aki ki tudta emelni és eldobni Takácsot 6-0-ra módosítva az eredményt. Ezután Takácsnak sikerült ellenfele fölé kerülnie és videózás után két pontot ítéltek a javára majd kiléptette ellenfelét. A második menet elején Maszkevicset megintették és egy fölé kerüléssel úgy tűnt, hogy Takács 8-8-ra egyenlít, ám mindkét félnek pontot ítélte és az utolsó perc 8-6-os fehérorosz vezetésről kezdődött. Takács megpróbált fordítani ám egy dobási kíséretét Maszkevics megkontrázta és a magyar birkózó a hátára került. A meccs így 12-6-al és tussal ért véget. 

Torba Erik és Takács István holnap mérkőznek a bronzéremért, mindketten olyan ellenféllel küzdenek, aki a vigaszágról érkezik. A nap harmadik magyar indulója Váncza István (67 kg) a selejtezőben alulmaradt  Nazir Abdullajevvel szemben. Mivel az orosz eljutott a döntőig, így Váncza a vigaszágon javíthat holnap. A mai nap során Szőke Alex a 97 kilós súlycsoportban az iráni Mohammadhadi Abdollah Saravi ellen vív világbajnoki döntőt. 

Címkék: birkózás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59426/pics/lead_800x600.jpg
birkózás

További cikkek

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Váncza bronzmeccses, Szabó kiesett

2020.02.12. 13:15
Váncza István a vigaszágról továbbjutott, így szerda este a kötöttfogásúak 67 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén léphet szőnyegre a római birkózó Európa-bajnokságon. Szabó …

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Lőrincz Viktor is ezüstérmes

2020.02.11. 20:20
A kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lőrincz Viktor ezüstérmet szerzett a Rómában rendezett birkózó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Lévai Zoltán ezüstérmes

2020.02.11. 19:40
A kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lévai Zoltán ezüstérmet szerzett a Rómában rendezett birkózó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Torba Erik bronzérmet szerzett Rómában

2020.02.11. 18:40
A kötöttfogásúak 63 kilogrammos kategóriájában versenyző Torba Erik megnyerte bronzmérkőzését a római birkózó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: az elődöntő kapujában megtorpantak a magyarok

2020.02.11. 16:45
Váncza István, Fritsch Róbert és Szőke Alex is elveszítette negyeddöntőjét, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a római birkózó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: menetelnek a magyarok

2020.02.11. 15:10
Váncza István a második mérkőzését is megnyerte, ezzel negyeddöntős a római birkózó Európa-bajnokságon. Ugyancsak a legjobb nyolc közé jutott Fritsch Róbert és Szőke Alex.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Váncza és Szabó győzelemmel kezdett

2020.02.11. 14:05
A kötöttfogásúak 67 kilogrammos súlycsoportjában Váncza István látványos fordítással, 82 kilóban pedig Szabó László technikai tussal megnyerte első mérkőzését a római birkózó …

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Torba Erik tett egy lépést a dobogó felé

2020.02.11. 11:55
A kötöttfogásúak 63 kilogrammos súlycsoportjában versenyző Torba Erik megnyerte a mérkőzését a vigaszágon a római birkózó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Lévai és Lőrincz is döntős

2020.02.10. 20:00
A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán és a 87 kilós Lőrincz Viktor is remekelt az elődöntőben, s bejutott a keddi fináléba a római birkózó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Lőrincz és Lévai is elődöntős

2020.02.10. 16:20
A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán és Lőrincz Viktor a 87 kilósok között bejutott az elődöntőbe a római birkózó Európa-bajnokságon.