Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is elődöntős!

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A 63 kilós Torba Erik és a 87 kilós Takács István is biztosan éremért küzdhet kötöttfogásban az Osloban rendezett birkózó-világbajnokságon, miután mindkét magyar birkózó bejutott az elődöntőbe. 

Fotó: facebook.com/magyarbirkozosport

Szőke Alex döntőbe jutása valamint Takács László és Lévai Tamás ötödik helyei után újabb magyar birkózók remekeltek Osloban. A kétszeres kontinensbajnoki érmes Torba Erik (63 kg) az első meccsén az egyiptomi Mosztafa Hasszan Abdelaal Mohameddel birkózott, akivel szemben technikai tussal nyert, hivatalosan 12-1 arányban. A negyeddöntőben aztán egy jóval keményebb ellenfélnek ígérkezett az Európa-bajnok román Mihai Radu Mihut. A meccs ténylegesen óriási csatát hozott: Torba egy kétpontos akcióval szerzett vezetést majd a román fordított az első menetben. A második három perc során egy válldobással Mihut 5-2-re növelte az előnyét. Torba hamarosan szépített majd egy pörgetéssel kiegyenlített. Mivel a román challange-e után sem változtatták meg az eredményt, a magyar birkózó 6-5-el átvette a vezetést ám az utolsó másodpercben Mihut javára megítéltek két pontot a bírók. Módos Péter szövetségi kapitány azonnal videózást kért, amiből kiderült, hogy a román akciójának egy része már időn túl esett, így a kétpontot elvették Mihuttól és Torba Erik 6-5-el bejutott az elődöntőbe. 

Élete első felnőtt világbajnokságok között indul a junior világ- és Európa-bajnok Takács István aki az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor helyett versenyez a 87 kilósok között. A 21 éves magyar tehetség a kazah Nurszultan Turszinovot 3-1-re verte a nyolcaddöntőben majd a svéd Kristoffer Zakarias Berggel küzdött meg a négy közé jutásért. A meccs elején Takácsot látták aktívabbnak és egy intésponttal előnybe került majd lentről kiemelte és megpörgette a svédet. Ezután Berget ápolni kellett, majd a szünet előtt az ellenfél véletlenül szájon fejelte honfitársunkat, akit szintén többször el kellett látni. A meccs második szakaszában Berg volt az aktívabb, egy intéssel szépített is, Takács azonban kiválóan védekezve megtartotta az eredményt és így vb-elődöntős. 

Torba Erik a georgiai Leri Abuladzéval csap össze, míg Takács István ellenfele a fehérorosz Kiril Maszkevics lesz a 17 órakor kezdődő elődöntős programban. Szőke Alex a 97 kilósok között az iráni Mohammadhadi Abdollah Saravival vívja a világbajnoki döntőt a 18 órakor kezdődő program részeként. 

Címkék: birkózás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59423/pics/lead_800x600.jpg
birkózás

További cikkek

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Muszukajev Iszmail bronzérmes

2022.09.18. 19:20
Muszukajev Iszmail bronzérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokságon a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Tamás bronzérmes

2022.09.12. 20:50
Lévai Tamás bronzérmet nyert hétfőn a belgrádi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Zoltán ezüst-, Losonczi Dávid bronzérmes

2022.09.11. 21:15
A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán ezüst-, míg a 87 kg-ban érdekelt Losonczi Dávid bronzérmet nyert vasárnap a belgrádi …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: szövetségi kapitánya nélkül utazik csütörtökön a kötöttfogású csapat

2022.09.07. 14:50
Az utazás előtti napon alig egyórás tréninget vezényelt Lőrincz Viktor és Takács Ferenc a magyar …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is ötödik

2021.10.10. 19:45
Takács István és Torba Erik is elveszítette a bronzmérkőzését és így mindketten az ötödik helyen végeztek az Oslóban rendezett birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szőke Alex ezüstérmes!

2021.10.09. 19:20
A döntőben kikapott és így ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjában versenyző Szőke Alex az Osloban rendezett birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is a bronzéremért mérkőzik

2021.10.09. 18:00
Torba Erik és Takács István is elveszítette az elődöntőjét és így mindkét kötöttfogású magyar birkózó a bronzéremért mérkőzik vasárnap az …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Tamás és Szabó László is az ötödik helyen végzett

2021.10.08. 20:15
A 77 kilós Lévai Tamás és a 82 kg-ban induló Szabó László is az ötödik helyen végzett az Osloban rendezett birkózó világbajnokság …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szőke Alex hátrányból felállva jutott döntőbe!

2021.10.08. 18:10
Óriási küzdelmet követően a kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjában induló Szőke Alex bejutott az Osloban rendezett világbajnokság döntőjébe.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szabó László is a bronzéremért küzdhet

2021.10.08. 12:50
Mindkét vigaszágas meccsét megnyerte és így a bronzéremért mérkőzhet a kötöttfogásúak 82 kilós súlycsoportjában induló Szabó László az oslói birkózó-világbajnokságon.