Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is ötödik

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Takács István és Torba Erik is elveszítette a bronzmérkőzését és így mindketten az ötödik helyen végeztek az Oslóban rendezett birkózó-világbajnokságon. 

Fotó: facebook.com/magyarbirkozosport

Mindkét fiatal magyar birkózó két-két győzelemmel kezdte a világbajnokságot szombaton, az elődöntőben azonban vereséget szenvedtek egy esélyesebb ellenféltől. Először a 63 kilós Torba Erik lépett szőnyegre a japán Simizu Kenszuke ellen. Torba a meccs elején kitolta ellenfelét a szőnyegről és vezetésre tett szert ám a bírók Simizut látták aktívabbnak. A japán öt pontért eldobta honfitársunkat majd újabb két pontot ért el. Torba megpróbált még az első menetben szépíteni, ám elveszítette az egyensúlyát és így az ázsiai újabb két pontot érően földre vitte, ami technikai tust jelentett. 

Takács István 87 kilóban Lőrincz Viktor helyett indult és jutott el a bronzmérkőzésig. A 21 éves vb-újonc Arkadiusz Marcin Kulynycz ellen próbálta meg az éremszerzést. Takács aktívabb volt és az intéspont után újabb pontot szerzett (ez lehetett volna kettő is, ám videózás után visszaminősítették az akciót). A lengyel ellenfél a második menet során visszakapta az intést majd két pontot érően megpörgette Takácsot. A magyar birkózó azonnal vissza akart támadni, ám Kulynycz kontrázott, földre vitte Takácsot és végül tussal ért véget a mérkőzés.

A magyar küldöttség egy ezüstéremmel (Szőke Alex lett második 97 kg-ban) és négy ötödik hellyel zárta a ma befejeződött világbajnokságot. Mind az öt eredményt kötöttfogású birkózó érte el. 

Címkék: birkózás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59436/pics/lead_800x600.jpg
birkózás

További cikkek

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szőke Alex ezüstérmes!

2021.10.09. 19:20
A döntőben kikapott és így ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjában versenyző Szőke Alex az Osloban rendezett birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is a bronzéremért mérkőzik

2021.10.09. 18:00
Torba Erik és Takács István is elveszítette az elődöntőjét és így mindkét kötöttfogású magyar birkózó a bronzéremért mérkőzik vasárnap az …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is elődöntős!

2021.10.09. 14:40
A 63 kilós Torba Erik és a 87 kilós Takács István is biztosan éremért küzdhet kötöttfogásban az Osloban rendezett birkózó-világbajnokságon, miután mindkét magyar birkózó …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Tamás és Szabó László is az ötödik helyen végzett

2021.10.08. 20:15
A 77 kilós Lévai Tamás és a 82 kg-ban induló Szabó László is az ötödik helyen végzett az Osloban rendezett birkózó világbajnokság …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szőke Alex hátrányból felállva jutott döntőbe!

2021.10.08. 18:10
Óriási küzdelmet követően a kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjában induló Szőke Alex bejutott az Osloban rendezett világbajnokság döntőjébe.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szabó László is a bronzéremért küzdhet

2021.10.08. 12:50
Mindkét vigaszágas meccsét megnyerte és így a bronzéremért mérkőzhet a kötöttfogásúak 82 kilós súlycsoportjában induló Szabó László az oslói birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Tamás a bronzéremért küzdhet

2021.10.07. 17:50
A kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lévai Tamás három győzelem után az elődöntőben vereséget szenvedett és így a bronzéremért küzdhet az oslói …

Magyar foci

Birkózó-vb: Jordan Burroughs ötödik alkalommal is világbajnok

2021.10.04. 22:35
Az Oslóban zajló birkózó-világbajnokság harmadik versenynapjának sztárja egyértelműen az amerikai Jordan Burroughs volt, aki ötödik világbajnoki címét szerezte.

Egyéni sportok

Birkózás: Lőrincz Tamás még nem döntött a jövőjéről, és példát akar mutatni

2021.09.26. 12:55
Lőrincz Tamás Tokióban feltette a koronát sikerekben gazdag pályafutására, ám a jövőjéről még nem döntött teljes …

Egyéni sportok

Tokió 2020: Muszukajev Iszmail ötödik helyen végzett

2021.08.07. 12:55
A Magyarországot képviselő orosz születésű Muszukajev Iszmail elveszítette a bronzmérkőzést és így az ötödik helyen végzett a szabadfogású birkózók 65 kilós súlycsoportjában.