NFL: bajban a Kansas City Chiefs, hosszabbításban nyert a Green Bay

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Öt mérkőzés után negatív mérleggel áll a Kansas City Chiefs, miután a két évvel ezelőtti bajnok 38-20-ra kikapott a Buffalo Billstől az NFL legutóbbi játéknapján. 

Londonban csapott össze az Atlanta Falcons és a New York Jets, a pályaválasztó dominálva a meccset 17-0-ra is vezetett, így a 27-20-as eredmény nem is teljesen tükrözi a játék képét. Az atlantaiak irányítója Matt Ryan 342 yardot passzolt (2 touchdownpasszt) és az örökranglisán Eli Manninget megelőzve feljött a nyolcadik helyre a passzolt yardok tekintetében. 

Elképesztő hajrát hozott a Cincinnati Bengals-Green Bay Packers találkozó: 22-22-t követően Mason Crosby és Evan McPherson is kihagyott két-két mezőnygól-kísérletet, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban Crosby, aki sorozatban huszonhét mezőnygóllal nemrég franchise-rekordot döntött, ismét hibázott ám McPherson lába is megremegett. A Green Bay újra eljutott mezőnygól-távolságig, Crosby belőtte a labdát a póznák közé és így a "sajtfejűek" 25-22-re nyertek. 

Öt mérkőzés után már csak egyetlen veretlen csapat van az NFL-ben: az Arizona Cardinals ezúttal a San Francisco 49ers ellen nyert 17-10-re. A győztes touchdown-t DeAndre Hopkins szerezte. A címvédő Tampa Bay Buccaneers erődemonstrációnak is beillő meccsen 45-17-re győzte le a Miami Dolphinst. Tom Brady öt TD-passzt adott (összesen 411 yard), kettőt-kettőt Mike Evansnek és Antonio Brownnak. 

Támadójáték szempontjából a szezon eddigi legjobb negyedét játszotta egymással a Los Angeles Chargers és a Cleveland Browns. Az utolsó negyedóra 27-21-es clevelandi vezetésről indult, Mike Williams hatpontosával viszont a kaliforniaiak visszavették a vezetést. A vendégek viszont David Njoku révén visszavették a vezetést, de Austin Ekeler megint előnyhöz juttatta a Chargerst, hogy aztán Kareem Hunt is fusson egy hatpontost. Az őrült adok-kapoknak azonban nem volt még vége: Ekeler egy elkapással 41-42-re módosította az eredményt, ám a jutalomrúgás kimaradt. A Browns hamar elveszítette a labdát, Ekeler pedig újabb TD-t futva ismét előnyhöz juttatta a Los Angeles-i gárdát. A kétpontos kísérletet ugyan elrontották a hazaiak, de végül 47-42-re így is megnyerték a mérkőzést. 

A szakadó eső és az ítéletnapi időjárás miatt több mit 1 órán keresztül állt a játék a Kansas-Buffalo mérkőzésen, ám a Chiefs nem foghatja csak erre a vereséget. A két szezonnal ezelőtt bajnokságot nyerő, tavaly Super Bowl-t játszó gárdának lényegében esélye sem volt a győzelemre és a Bills 38-20-ra győzött az Arrowhead Stadiumban. Josh Allen nagyszerűen játszott, a vendégek irányítója 315 yardot passzolt, 59-et futott és összesen 4 touchdown-t ért el (három passzolt, egy futott), Patrick Mahomes viszont kétszer is eladta a labdát a túloldalon. A Chiefs jelenleg 2-3-as mérleggel áll, a Bills viszont 4-1-el vezeti a főcsoportját. 

Végeredmények:

Atlanta Falcons–New York Jets 27–20
Carolina Panthers–Philadelphia Eagles 18–21
Cincinnati Bengals–Green Bay Packers 22–25
Houston Texans–New England Patriots 22–25
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans 19–37
Minnesota Vikings–Detroit Lions 19–17
Pittsburgh Steelers–Denver Broncos 27–19
Tampa Bay Buccaneers–Miami Dolphins 45–17
Washington Football Team–New Orleans Saints 22–33
Las Vegas Raiders–Chicago Bears 9–20
Los Angeles Chargers–Cleveland Browns 47–42
Arizona Cardinals–San Francisco 49ers 17–10
Dallas Cowboys–New York Giants 44–20
Kansas City Chiefs–Buffalo Bills 20–38

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59440/pics/lead_800x600.jpg