Ökölvívás: villámgyors kiütések világszerte (videó)

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Három jelentős gálán is egyoldalú küzdelem alakult ki és született látványos kiütés a hétvége ökölvívóprogramjában. 

Kilencedik meccsét is kiütéssel nyerte Alen Babic. A horvátok nehézsúlyú reménysége azzal az amerikai Eric Molinával csapott össze, aki korábban Anthony Joshua és Deontay Wilder ellen is bokszolt világbajnoki övért. A korábbi világbajnoki kihívó azonban már nem a régi: Babic hat másodperc (!) után leütötte ellenfelét, aki ekkor még felált. A horvát ökölvívó támadott és látszott, hogy minél hamarabb be akarja fejezni a meccset. Az is csoda volt, hogy Molina "túlélte" az első három percet, majd a második felvonásban Babic fokozta a tempót és negyven másodpercen belül kétszer is földre küldte ellenfelét. A mérkőzésvezető tovább engedte a küzdelmet, de amikor Moliára negyedszer kellett számolni akkor beszüntette az egyoldalú küzdelmet. 

Jaron Ennis a legnagyobb válósúlyú ígéretnek számít és ezt az egykori vb-kihívó Thomas Dulorme ellen is bizonyította. A makulátlan mérlegű, 24 éves amerikai bokszoló Las Vegasban alig másfél perc alatt megsemmisítette szebb napokat látott ellenfelét aki ugyan még az első leütés után felkelt, de a másodiknál már a bíró leléptetéssel véget vetett a meccsnek. Ennis 28. meccsén után őrzi makulátlan mérlegét, a 26. KO-s győzelmét arató klasszis következő ellenfele az IBF és a WBC világbajnoka Errol Spence Jr lehet. 

Magyarországon is közvetítették  Jose Zepeda és Josue Vargas mérkőzését a kisváltósúlyú WBC Silver övért. A két bunyós már a mérlegelésen összecsapott egymással, így parázs csatára volt kilátás. A nagy küzdelem azonban elmaradt: Zepeda egy fejre mért balossal egy perc után padlóztatta ellenfelé. Vargas ugyan felkelt, de amikor a mexikói-amerikai beszorította őt a sarokban ahol nem tudott védekezni, a bíró közbelépett és alig egy menet után befejezettnek nyilvánította a küzdelmet. 

A Madison Square Gardenben rendezett gála finoman szólva sem a puerto ricóiakról szólt: harmatsúlyban az esélyesebb Carlos Carballo négyszer járta meg a padlót Jonas Sultan ellen, míg ő csak egyszer tudta leütni riválisát. A meccs végigment, Sultan egyhangú pontozással (mindhárom bírónál 94-93) győzött és elvette riválisa veretlenségét. 

Címkék: Ökölvívás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59546/pics/lead_800x600.jpg
Ökölvívás

További cikkek

Egyéni sportok

Ökölvívás: Joseph Parker nyerte az év egyik legjobb nehézsúlyú meccsét (videó)

2021.12.19. 10:00
A korábbi világbajnok Joseph Parker egyhangú pontozással verte az egykori vb-kihívót Derek Chisorát a manchesteri ökölvívógála …

Egyéni sportok

Ökölvívó ob: nagyszerű döntők, testvérek is nyertek aranyérmet

2021.12.18. 20:20
Remek döntőket hozott a 98. Papp László férfi amatőr ökölvívó országos bajnokság utolsó versenynapja Győrben.

Egyéni sportok

Ökölvívás: véres meccset nyert meg az orosz KO-király (videó)

2021.12.18. 11:30
Kiütéssel védte meg félnehézsúlyú világbajnoki öveit Artur Beterbijev a montreali gála főmérkőzésén és így továbbra is ő a világ legjobbja az IBF-nél a …

Egyéni sportok

Ökölvívás: újabb kiütéses győzelem a japán klasszistól (videó)

2021.12.14. 19:10
Megvédte világbajnoki öveit a harmatsúlyú Naoya Inoue aki nyolc menet alatt ütötte ki thai ellenfelét a tokiói ökölvívógálán.

Egyéni sportok

Ökölvívás: drasztikus szabályváltoztatás az amatőröknél

2021.12.13. 20:45
A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség megváltoztatja az amatőr mérkőzések pontozási rendszerét. Az új szabályok már 2022-ben életbe lépnek.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Donaire gyors kiütéssel maradt bajnok, Lomacsenko győzött (videó)

2021.12.12. 12:10
Nonito Donaire kiütéssel védte meg világbajnoki címét, Vaszil Lomacsenko pedig újabb győzelemmel lépett közelebb egy újabb …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Roy Jones Jr. hivatalosan is legenda lesz

2021.12.08. 17:15
Eldőlt, hogy többek között Roy Jones Jr., James Toney és Miguel Cotto is bekerül a Nemzetközi Ökölvívó Hírességek Csarnokába.

Egyéni sportok

Ökölvívás: újabb gyors KO a horvát nehézsúlyú reménységtől (videó)

2021.12.05. 09:40
Tizennegyedik mérkőzését is megnyerte a horvátok nehézsúlyú reménysége Filip Hrgovic, aki Las Vegasban ütötte ki aktuális ellenfelét.

Egyéni sportok

Ökölvívás: meglepetés és trónfosztás a New York-i ringháborúban (videó)

2021.11.28. 11:10
Nagyszerű mérkőzésen cserélt gazdát a WBO, WBA és az IBF könnyűsúlyú világbajnoki öve miután George Kambozas legyőzte az esélyesebbnek …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Crawford címet védett, sérülés vetett véget az év küzdelmének (videó)

2021.11.21. 09:45
Terence Crawford kiütötte Shwan Portert a Las Vegasban rendezett gála főmérkőzésén és így megvédte a WBO …