Ökölvívó-vb: a nyolcaddöntő volt a végállomás a magyaroknak

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Kovács Pál, Bernáth Attila és Kovács Richárd is vereséget szenvedett a Belgrádban rendezett ökölvívó-világbajnokság nyolcaddöntőjében és így a magyar küldöttség befejezte szereplését. 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (korábbi fotó)

Október 25-én vette kezdetét az ökölvívó-vb a belgrádi Stark Arénában. Fodor Milán (67 kg), Kozák László (71 kg), Hámori Ádám (86 kg), Fehér Koppány (+92 kg) és Csóka Nándor (54 kg) az első mérkőzésén veszített, így győztes meccs nélkül távozott a szerb fővárosból. A kick-boxban ötszörös világbajnok Veres Roland (60 kg) a második mérkőzésén megosztott (némileg véleményes) pontozással maradt alul a  tádzsik Abdurahman Yuqubovval szemben. A 75 kilós Mester Soma egyhangú pontozással kapott ki azeri ellenfelétől. 

A mai nyolcaddöntőkbe hárman jutottak el Bernáth Attila (51 kg), Kovács Richárd (63,5 kg) és Kovács Pál (80 kg) személyében. Először Bernáth lépett ringbe, a debreceni ökölvívó az első menetben bátortalan volt, a másodikban viszont nagyszerűen küzdött és ledolgozta ponthátrányát. A küzdőfelek elfáradtak a harmadik három percre és sokat szabálytalankodtak. A roppant intenzív mérkőzés akkor dőlt el, amikor az ifi-Eb győztes Bernáth földre került. Honfitársunk ugyan felállt, de végül mind az öt pontozó Zakirovot látta jobbnak. 

Kovács Richárd a mindössze 19 éves Kerme Özmerrel csapott össze. A magyar bokszolóra az első menetben számolni kellett egy jobbcsapot után (igaz a lassítások alapján szabálytalan volt Özmer ütése). Kovácsot ez a momentum megfogta és a második illetve a harmadik menetben is kontraboksszal próbálkozott, ám Özmer aktívabb és pontosabb volt, így ez a meccs is egyhangú pontozással ért véget. 

Kovács Pál ellenfele a kazah Nurbek Oralbaj volt. A félnehézsúlyú magyar sokat próbálkozott az első menetben, ám ellenfele pontosabb volt és így menetelőnybe került. Kovács a második és a harmadik mérkőzésrészben is bátran küzdött, de Oralbaj jobban bírta erőnléttel a küzdelmet és pontosabb volt. A meccs végül szintén egyhangú pontozással hozta a magyar küzdőfél ellenfelének győzelmét. 

A világbajnokságon pénteken illetve szombaton rendezik a döntőket. A finálékat Magyarországon a Sport Televízió közvetíti. 

Címkék: Ökölvívás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59557/pics/lead_800x600.jpg
Ökölvívás

További cikkek

Egyéni sportok

Ökölvívás: Joseph Parker nyerte az év egyik legjobb nehézsúlyú meccsét (videó)

2021.12.19. 10:00
A korábbi világbajnok Joseph Parker egyhangú pontozással verte az egykori vb-kihívót Derek Chisorát a manchesteri ökölvívógála …

Egyéni sportok

Ökölvívó ob: nagyszerű döntők, testvérek is nyertek aranyérmet

2021.12.18. 20:20
Remek döntőket hozott a 98. Papp László férfi amatőr ökölvívó országos bajnokság utolsó versenynapja Győrben.

Egyéni sportok

Ökölvívás: véres meccset nyert meg az orosz KO-király (videó)

2021.12.18. 11:30
Kiütéssel védte meg félnehézsúlyú világbajnoki öveit Artur Beterbijev a montreali gála főmérkőzésén és így továbbra is ő a világ legjobbja az IBF-nél a …

Egyéni sportok

Ökölvívás: újabb kiütéses győzelem a japán klasszistól (videó)

2021.12.14. 19:10
Megvédte világbajnoki öveit a harmatsúlyú Naoya Inoue aki nyolc menet alatt ütötte ki thai ellenfelét a tokiói ökölvívógálán.

Egyéni sportok

Ökölvívás: drasztikus szabályváltoztatás az amatőröknél

2021.12.13. 20:45
A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség megváltoztatja az amatőr mérkőzések pontozási rendszerét. Az új szabályok már 2022-ben életbe lépnek.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Donaire gyors kiütéssel maradt bajnok, Lomacsenko győzött (videó)

2021.12.12. 12:10
Nonito Donaire kiütéssel védte meg világbajnoki címét, Vaszil Lomacsenko pedig újabb győzelemmel lépett közelebb egy újabb …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Roy Jones Jr. hivatalosan is legenda lesz

2021.12.08. 17:15
Eldőlt, hogy többek között Roy Jones Jr., James Toney és Miguel Cotto is bekerül a Nemzetközi Ökölvívó Hírességek Csarnokába.

Egyéni sportok

Ökölvívás: újabb gyors KO a horvát nehézsúlyú reménységtől (videó)

2021.12.05. 09:40
Tizennegyedik mérkőzését is megnyerte a horvátok nehézsúlyú reménysége Filip Hrgovic, aki Las Vegasban ütötte ki aktuális ellenfelét.

Egyéni sportok

Ökölvívás: meglepetés és trónfosztás a New York-i ringháborúban (videó)

2021.11.28. 11:10
Nagyszerű mérkőzésen cserélt gazdát a WBO, WBA és az IBF könnyűsúlyú világbajnoki öve miután George Kambozas legyőzte az esélyesebbnek …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Crawford címet védett, sérülés vetett véget az év küzdelmének (videó)

2021.11.21. 09:45
Terence Crawford kiütötte Shwan Portert a Las Vegasban rendezett gála főmérkőzésén és így megvédte a WBO …