Kézilabda: győzött a férfi válogatott Bosznia ellen

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-24-re győzött Bosznia-Hercegovina ellen felkészülési mérkőzésen. 

Fotó: MTI/Szigetvváry Zsolt

Nem kezdett jól a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar csapat, hiszen a bosnyákok szerezték a meccs első három gólját. Mikler Roland elkapta a fonalat és elől is rendbe jött a hazaiak játéka és hamarosan 5-5 állt az eredményjelzőn, majd a 17.. percben már a mieink vezettek 8-7-re. Bár Benjamin Buric is remekül védett, de a magyarok így is 14-11-el jobban álltak a szünetben.

Fordulás után az ellenfél csökkentette a különbséget, de Mikler védései és a magyar lerohanások megakadályozták, hogy a bosnyákok egyenlítsenek. A vendégek kapujában Admir Ahmetasevic is kiválóan teljesített ám a magyarokat az sem törte meg, hogy kettős emberhátrányba is kerültek. A meccs két perccel a vége előtt dőlt el mikor Hanusz Egon gólt dobott. 

A magyar csapatban Máthé Dominik öt gólt szerzett, de  Bánhidi Bence, Ancsin Gábor, Lékai Máté és Hanusz három-három alkalommal volt eredményes. 

A szünetben 75. születésnapja alkalmából köszöntötték Vass Sándort korábbi 149-szeres válogatott játékost és egykori szövetségi kapitányt. A magyar kézilabdázás jeles alakja tagja volt az olimpiai negyedik (1980) és az olimpiai nyolcadik (1972) válogatottnak is, de az Elektromos színeiben volt többször kupagyőztes, bajnok illetve egyszer KEK-döntős is. Edzőként vb-elődöntőbe (1997) és Eb-hatodik (1998) vezette a magyar válogatottat. 

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 26-24 (14-11)

Érd, játékvezetők: Bíró, Kiss.
Magyarország: Borbély, Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 3, Bánhidi 3, Bodó, Bóka 2, Bujdosó, Győri, Hanusz 3, Leimeter, Lékai 3, Ligetvári, Máthé 5 (5), Nagy, Rodríguez Álvarez 2, Rosta, Sipos 1, Sunajko 2, Szita 2, Topic.
Bosznia-Hercegovina: Ahmetaszevics, B. Burics (kapusok), Sz. Burics 3, Faljics, Hamidovics, Haszeljics 2, Herceg 2, Kadrics 1, Keso 1, Klis 3, Malinovics 1, Mehmedovics, Ovcina 1, Perics 5 (3), Vegar 1, Vranjes 3, Vuksics 1. 

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.
Hétméteres: 5/5, ill. 3/6.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59587/pics/lead_800x600.jpg