UFC: pontozással tartották meg öveiket a bajnokok

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A váltósúlyú Kamaru Usman és a szalmasúlyú Rose Namajunas is pontozással védte meg világbajnoki címét a UFC 268-as gálán. 

Fotó: Jeff Bottari/Zuffa LLC

Alig egy héttel az előző világbajnoki címmérkőzéssel záruló esemény után ismét számozott gálát tartott a kevert harcművészetek legnagyobb szervezete a UFC. A New York-i Madison Square Gardenben rendezett esemény során két bajnok is kockára tette övét, ráadásul egy visszavágó keretében. 

Áprilisban az amerikai Rose Namajuas egy brutális fejrúgással fosztotta meg Csang Vej-lit a női szalmasúly bajnoki övétől. A két harcos most újra összecsapott és ezúttal jóval kiegyenlítettebb volt a küzdelem a két amazon között. Csang az első két-két és fél menetben dominált, ám Namajuas alaposan megnyomta a hajrát és a negyedik-ötödik mérkőzésrészt ő dominálta. Óriási kérdés volt, hogy a pontozók hogyan látták az összecsapást: az első döntnök 47-48-al az ázsiait látta jobbnak majd a második Namajuasnak adta a meccset hasonló arányban. A harmadik pontozó 49-46-al a címvédőt látta jobbnak és így Rose Namajuas megvédte világbajnoki címét. 

Kamarus Usman és Colby Covington a váltósúly trónjáért küzdött meg. A nigériai Usman 2019. decemberében 50 másodperccel a vége előtt ütötte ki vetélytársát, aki azóta vitatta az eredményt. Usman ötödik címvédése alkalmával ismét összecsaptak és hasonlóan az első összecsapáshoz nem kímélték egymást. Ezúttal a dráma elmaradt a hajrában és a meccs végigment. Két pontozó 47-46-al látta jobbnak a bajnokot, míg egy harmadik 49-46-ra értékelte a látottakat és így Kamaru Usman egyhangú pontozással védte meg világbajnoki címét. 

Címkék: Küzdősport, UFC
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/59603/pics/lead_800x600.jpg
Küzdősport,UFC

További cikkek

Amerika

Tömegverekedés a Csimajev-Diaz csata előtt

2022.09.09. 14:00
Las Vegasban, vasárnap hajnalban csap össze egymással a UFC-ben a svéd Hamzat Csimajev és az amerikai Nate Diaz, ám ütközetüket megelőzte a sajtótájékoztatójuk kezdete előtt kitört tömegverekedés.

Egyéni sportok

UFC: Francis Ngannou "stílust váltva" védte meg világbajnoki címét (videó)

2022.01.23. 10:30
A várakozásokkal ellentétben végigment Francis Ngannou és Cyril Gane mérkőzése a nehézsúlyú világbajnoki övéért a UFC …

Egyéni sportok

UFC: kikapott a verhetetlennek hitt Amanda Nunes (videó)

2021.12.12. 11:10
Óriási meglepetést hozott a UFC 269 gála ahol Julianna Pena legyőzte a több éve veretlen harmatsúlyú világbajnok Amanda Nunest.

Egyéni sportok

Küzdősport: magyar érmek a ju-jitsu vb-n, éremesélyek a karate-világbajnokságon

2021.11.17. 22:10
Négy magyar érem született a múlt héten befejeződött ju-jitsu világbajnokságon ,míg a kedden elkezdődő karate-vb-n több magyar …

Egyéni sportok

UFC: Glover Teixeira 42 évesen lett világbajnok (videó)

2021.10.31. 13:15
A veterán Glover Teixeira fojtással legyőzte a világbajnok Jan Błachowiczot és így elhódította a UFC félnehézsúlyú világbajnoki övét.

Egyéni sportok

Kick-box: hat magyar harcos is aranyérmes egyéniben!

2021.10.23. 13:30
Hat magyar aranyérem született az olaszországi Jesolóban rendezett kick-box világbajnokság egyéni döntőiben.

Egyéni sportok

UFC: brutális sérülés miatt ért véget Poirier és McGregor harmadik mérkőzése

2021.07.11. 07:20
Az első menet után beszüntették a küzdelmet Dustin Poirier és Conor McGregor harmadik mérkőzésén, miután az ír ketrecharcos súlyos …

Külföldi foci

Közvetítések: főszerepben a topligák és a férfi kézilabda-világbajnokság

2021.01.16. 07:30
Napestig tartó kínálattal érkezik a szombati nap: láthatjuk a topligákat, a férfi kézilabda-vb-t és a Ferencváros női kézilabda csapatát …

Csapatsportok

Közvetítések: pályán a női kézilabda-válogatott, városi rangadó Madridban

2020.12.12. 07:30
Megkezdi középdöntős szereplését a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, de Real Madrid-Atlético Madrid és Manchester …

Külföldi foci

Közvetítések: Manchesterben lép pályára a címvédő Liverpool, rangadók Olaszországban

2020.11.08. 07:30
Az elmúlt idényben az angol élvonal második helyén végző Manchester City a Liverpoolt fogadja.