NFL: az utolsó másodpercben jutott tovább a Cincinnati és a San Francisco (videó)

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Drámai mérkőzéseket rendeztek szombaton az NFL-ben, mivel mindkét főcsoport-döntő egy utolsómásodperces mezőnygóllal dőlt el. 

Az AFC-ben a főcsoportja élén záró Tennessee Titans fogadta azt a Cincinnati Bengalst, amely múlthéten 1991 után nyert egyáltalán ismét mérkőzést a rájátszásban. Hazai szempontból nem kezdődött jól a találkozó, mivel Ryan Tannehill rögtön a meccs elején eladta a labdát, ezt pedig Evan McPherson mezőnygóljával büntette a vendégcsapat. A Bengals rúgója az első negyedben még egyszer berúgta a labdát a póznák közé, megduplázva csapata előnyét (6-0). A Titans támadósora a második negyed közepére összekapta magát és az első érdemi akciójukat Derrick Henry futott touchdownnal fejezte be. Mivel a kétpontos kísérlet kimaradt és McPherson belőtt egy újabb mezőnygólt, így 9-6-ra a Cincinnati vezetett szünetben. 

A vendégek aztán a harmadik játékrészben tovább növelték a különbséget miután Joe Mixon futott be az ellenfél célterületére és mivel a jutalomrúgás is jó volt, így 6-16-ra módosult az eredmény. A Titans a negyvenharmadik percben egy mezőnygóllal visszajött a meccsbe, majd a Bengals labdavesztése után ismét támadhatott. Tannahill passzát AJ Brown azonnal pontokra váltotta és így az utolsó negyedóra 16-16-os döntetlenről kezdődhetett. 

A zárónegyedben a Titans védelme nem lassított, de a Cincinnati védekezése is magáért beszélt, így sokáig nem változott az eredmény. A "titánok" védősorának erejét jól jelzi, hogy Joe Burrowt összesen kilenc alkalommal saccelték, vagyis vitték a földre, ami egy irreálisan magas szám. A hazaiaknak megadatott a lehetőség, hogy támadjanak azért, hogy mezőnygól-távolságig jutva eldöntsék a meccset, ám ennek totálisan az ellenkezője történt meg: Tannehill passza felperdült az elkapó kezében, Logan Wilson pedig megszerezte a játékszert. A Bengals égette az időt majd McPherson lába akkor sem remegett meg, amikor 52 yardról a továbbjutásért kellett mezőnygólt rúgnia és így a Cincinnati Bengals az 1988-as szezon után ismét ott van az AFC-döntőjében. 

Joe Burrow sorozata ugyan megszakadt és egyszer eladta a labdát, valamint azzal, hogy kilencszer vitték földre nem lehet azt mondani, hogy jó meccse volt, ám így is 348 passzolt yarddal zárt, ebőől Ja`Marr Chase 109, Tee Higgins 96 yardot kapott el.  A vendégeknél hiába A.J Brown 142 elkapott yardja, Ryan Tannehill három interception-je és a többiek gyengébb teljesítménye megbosszulta önmagát. 

A Bengals a főcsoport-döntőben a Kansas City Chiefs-Buffalo Bills mérkőzés győzteséhez látogat jövő vasárnap. 

Mínusz tíz fok alatti hőmérsékletben, hazai pályán veretlen mérleggel fogadta a Green Bay Packers a San Francisco 49erst. A meccs végére már fagyott tundrára emlékeztető Lambeau Fielden a hazaiak Austin Dillon futott TD-jével hamar vezetést szereztek és mivel a 49ers támadósora nem volt túl potens az első félidőben így 7-0-s vezetésüket sokáig megőrizték. Jimmy Garoppolo eladott labdája után a második negyed utolsó percében a Green Bay eljutott mezőnygól-távolságig, ám Mason Crosby rúgását blokkolták, vagyis maradt az egy labdabirtoklásnyi különbség. 

A "negyvenkilencesek" csak három pontot tudtak ledolgozni a különbségből az utolsó negyed előtt, ám tizenegy és fél perccel a meccs végét megelőzően Crosby visszaállította a differenciát. Az idő pörgött, és a hazaiak támadósorának teljesítménye visszaesett. Úgy tűnt a vendégeknek öt percük van arra, hogy egy támadássorozattal kiegyenlítsenek, ám erre sem volt szükségük: négy perccel a vége előtt ugyanis a Packers puntját blokkolták és a hazaiak megzavarodott speciális egysége azt sem tudta, hogy hol a labda. Nem úgy, mint Talanoa Hufanga, aki visszahordta a célterületen belülre és mivel a jutalomrúgás is jó volt, újra döntetlen állt az eredményjelzőn. 

A Green Bay támadósora nem tudott reagálni a kialakult helyzetre, így a San Francisco három és fél perccel a vége előtt megkapta a labdát. A vendégek haladtak előre az egyre nagyobb havas szélben és az időt jól menedzselve mentek el mezőnygól-távolságig. Robbie Gouldnak 45 yardról, keresztszélben sem okozott gondot a mezőnygól-kísérletet pontokra váltani és mivel az idő letelt, így a San Francisco 49ers a szezon meglepetését produkálva kiejtette a Green Bayt. 

A hazaiak védelmére nem lehet panasz, az azonban sokat elmond, hogy az eladott labda nélkül teljesítő Aaron Rodgers csak Aaron Jonesnak és Davante Adamsnek tudott paszsolni, a többiek nem tettek hozzá semmit a meccshez. A 49ersnek így belefért az is, hogy Jimmy Garoppolo alig 131 passzolt yarddal zárjon, futásban pedig összesen 106 yardot érjenek el, ezt a meccset ugyanis a speciális egység (special team) nyerte meg számukra. 

A San Francisco 49ers jövő héten idegenben játszik a Super Bowlért a Tampa Bay Buccaneers-Los Angeles Rams mérkőzés győztesével. 

Végeredmények:

Tennessee Titans–Cincinnati Bengals 16–19
Green Bay Packers–San Francisco 49ers 10–13

Címkék: NFL, Amerikai futball
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60108/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball

További cikkek

Amerika

NFL: kikapott a New York Giants

2022.09.27. 08:15
A New York Giants - első vereségét elszenvedve - hazai környezetben kikapott a Dallas Cowboystól a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) harmadik játékhetének hétfői játéknapján.

Amerika

NFL: Rihanna lép fel a következő Super Bowlon

2022.09.26. 11:00
Rihanna lesz a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) következő nagydöntője, a Super Bowl félidei sztárfellépője.

Amerika

NFL: százszázalékos maradt a Miami és a Philadelphia

2022.09.26. 08:20
A Miami Dolphins és a Philadelphia Eagles is megőrizte hibátlan mérlegét a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) harmadik játékhetének vasárnapi játéknapján.

Amerika

NFL: legyőzte a Cleveland a Pittsburgh-öt

2022.09.23. 09:25
A Cleveland Browns hazai pályán 29-17-re legyőzte a csoportrivális Pittsburgh Steelerst a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) harmadik játékhetének a csütörtöki nyitómérkőzésén.

Amerika

NFL: magabiztosan nyert otthon a Buffalo és a Philadelphia

2022.09.20. 08:25
A Buffalo Bills és a Philadelphia Eagles egyaránt magabiztosan nyert otthon a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) második játékhetének hétfői játéknapján.

Amerika

NFL: óriási fordítások

2022.09.19. 08:10
Három elképesztő fordítást is láthattak a nézők a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 2. játékhetének vasárnapi játéknapján.

Amerika

NFL: második mérkőzését is megnyerte a Kansas City Chiefs

2022.09.16. 08:55
A Kansas City Chiefs 27-24-re legyőzte a vendég Los Angeles Chargers együttesét az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) második fordulójának csütörtöki …

Amerika

NFL: drámai befejezés Cincinnatiben, Mahomes brillírozott

2022.09.12. 08:35
A Pittsburgh Steelers drámai küzdelemben, hosszabbítás után nyert az előző idényben Super Bowl-vesztes Cincinnati Bengals otthonában.

Amerika

NFL: sima győzelemmel kezdett a legnagyobb esélyes a címvédő ellen

2022.09.09. 08:45
A bajnoki cím legfőbb várományosának tartott Buffalo magabiztos győzelemmel kezdett az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL).

Amerika

Forbes: továbbra is a Dallas Cowboys a legértékesebb klub

2022.09.08. 18:45
Továbbra is, immáron egymást követő hatodik évben a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Dallas Cowboys a világ legértékesebb sportklubja.