Ökölvívás: vitatható végeredmény egy vitathatatlan címmérkőzésen

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A skót Josh Taylor maradt a vitathatatlan kisváltósúlyú világbajnok (vagyis a WBC, a WBA, az IBF és a WBA övének birtokosa) miután sokak által vitatott pontozással legyőzte az angol Jack Catterallt. 

A Glasgowban rendezett gálán két brit ökölvívó csapott össze a kisváltósúlyú trónért, a címvédő Josh Taylor és a veretlen kihívó Jack Caterall személyében. Az első menetek már előrevetítették a meccs képét, a felek többször dulakodtak és szabálytalankodtak, igazán szép bokszot nem láthatott a publikum. A vezetőbíró próbálta ugyan kézben tartani az eseményeket, ám hiába figyelmeztette a feleket többször is szóban, nem hatott a bokszolókra. 

Taylor, aki első vitathatatlan címvédésére készült a küzdelem hevében felszakadt, Catterall pedig megpróbálta átvenni az irányítást. Ez annyira sikerült neki, hogy a nyolcadik menetben padlóra küldte a világbajnokot, akire először kellett számolni pályafutása során. Taylor összeszedte magát, de akárcsak a kihívót, őt is megintették szabálytalanságért. A nehezen pontozható mérkőzés végül végigment. 

A döntnökök közül az első Caterallt látta jobbnak 113-112 arányban, míg a második és a harmadik bíró 114-111-el és 113-112-vel Josh Taylornak adta a meccset, aki így megvédte világbajnoki címet, megőrizte makulátlan mérlegét és elvette Catterall veretlenségét. 

Címkék: Ökölvívás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60321/pics/lead_800x600.jpg
Ökölvívás

További cikkek

Egyéni sportok

Ökölvívás: trónfosztás Atlantic Cityben (videó)

2022.01.23. 11:55
Hét év után cserélt gazdát a WBC pehelysúlyú világbajnoki öve, miután a címvédő Gary Russell Jr. többségi döntéssel kikapott Mark Magsayotól az Atlantic Cityben rendezett gála …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Joseph Parker nyerte az év egyik legjobb nehézsúlyú meccsét (videó)

2021.12.19. 10:00
A korábbi világbajnok Joseph Parker egyhangú pontozással verte az egykori vb-kihívót Derek Chisorát a manchesteri ökölvívógála …

Egyéni sportok

Ökölvívó ob: nagyszerű döntők, testvérek is nyertek aranyérmet

2021.12.18. 20:20
Remek döntőket hozott a 98. Papp László férfi amatőr ökölvívó országos bajnokság utolsó versenynapja Győrben.

Egyéni sportok

Ökölvívás: véres meccset nyert meg az orosz KO-király (videó)

2021.12.18. 11:30
Kiütéssel védte meg félnehézsúlyú világbajnoki öveit Artur Beterbijev a montreali gála főmérkőzésén és így továbbra is ő a világ legjobbja az IBF-nél a …

Egyéni sportok

Ökölvívás: újabb kiütéses győzelem a japán klasszistól (videó)

2021.12.14. 19:10
Megvédte világbajnoki öveit a harmatsúlyú Naoya Inoue aki nyolc menet alatt ütötte ki thai ellenfelét a tokiói ökölvívógálán.

Egyéni sportok

Ökölvívás: drasztikus szabályváltoztatás az amatőröknél

2021.12.13. 20:45
A Nemzetközi Ökölvívó-szövetség megváltoztatja az amatőr mérkőzések pontozási rendszerét. Az új szabályok már 2022-ben életbe lépnek.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Donaire gyors kiütéssel maradt bajnok, Lomacsenko győzött (videó)

2021.12.12. 12:10
Nonito Donaire kiütéssel védte meg világbajnoki címét, Vaszil Lomacsenko pedig újabb győzelemmel lépett közelebb egy újabb …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Roy Jones Jr. hivatalosan is legenda lesz

2021.12.08. 17:15
Eldőlt, hogy többek között Roy Jones Jr., James Toney és Miguel Cotto is bekerül a Nemzetközi Ökölvívó Hírességek Csarnokába.

Egyéni sportok

Ökölvívás: újabb gyors KO a horvát nehézsúlyú reménységtől (videó)

2021.12.05. 09:40
Tizennegyedik mérkőzését is megnyerte a horvátok nehézsúlyú reménysége Filip Hrgovic, aki Las Vegasban ütötte ki aktuális ellenfelét.

Egyéni sportok

Ökölvívás: meglepetés és trónfosztás a New York-i ringháborúban (videó)

2021.11.28. 11:10
Nagyszerű mérkőzésen cserélt gazdát a WBO, WBA és az IBF könnyűsúlyú világbajnoki öve miután George Kambozas legyőzte az esélyesebbnek …