Ökölvívás: vitatható végeredmény egy vitathatatlan címmérkőzésen

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A skót Josh Taylor maradt a vitathatatlan kisváltósúlyú világbajnok (vagyis a WBC, a WBA, az IBF és a WBA övének birtokosa) miután sokak által vitatott pontozással legyőzte az angol Jack Catterallt. 

A Glasgowban rendezett gálán két brit ökölvívó csapott össze a kisváltósúlyú trónért, a címvédő Josh Taylor és a veretlen kihívó Jack Caterall személyében. Az első menetek már előrevetítették a meccs képét, a felek többször dulakodtak és szabálytalankodtak, igazán szép bokszot nem láthatott a publikum. A vezetőbíró próbálta ugyan kézben tartani az eseményeket, ám hiába figyelmeztette a feleket többször is szóban, nem hatott a bokszolókra. 

Taylor, aki első vitathatatlan címvédésére készült a küzdelem hevében felszakadt, Catterall pedig megpróbálta átvenni az irányítást. Ez annyira sikerült neki, hogy a nyolcadik menetben padlóra küldte a világbajnokot, akire először kellett számolni pályafutása során. Taylor összeszedte magát, de akárcsak a kihívót, őt is megintették szabálytalanságért. A nehezen pontozható mérkőzés végül végigment. 

A döntnökök közül az első Caterallt látta jobbnak 113-112 arányban, míg a második és a harmadik bíró 114-111-el és 113-112-vel Josh Taylornak adta a meccset, aki így megvédte világbajnoki címet, megőrizte makulátlan mérlegét és elvette Catterall veretlenségét. 

Címkék: Ökölvívás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60321/pics/lead_800x600.jpg
Ökölvívás

További cikkek

Egyéni sportok

Női ökölvívó-vb: újabb két magyar vereség

2023.03.19. 18:00
Továbbra is várni kell az első magyar győzelemre az Új-Delhiben zajló női ökölvívó-világbajnokságon, mivel a negyedik versenynapon szerepelt Mezei Petra és Szűcs Szabina is kikapott a …

Egyéni sportok

Tyson Fury megőrizte bokszvilágbajnoki címét

2022.12.04. 12:10
Továbbra is a brit Tyson Fury a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, mivel a szombat éjszaka a címvédő összecsapásán technikai KO-val legyőzte honfitárs kihívóját, Derek Chisorát.

Egyéni sportok

Ökölvívás: mégsem lesz Fury-Joshua ökölvívócsata

2022.09.26. 19:30
A két héttel ezelőtti hírekkel ellentétben várhatóan mégsem csap össze egymással a két nehézsúlyú brit ökölvívó, Tyson Fury és Anthony Joshua.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Mayweather újból bokszol McGregorral

2022.09.21. 17:15
A veretlenül visszavonult bokszvilágbajnok, Floyd Mayweather Jr. bejelentette, hogy másodszor is ringbe száll a ketrecharcos ír Conor McGregor ellen.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Álvarez megint legyőzte Golovkint, és megtartotta négy vb-övét

2022.09.18. 09:25
A mexikói Saúl Álvarez egyhangú pontozással legyőzte a kazah Gennagyij Golovkint szombat este a profi bokszolók Las Vegas-i gáláján.

Egyéni sportok

Ökölvívás: december 3-án csap össze a ringben Fury és Joshua

2022.09.13. 13:50
December 3-án léphet szorítóba a két brit nehézsúlyú világklasszis bokszoló, Tyson Fury és Anthony Joshua, miután az időpontban is megállapodtak a felek.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Kovács István visszatér a WBO-hoz

2022.08.30. 14:40
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetségtől (IBA) júliusban távozott Kovács István ismét a Boksz Világszervezetnél (WBO) fog tevékenykedni.

Egyéni sportok

Ökölvívás: trónfosztás Atlantic Cityben (videó)

2022.01.23. 11:55
Hét év után cserélt gazdát a WBC pehelysúlyú világbajnoki öve, miután a címvédő Gary Russell Jr. többségi döntéssel kikapott Mark Magsayotól az Atlantic Cityben rendezett gála …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Joseph Parker nyerte az év egyik legjobb nehézsúlyú meccsét (videó)

2021.12.19. 10:00
A korábbi világbajnok Joseph Parker egyhangú pontozással verte az egykori vb-kihívót Derek Chisorát a manchesteri ökölvívógála …

Egyéni sportok

Ökölvívó ob: nagyszerű döntők, testvérek is nyertek aranyérmet

2021.12.18. 20:20
Remek döntőket hozott a 98. Papp László férfi amatőr ökölvívó országos bajnokság utolsó versenynapja Győrben.