Női röplabda Eb-selejtező: sima magyar siker Ciprus ellen

sportfaktor.hu

A magyar női röplabda-válogatott a papírformának megfelelően 3-0-ra legyőzte a vendég ciprusi csapatot Budapesten az Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában.

Az európai rangsorban 22. helyezett magyar együttes a múlt szombati nyitányon legyőzte idegenben a portugálokat, majd szerdán a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban nagy csatában, 3-2-re kikapott az ukránoktól.

A sorozatban ötödik Eb-részvételükre hajtó magyarokra papíron szombaton várt a legkönnyebb feladat, ugyanis a ciprusiak (35.) messze a csoport leggyengébb együttesének számítanak, eddigi mindkét mérkőzésükön három szettben maradtak alul.

Vollmer ezt is figyelembe véve szinte teljes sort cserélt az előző két összecsapáshoz képest, és most azok kaptak lehetőséget a bizonyításra, akik eddig keveset, vagy egyáltalán nem játszottak.

Az első szett eleje talán részben ezért is szorosan alakult, de az első labdamenetekben látott bizonytalanságot hamar levetkőzte a házigazda. A magyarok pontos támadásbefejezéseikkel, valamint eredményes sáncmunkájukkal pillanatok alatt nagy előnyt alakítottak ki, amelyet a hajráig folyamatosan növeltek és simán szerezték meg az összetett vezetést.

A második játszmára sem változott a mérkőzés képe: a magyarok minden játékelemben felülmúlták a vendégcsapatot. A szigetországiaknak - akiknek válogatottjából csak ketten nem játszanak odahaza - többször meggyűlt a bajuk az alapvető játékelemekkel, ezzel szemben a magyaroknál szinte mindenki jó teljesítményt nyújtott, így könnyedén duplázták meg előnyüket.

A harmadik felvonásra visszaesett a hazai játékosok koncentrációja és sok ki nem kényszerített hibát követtek el, így 11-11-nél egyenlő volt az állás, sőt a ciprusiak a vezetést is átvették. A vendéglátók ezt követően megrázták magukat, rendezték a játékukat és fordítottak, majd Gyimes Zsófia támadása után kisvártatva a győzelmet ünnepelhették.

A 75 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Petőváry Panni volt 13 ponttal.

A találkozó után Andreas Vollmer az MTI kérdésére elmondta, fontos volt, hogy csapata az első labdamenettől megmutassa, egyesélyes a mérkőzés, ezt pedig a játékosok meg is tették.

"A blokkunk és a támadási hatékonyságunk is rendben volt, és bár a harmadik szettben a nyitásfogadással voltak problémáink, összességében elégedett vagyok a látottakkal"

- értékelt a német tréner.

Hozzátette, örül, hogy azok a röplabdázók, akik eddig kevesebbet játszottak, megmutatták, hogy számíthat rájuk. Ezt azért is tartotta fontosnak, mert már a remélt sikeres Eb-kvalifikáció utáni, jövő nyári periódust is szem előtt kell tartaniuk.

"Mindenkinek be kell bizonyítania, hogy helye van a keretben, és ezt ma minden pályára lépő játékos meg is tette. Jól játszottunk, három pontot szereztünk, mostantól a kvalifikációs sorozat második felére koncentrálunk"

- zárta Vollmer.

A német Andreas Vollmer két győzelemmel és egy vereséggel, hét ponttal álló együttese jövő szombaton Cipruson folytatja szereplését.

A hat selejtezőcsoport mindegyikéből az első két helyezett jut ki a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.

Európa-bajnoki selejtező, 3. forduló, C csoport:

Magyarország-Ciprus 3-0 (13, 10, 17)

A legeredményesebb játékosok: Petőváry 13, Gyimes 12, Papp O. 10, illetve Zembyla 10

Az állás: 1. Magyarország 7 pont/3 mérkőzés, 2. Ukrajna 5/2, 3. Portugália 3/2, 4. Ciprus 0/3Címkék: röplabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60436/pics/lead_800x600.jpg
röplabda

További cikkek

Csapatsportok

Női röplabda Eb-selejtező: sima győzelemmel zártak a magyarok

2022.09.10. 20:35
Az Európa-bajnoki résztvevő magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra legyőzte a vendég portugál csapatot a selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában Békéscsabán.

Csapatsportok

Női röplabda Eb-selejtező: újabb sima magyar siker Ciprus ellen, közel a kijutás

2022.09.03. 20:55
A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra nyert Cipruson az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, ezzel közel került a …

Csapatsportok

Röplabda Eb: Olaszország óriási döntőben győzte le Szlovéniát

2021.09.19. 23:40
Elképesztően izgalmas, ötszettes mérkőzésen győzte le Olaszország Szlovéniát a férfi röplaba Európa-bajnokság katowicei döntőjében.

Csapatsportok

Női röplabda Eb: Olaszország trónfosztást hajtott végre a döntőben

2021.09.04. 22:20
Olaszország nyerte a női röplabda Európa-bajnokságot, miután a belgrádi döntőben 3:1 arányban legyőzte a kétszeres címvédő Szerbiát.

Csapatsportok

Női röplabda Eb: érvényesült a papírforma, a nyolcaddöntő volt a végállomás

2021.08.29. 22:00
A magyar női röplabda-válogatott 3:0-ra kikapott Szerbiától az Európa-bajnokság belgrádi nyolcaddöntőjében.

Csapatsportok

Női röplabda Eb: nyert helyzetből veszített és nehéz helyzetben a magyar válogatott

2021.08.25. 20:45
Kétszettes előnyről veszített a magyar női röplabda-válogatott Fehéroroszország ellen a Zadarban rendezett Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Női röplabda Eb: egy szettet nyert a horvátok ellen a magyar válogatott

2021.08.24. 19:20
A magyar női röplabda-válogatott 3:1-re kikapott Zadarban Horvátországtól az Európa-bajnokságon, de megőrizte esélyét a továbbjutásra az utolsó …

Csapatsportok

Női röplabda Eb: nem borult a papírforma, az olaszok legyőzték a magyarokat

2021.08.22. 21:50
A magyar női röplabda-válogatott 3:0 arányban kikapott a világbajnoki döntős Olaszországtól az Európa-bajnokság zadari mérkőzésén.

Csapatsportok

Női röplabda Eb: drámai vereséget szenvedett Svájc ellen a magyar válogatott

2021.08.21. 23:05
Hiába volt közel ahhoz, hogy kétszettes előnybe kerüljön, a magyar női röplabda-válogatott öt játszmában kikapott Svájctól az …

Csapatsportok

Női röplabda Eb: Szlovákia legyőzésével kezdett a magyar válogatott

2021.08.20. 23:00
A magyar női röplabda-válogatott győzelemmel kezdte az Európa-bajnokságot, miután 3:1-re legyőzte Szlovákiát Zadarban.