Birkózó-vb: szövetségi kapitánya nélkül utazik csütörtökön a kötöttfogású csapat

sportfaktor.hu

Az utazás előtti napon alig egyórás tréninget vezényelt Lőrincz Viktor és Takács Ferenc a magyar kötöttfogású-válogatottnak, amely szombaton jó szereplésben bízva kezdi meg szereplését a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Szerdán a bő keret, illetve több külföldi válogatott közös tatai tréningjéről Módos Péter szövetségi kapitány igazoltan hiányzott, ugyanis kedden gyermeke született, így nem csupán a gyakorlást, hanem a vb-t is kihagyja. Ugyanakkor két segítőjének vezetésével is éremszerzésekre lehet képes a csapat, amely a tokiói olimpiát követően lezajlott generációváltás után kifejezetten fiatal, ennek ellenére már a tavaszi budapesti Európa-bajnokságon is bizonyította, hogy ütőképes.

A válogatott a hazai kontinensviadalon úgy nyert négy érmet, hogy legmagasabban rangsorolt tagja, az olimpiai ötödik, vb-ezüstérmes Szőke Alex (97 kg) sérülés miatt nem indulhatott, a tavalyi Eb-második Lévai Zoltán (77 kg) pedig 2021-es szívizomgyulladása után erőben még nem érte teljesen utol magát.

A szerb fővárosban viszont Szőke is ott lesz, ahogy Lévai Zoltán, valamint a BOK Csarnokban győztes Fritsch Róbert (72 kg), az ugyanott ezüstérmes Váncza István (67 kg) és Vitek Dáriusz (130 kg), illetve Eb-harmadik Lévai Tamás (82 kg).

"Minden rendben, jól vagyok. Bízom benne, hogy jól sikerül a verseny"

- jegyezte meg a tréning végén Szőke Alex, akiről Lőrincz Viktor elmondta, hogy a sérülését követően fel tudott pörögni és jó minőségű munkát végzett, így ő is bízik abban, hogy ki tudja magából hozni a maximumot a világbajnokságon.

A fiatal tréner az ESMTK-KIMBA 97 kilósával és a csapat többi tagjával kapcsolatban is azt hangsúlyozta, hogy nem akar terhet rakni rájuk, szereplésükkel kapcsolatban nem kíván jósolgatni.

"Ez egy fiatal csapat, pont elég nagy a teher rajtuk, és nem szeretnénk pluszban tenni rájuk. Én nagyon bízom bennük és ha kibirkózzák magukból, ami bennük van, illetve megbirkóznak a nyomással, amit egy vb jelent, akkor bármi megtörténhet, több versenyzőnkkel is"

- nyilatkozta a tavalyi tokiói játékokon második, Eb-győztes, vb-ezüstérmes Lőrincz Viktor.

A világbajnokság szombaton kezdődik. A nyitónapon Fritsch Róbert, Lévai Zoltán és Losonczi Dávid (87 kg) képviseli a magyar színeket.

A nők hétfőn, a szabadfogásúak pedig csütörtökön mutatkoznak be a jövő vasárnap záruló vb-n. Amint az szerdán, Tatán elhangzott, a magyar női csapat öt- helyett négytagú lesz, mivel a Budapesten Eb-bronzérmes Dollák Tamara sérülés miatt nem léphet szőnyegre.

Címkék: birkózás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60558/pics/lead_800x600.jpeg
birkózás

További cikkek

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Muszukajev Iszmail bronzérmes

2022.09.18. 19:20
Muszukajev Iszmail bronzérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokságon a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Tamás bronzérmes

2022.09.12. 20:50
Lévai Tamás bronzérmet nyert hétfőn a belgrádi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Zoltán ezüst-, Losonczi Dávid bronzérmes

2022.09.11. 21:15
A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán ezüst-, míg a 87 kg-ban érdekelt Losonczi Dávid bronzérmet nyert vasárnap a belgrádi …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is ötödik

2021.10.10. 19:45
Takács István és Torba Erik is elveszítette a bronzmérkőzését és így mindketten az ötödik helyen végeztek az Oslóban rendezett birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szőke Alex ezüstérmes!

2021.10.09. 19:20
A döntőben kikapott és így ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjában versenyző Szőke Alex az Osloban rendezett birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is a bronzéremért mérkőzik

2021.10.09. 18:00
Torba Erik és Takács István is elveszítette az elődöntőjét és így mindkét kötöttfogású magyar birkózó a bronzéremért mérkőzik vasárnap az …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is elődöntős!

2021.10.09. 14:40
A 63 kilós Torba Erik és a 87 kilós Takács István is biztosan éremért küzdhet kötöttfogásban az Osloban rendezett birkózó-világbajnokságon, miután mindkét magyar birkózó …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Tamás és Szabó László is az ötödik helyen végzett

2021.10.08. 20:15
A 77 kilós Lévai Tamás és a 82 kg-ban induló Szabó László is az ötödik helyen végzett az Osloban rendezett birkózó világbajnokság …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szőke Alex hátrányból felállva jutott döntőbe!

2021.10.08. 18:10
Óriási küzdelmet követően a kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjában induló Szőke Alex bejutott az Osloban rendezett világbajnokság döntőjébe.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szabó László is a bronzéremért küzdhet

2021.10.08. 12:50
Mindkét vigaszágas meccsét megnyerte és így a bronzéremért mérkőzhet a kötöttfogásúak 82 kilós súlycsoportjában induló Szabó László az oslói birkózó-világbajnokságon.