Wladár Sándor szerint Kós Hubertnek lendületet ad majd az amerikai környezet

sportfaktor.hu

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szerint Kós Hubertnek előnyére válhat, hogy a jövőben az Egyesült Államokban készül.

A sportvezető az M4 Sport Sporthíradó című műsorában kedden elmondta: nagyszerű edzőnek tartja Bob Bowmant, a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi trénerét, akinek irányításával a jövőben készül majd a 19 esztendős, a római kontinensviadalon 200 méter vegyesen győztes magyar tehetség.

"Hubi egy kicsit megrekedt itt Magyarországon, ennek különböző okai vannak. Ez a váltás az ő döntése volt, amiben mi támogatjuk, aztán majd megnézzük egy év múlva, hogy hol tart"

- nyilatkozta. Hozzátette: Bowmannél az új versenyzők mindig tiszta lappal indulnak, mindegy, ki honnan jött és milyen eredményeket ért el korábban.

"Úgy van vele, hogy van egy év munka, ha elvégzitek, akkor maradtok, amennyiben viszont nem úgy szerepeltek, álltok hozzá ehhez a kérdéshez, akkor pedig mentek"

- mondta.

"Teljesen biztos vagyok benne, hogy Kós Hubi el fogja végezni a munkát, szerintem neki egy lökést, lendületet ad az Egyesült Államokban az egyetemi ösztöndíjas szisztéma, olyan versenyzőtársakkal, akik majd támogatják az ő fejlődését".

Wladár Sándor a beszélgetés során kiemelte a szövetség szervezésében indított, immár egyéves Úszó Nemzet-programot, amelyet szeptemberben 16 ezer gyerekkel folytatnak. Hozzátette: 20 városban közel 230 intézménnyel, iskolával és óvodával dolgoznak össze, a logisztikát pedig több mint száz busszal oldják meg. A közeljövő tervei között az szerepel, hogy három év alatt fokozatosan érjék el a százezer főt a résztvevői létszámot illetően.

Az elnök kitért a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka karrierjének folytatására, amely kapcsán szerinte mindenképpen az érintett sportolónak kell meghoznia a döntéseket.

"Sajnos közelről láttam a római Európa-bajnokságon a négyszáz vegyesét, nem volt szép látvány. Én kívánok neki sok erőt ahhoz, hogy tudja folytatni, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon, neki magának is át kell állni. Az úszás olyan, hogy teljes embert kíván, napi huszonnégy órában fejben ott kell lenni, nincs magánélet, nincs szerelem, nincs utazás, csak a monoton munka. Ha vissza tud ebbe állni, akkor ott lehet, ha nem, akkor sajnos azt kell mondjam, hogy a száz érmet nem fogja elérni"

- nyilatkozta.

Hosszú egy hónappal ezelőtt a római kontinensbajnokságon a selejtezőben összesítésben a negyedik időt úszta ugyan, de mivel két honfitársa, Jakabos Zsuzsanna és Mihályvári-Farkas Viktória is megelőzte, így a szabályok értelmében nem folytathatta szereplését. A 33 éves Hosszú visszavonulását illetően korábban úgy fogalmazott, hogy világversenyeken mindenképpen szeretne száz éremig eljutni - jelenleg 97-nél jár, Rómában a 4x200 méteres női gyorsváltó tagjaként bronzzal gazdagította kollekcióját -, de az önmagában még nem jelenti automatikusan karrierjének a végét.

Címkék: Úszás, Kós Hubert
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60633/pics/lead_800x600.jpg
Úszás,Kós Hubert

További cikkek

Egyéni sportok

Úszás: edzője szerint nagyon sokat javult Milák Kristóf hozzáállása

2022.09.22. 17:50
Edzője, Virth Balázs szerint nagyon sokat javult az olimpiai bajnok Milák Kristóf hozzáállása az idei szezonban.

Egyéni sportok

Junior úszó-vb: arannyal és ezüsttel kezdtek a magyarok Limában

2022.08.31. 08:15
Egy-egy arany- és ezüstéremmel kezdték szereplésüket kedden a magyarok a Limában zajló junior úszó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Úszás: Kós Hubert Michael Phelps korábbi edzőjével folytatja

2022.08.30. 13:10
Kós Hubert Európa-bajnok úszó az Egyesült Államokban, a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi edzőjének, Bob Bowmannek az irányítása mellett folytatja …

Egyéni sportok

Vizes Eb: elkeseredettek a magyar nyíltvízi úszók, de várják az egyéni számokat

2022.08.18. 20:20
A csapatverseny törlése miatt elkeseredettek a római vizes Európa-bajnokság nyíltvízi küzdelmeire készülő magyar sportolók, …

Egyéni sportok

Vizes Eb: törölték a nyíltvízi úszók csapatversenyét

2022.08.18. 14:45
A várható kedvezőtlen időjárási körülmények miatt a római úszó Európa-bajnokság szervezői törölték a nyíltvízi úszók küzdelmeiből a csapatversenyt.

Egyéni sportok

Vizes Eb: Kós arany-, Késely bronzérmes a medencés úszás zárónapján

2022.08.17. 19:50
Kós Hubert arany-, Késely Ajna pedig bronzérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság zárónapján.

Egyéni sportok

Vizes Eb: Késely Ajna bronzérmes 400 méter gyorson

2022.08.17. 19:30
Késely Ajna bronzérmet nyert 400 méter gyorson szerdán a római úszó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Vizes Eb: Kós Hubert aranyérmes 200 méter vegyesen

2022.08.17. 19:20
Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen szerdán a római úszó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Vizes Eb: Milák meglepetésekkel készül

2022.08.17. 15:20
Nem tartott nagy ünneplést utolsó úszását követően, jövőre pedig meglepetésekkel készül Milák Kristóf, aki kedden fejezte be a szereplését a római kontinensviadalon, három arannyal és két ezüsttel.

Egyéni sportok

Vizes Eb: két magyar a dobogó tetején

2022.08.16. 20:45
A magyarok négy arannyal, hét ezüsttel és két bronzzal a hollandokat megelőzve feljöttek az éremtáblázat második helyére.