Tenisz: reakciók Roger Federer visszavonulásának bejelentésére

sportfaktor.hu

Reakciók azt követően, hogy a svájciak 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes sztárja, Roger Federer csütörtökön bejelentette: a jövő heti Laver Kupa után befejezi pályafutását.

A wimbledoni szervezők - Federer itt rekordot jelentő nyolc elsőséget szerzett -:

"Roger, hol kezdjük? Megtiszteltetés volt tanúja lenni az utazásodnak, és látni, ahogy a szó minden értelmében bajnok lettél. Annyira hiányozni fog a látvány, ahogy pályáinkat feldíszíted, de egyelőre csak annyit mondhatunk, hogy köszönjük azokat az emlékeket és örömet, amelyeket oly sok embernek adtál."

Juan Martín del Potro:

"SZERETLEK, Roger! Köszönöm mindazt, amit a teniszben és velem tettél. A teniszvilág soha nem lesz ugyanolyan nélküled."

Andy Roddick, aki a 2009-es wimbledoni döntőt elveszítette Federerrel szemben:

"Egészségedre, Roger! Köszönöm a közös emlékeket, barátom. Megtiszteltetés volt, hogy időt és tapasztalatot oszthattam meg veled a sportágunk legszentebb terein. Emellett jó időnek tűnik, hogy elkezdjek edzeni Wimbledonra. (Nyilván viccelek)."

A Roland Garros szervezői:

"Inspiráció a pályán és azon kívül is. Köszönjük, Roger!"

A Laver Kupa - ahol Federer a jövő héten még pályára lép visszavonulása előtt - szervezői:

"Gratulálunk a természetfeletti pályafutáshoz. Köszönjük, hogy soha véget nem érő inspirációforrás vagy!"

Denis Shapovalov:

"Példakép vagy számomra és még sokan másoknak! Köszönök mindent, Roger! Megtiszteltetés számomra, hogy megoszthattam veled a teniszpályát!"

David Ferrer:

"A legszomorúbb nap a teniszben. Köszönöm, Federer úr!"

Gary Lineker korábbi labdarúgó, televíziós személyiség:

"Az élet egyik legnagyobb öröme volt nézni, ahogy játszol. Olyan sok örömet okoztál sokaknak. Sok sikert mindenhez, ami ezután következik."

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke:

"Federer egy úr a pályán és azon kívül is, ráadásul egy igazi olimpiai bajnok. Gratulálok a kiemelkedő karrieredhez, és sok sikert a jövőben is. Remélhetőleg, még keresztezik az útjaink egymást."

Billie Jean King volt női világelső:

"Federer a bajnokok bajnoka. Nemzedékének a legsokoldalúbb játékosa, aki világszerte meglepő gyorsaságával és kiváló játékintelligenciájával hódította meg a rajongók szívét."

Carlos Alcaraz jelenlegi világelső:

"Roger volt az egyik példaképem és inspirációs forrásom. Köszönök mindent, amit a sportágunkkal tettél. Szeretnék még veled játszani!"

Rafael Nadal, aki 24-16-os győzelmi mérleggel büszkélkedhet Federer ellen:

"Kedves Roger, barátom és vetélytársam! Bárcsak sose jött volna el ez a nap! Személy szerint szomorú nap ez nekem és az egész sportvilágnak. Öröm és megtiszteltetés volt ezek alatt az évek alatt megosztani veled a pályán azt a sok csodálatos pillanatot. Még sok közös dolgunk lesz a jövőben, ezt mindketten tudjuk."

Címkék: Tenisz, Roger Federer
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60656/pics/lead_800x600.jpg
Tenisz,Roger Federer

További cikkek

Egyéni sportok

Laver Kupa: Federer vereséggel búcsúzott

2022.09.24. 09:40
Roger Federer profi pályafutása utolsó mérkőzésén Rafael Nadallal párosban kikapott a férfi teniszezők londoni Laver Kupáján, így az első nap után 2-2-re áll az európai csapat és a világválogatott.

Egyéni sportok

Laver Kupa: Federer Nadal párospartnereként búcsúzik

2022.09.22. 13:45
Eldőlt, hogy Roger Federer Rafael Nadal párospartnereként búcsúzik a profi tenisztől a péntektől vasárnapig tartó Laver Kupán.

Egyéni sportok

Djokovic: Federer az egyetemes sport egyik legnagyobbja

2022.09.22. 11:45
Novak Djokovic korábbi tenisz-világelső az egyetemes sport egyik legnagyobb alakjának nevezte az utolsó mérkőzését pénteken játszó Roger Federert.

Egyéni sportok

Laver Kupa: Federer párosmeccsen búcsúzik, reméli, Nadal partnereként

2022.09.21. 15:50
Roger Federer párosmeccsen búcsúzik a profi tenisztől a péntektől vasárnapig tartó Laver Kupán.

Egyéni sportok

Tenisz: Gálfi Dalma korán búcsúzott, Babos Tímea mérkőzése félbeszakadt

2022.09.19. 18:00
Gálfi Dalma két játszmában kikapott az amerikai Emma Navarrótól a Római Teniszakadémián zajló, 115 ezer dollár összdíjazású salakpályás …

Egyéni sportok

Bukaresti tenisztorna: Jani Réka döntőbe jutott

2022.09.17. 14:25
Jani Réka döntőbe jutott a Bukarestben zajló 115 ezer dollár (45 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

Egyéni sportok

Davis Kupa: Fucsovics nyert, a magyarok legyőzték az ukránokat

2022.09.16. 20:15
Fucsovics Márton megnyerte pénteken a harmadik egyes mérkőzést, így a magyar teniszválogatott 3-1-re legyőzte az ukránokat Vilniusban a Davis Kupa osztályozóján.

Egyéni sportok

Davis Kupa: Piros is nyert, a diadal küszöbén a magyarok

2022.09.15. 20:45
Fucsovics Márton után Piros Zsombor is nyert, így a magyar teniszválogatott 2-0-ra vezet az ukránok ellen Vilniusban a Davis Kupa osztályozójának csütörtöki nyitónapja után.

Egyéni sportok

Davis Kupa: Fucsovics győzelmével kezdtek a magyarok

2022.09.15. 19:10
Fucsovics Márton győzelmével kezdett a magyar teniszválogatott az ukránok ellen Vilniusban a Davis Kupa osztályozójának csütörtöki nyitónapján.

Egyéni sportok

Tenisz: Roger Federer a Laver Kupa után visszavonul

2022.09.15. 16:35
A korábbi világelső és 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Roger Federer a jövő péntektől vasárnapi tartó Laver Kupa férfi bemutató tenisztorna után befejezi profi pályafutását.