Birkózó-vb: Muszukajev Iszmail bronzérmes

sportfaktor.hu

Muszukajev Iszmail bronzérmet nyert vasárnap a belgrádi birkózó-világbajnokságon a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában.

Az FTC kabard származású sportolója vereséggel zárult szombati nyolcaddöntőjét követően vasárnap a vigaszágon előbb dél-koreai ellenfelét nehezen, az utolsó másodpercekben elért akcióval, majd kazah riválisát rendkívül könnyedén győzte le. Második meccse után alig több mint egy órája maradt, hogy felkészüljön a helyosztóra, melyen az olimpiai ezüst- és bronzérmes, háromszoros vb-győztes azeri Haji Aliyevvel találkozott, aki veretes eredménysora ellenére rossz emlékekkel mehetett fel Muszukajev ellen a szőnyegre, mivel a tavaszi budapesti Európa-bajnokság fináléjában technikai tussal kapott ki tőle.

A 29 éves Muszukajev Belgrádban hullámzóan birkózott, a bronzmeccsen viszont nagyon koncentrált és éles volt. Annak ellenére, hogy a találkozó rendkívül töredezett volt, előbb Muszukajev kapott egy rúgást az arcára, majd a második perc elején Aliyev arcán szakadt fel a bőr, amit többször ápolni kellett. A sok megszakítás azonban nem zökkentette ki Muszukajevet, aki az első menet közepén szép levitellel került 2-0-s előnybe, majd a második elején szintén nagyszerűen került riválisa mögé (4-0). A négypontos előny birtokában Muszukajev már csak a védekezésre koncentrált, amit rendkívül jól csinált. Aliyev mindent megtett, kapaszkodásból többször is indítani próbált, de nem tudta megingatni riválisát, akit az utolsó másodpercekben ugyan negatív birkózásért intettek (4-1), majd szinte a zárósípszó felhangzásának pillanatában Aliyev ki is léptetett (4-2), ám Muszukajev sikerét ez nem veszélyeztette.

"Őszintén szólva nem vagyok teljesen elégedett, mert aranyéremért jöttem. Sajnos az iráni elleni mérkőzésen nem tudtam kiadni magamból mindent, s úgy összességében is csak 30 százalékot tudtam kibirkózni magamból, az éremnek persze örülök"

- nyilatkozta a mérkőzést követően az immár kétszeres világbajnoki bronzérmes szabadfogású, aki 2019 után állhat ismét vb-dobogóra.

Az olimpiai ötödik Muszukajev sikerével a magyar csapat negyedik dobogós helyezését érte el Belgrádban. Korábban a kötöttfogásúak 77 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lévai Zoltán második lett, míg Losonczi Dávid (kötöttfogás 87 kg) és Lévai Tamás (kötöttfogás 82 kg) a harmadik helyen zárt.

A vasárnapi programban a szabadfogásúak 97 kg-os kategóriájában érdekelt Bajcajev Vlagyiszlav szintén a bronzérmért lép szőnyegre.

Címkék: birkózás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60689/pics/lead_800x600.jpg
birkózás

További cikkek

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Tamás bronzérmes

2022.09.12. 20:50
Lévai Tamás bronzérmet nyert hétfőn a belgrádi birkózó-világbajnokságon a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Zoltán ezüst-, Losonczi Dávid bronzérmes

2022.09.11. 21:15
A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán ezüst-, míg a 87 kg-ban érdekelt Losonczi Dávid bronzérmet nyert vasárnap a belgrádi …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: szövetségi kapitánya nélkül utazik csütörtökön a kötöttfogású csapat

2022.09.07. 14:50
Az utazás előtti napon alig egyórás tréninget vezényelt Lőrincz Viktor és Takács Ferenc a magyar …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is ötödik

2021.10.10. 19:45
Takács István és Torba Erik is elveszítette a bronzmérkőzését és így mindketten az ötödik helyen végeztek az Oslóban rendezett birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szőke Alex ezüstérmes!

2021.10.09. 19:20
A döntőben kikapott és így ezüstérmet szerzett a kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjában versenyző Szőke Alex az Osloban rendezett birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is a bronzéremért mérkőzik

2021.10.09. 18:00
Torba Erik és Takács István is elveszítette az elődöntőjét és így mindkét kötöttfogású magyar birkózó a bronzéremért mérkőzik vasárnap az …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Torba Erik és Takács István is elődöntős!

2021.10.09. 14:40
A 63 kilós Torba Erik és a 87 kilós Takács István is biztosan éremért küzdhet kötöttfogásban az Osloban rendezett birkózó-világbajnokságon, miután mindkét magyar birkózó …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Lévai Tamás és Szabó László is az ötödik helyen végzett

2021.10.08. 20:15
A 77 kilós Lévai Tamás és a 82 kg-ban induló Szabó László is az ötödik helyen végzett az Osloban rendezett birkózó világbajnokság …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szőke Alex hátrányból felállva jutott döntőbe!

2021.10.08. 18:10
Óriási küzdelmet követően a kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjában induló Szőke Alex bejutott az Osloban rendezett világbajnokság döntőjébe.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Szabó László is a bronzéremért küzdhet

2021.10.08. 12:50
Mindkét vigaszágas meccsét megnyerte és így a bronzéremért mérkőzhet a kötöttfogásúak 82 kilós súlycsoportjában induló Szabó László az oslói birkózó-világbajnokságon.