Dávid Kornél az öt vereség ellenére is hasznosnak látja a magyarok Eb-szereplését

sportfaktor.hu

Dávid Kornél, az egyetlen magyar NBA-játékos annak ellenére hasznosnak ítélte a válogatott szereplését a vasárnap spanyol győzelemmel véget ért férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, hogy annak kölni csoportjában a csapat öt vereséggel az utolsó helyen zárt.

Dávid Kornél kifejtette: a magyar kosárlabda és a magyar válogatott életében is nagyon fontos, hogy a nemzeti együttes egymást követően két kontinensbajnokságon vehetett részt. Hozzátette: a gárdát a legerősebb csoportba sorolták az Eb-n - a németek, a szlovénok, a franciák, a litvánok és a bosnyákok mellé -, ahol a magyaroknak a papírforma alapján nagyon nehéz lett volna meccset nyerniük.

"Voltak szakaszok, amikor kifejezetten jól, voltak, amikor kevésbé játszottunk jól, de összességében tapasztalatnak nagyon jó volt, és láttuk azt, hogy hová kell fejlődni, ez nem kérdés"

- nyilatkozta. Kiemelte: az ellenfelek NBA-ben szereplő játékosok mellett olyan kosarasokra is számíthattak, akik rendszeresen pályára lépnek az Euroligában, míg a magyaroknak csupán egy ilyen emberük akadt Hanga Adám személyében, így erre a szintre "fizikumban, mentálisan mindenképpen fel kell nőni".

Hozzátette: Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánnyal ellentétben ő jobban örült volna, ha gyengébb csoportba kerül a magyar válogatott, mert akkor nagyobb esély lett volna a sikerélményre, akár egy győzelemre.

November közepén két újabb világbajnoki selejtezőmeccs vár a magyar válogatottra, amely vendégként mérkőzik meg a bosnyák, illetve házigazdaként a cseh együttessel. Dávid osztja Ivkovics kapitány nézőpontját, miszerint a magyar válogatottnak van esélye kijutni a vb-re, amennyiben úgy tud játszani az együttes, amire amúgy képes. Dávid hozzátette: egyelőre még korai lenne azonban ennek az esélynek a nagyságával foglalkozni, abból mindenesetre profitálhatnak a magyarok, hogy az ellenfeleknél az NBA-játékosok biztosan nem állhatnak rendelkezésre, és az Euroligában szereplők részvétele is kérdéses.

"Nálunk is hiányzik majd valószínűleg Hanga Ádám a keretből, az viszont jó, hogy a magyaroknál nem kimondottan az ő személye a meghatározó"

- mondta. Hangsúlyozta: Hanga természetesen kulcsember, de mivel sokszor nem tudott már jönni, a társak hozzászokhattak ahhoz, hogy nélküle kell megoldaniuk a feladatokat, ami pedig a válogatott előnyére válhat.

"Biztos vagyok benne, hogy nem feltartott kézzel játszunk"

- mondta.

Címkék: kosárlabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/60713/pics/lead_800x600.jpeg
kosárlabda

További cikkek

Amerika

NBA: eltiltás várhat a Boston Celtics vezetőedzőjére

2022.09.22. 19:30
Akár az egész szezonra szóló eltiltást is kaphat Ime Udoka, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) legutóbb nagydöntős Boston Celtics vezetőedzője.

Csapatsportok

Kosárlabda: Hanga Ádám a hétvégi szuperkupán már játszhat

2022.09.22. 17:00
A hétvégi spanyol szuperkupa-mérkőzésen már szerepelhet Hanga Ádám, a Real Madrid kosarasa.

Amerika

NBA: a parketten is Bill Russellre emlékezik a Boston Celtics

2022.09.20. 23:50
Otthonában, a TD Gardenben is az augusztusban elhunyt legendájára, Bill Russellre emlékezik az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Boston Celtics a következő …

Csapatsportok

Férfi kosárlabda Eb: Spanyolország negyedik aranyérme

2022.09.18. 22:35
A spanyol válogatott nyerte meg a férfi kosárlabda Európa-bajnokságot, mivel a vasárnapi döntőben magabiztosan legyőzte Berlinben a francia csapatot.

Csapatsportok

Férfi kosárlabda vb-selejtező - Ivkovics Sztojan: jó esélyünk lehet a kijutásra

2022.09.18. 21:40
Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kosárlabda-válogatottnak jó esélye lehet kijutni a jövő évi …

Amerika

NBA: Schröder visszatér a Los Angeles Lakershez

2022.09.17. 13:30
Ismét a Los Angeles Lakers kosárlabdázója lesz a német Dennis Schröder.

Amerika

NBA: rekordáron kelt el Michael Jordan 1998-as chicagói meze

2022.09.15. 21:40
Rekordáron kelt el minden idők egyik legjobb kosárlabdázójának, Michael Jordannek a chicagói meze.

Amerika

NBA: egyéves eltiltás és pénzbüntetés a Phoenix tulajdonosának

2022.09.13. 19:10
Egyéves eltiltást és 10 millió dolláros bírságot kapott Robert Sarver, az NBA-ben érdekelt Phoenix Suns és a női ligában, a WNBA-ben szereplő Phoenix Mercury …

Csapatsportok

Férfi kosárlabda Eb: nyeretlenül zártak a magyarok Kölnben

2022.09.07. 22:20
A továbbjutásról már lemaradt magyar férfi kosárlabda-válogatott kiütéses vereséget szenvedett a házigazda német csapattól.

Csapatsportok

Férfi kosárlabda Eb: Litvánia is legyőzte a magyarokat

2022.09.06. 19:20
A magyar férfi kosárlabda-válogatott sima vereséget szenvedett a litván csapattól kedden az Európa-bajnokság kölni csoportjának a negyedik fordulójában, így továbbra is nyeretlen.